Ennakko: Turnaustauko ohi - KaDy kohtaa PJK:n

01.11.2018

Turnaustauko ohi - KaDy kohtaa PJK:n

Futsal-Liigan runkosarjaa:

kady-logo300px.png

PJK_logo.png

Kampuksen Dynamo – Pirkkalan Jalkapalloklubi

su 4.11.2018 klo 17 Monitoimitalo

Liput 10/5 € | Liput myös Zupticketistä

Facebook-tapahtuma


Futsal-liiga palaa Monnarin parketille, kun KaDy saa vieraita Pirkanmaalta. Dynamolla liigapeleistä on taukoa parin viikon ajan, sillä Monnarilla pelattiin viime viikonloppuna kovatasoinen neljän maan futsal-turnaus.

Dynamolaisista Suomen joukkuetta olivat edustamassa Sergei Korsunov, Jani Korpela, Mikko Kytölä ja Juha-Matti Savolainen. Dynamo - kolmikko pääsikin pyörittämään peliä Venäjää, Tanskaa ja Tshekkiä vastaan tehoillen Suomen kuudesta osumasta kolme (Kytölä 2, Korsunov 1). Maalilla Juppis Savolainen hoiteli hienosti vastustajan hurjimmat pommitukset.   KaDy-Ilves-1VE-7.4.2018-JUPPIS-KuvaMarttaPerala.jpg Juha-Matti Savolainen hoitamassa tonttiaan (kuva syksyltä 2017). 

Liigassa Dynamo pitää piikkipaikkaa puhtaalla pelillä. Joukkue on napsinut voitot varmasti alkukauden jokaisesta neljästä pelistä luottaen tiukasti omaan tekemiseen tiukoissakin paikoissa. Hankasalmella pelatussa ottelussa Tervareita vastaan KaDy joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioasemaan, kun vieraat latoivat taululle 0-2 johtolukemat heti alkuminuuteilla. KaDyn kärsivällinen työ kuitenkin palkittiin, ja kotijoukkue nappasi pelistä selvän 8-2-voiton.

PJK:lla kauden alku on ollut täysin päinvastainen, eikä pirkanmaalaisten kolmas kausi liigassa tule olemaan helppo. Joukkue on jäänyt parilla edellisellä kaudella harmittavasti pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka paikka liigassa onkin säilynyt. Tällä kaudella PJK:ssa uskotaan kolmannen kerran sanovan toden, ja joukkue tavoitteleekin ennen kaikkea pudotuspelipaikkaa. PJK menetti Leijona Futsalille maajoukkuetason maalivahdin Kasper Kankaan sekä kenttäpelaajista Timi Litmasen. Tilalle on nostettu omia junioreita, ja joukkue luottaakin nuoreen voimaan.  Viidestä ottelusta plakkarissa on vain yksi piste, ja sarjataulukossa joukkue on toiseksi viimeisenä. PJK kohtasi viime viikon tiistaina vieraissa Mad Maxin Pirkanmaan derbyssä Valkeakoskella, mutta tuliaisina kotimatkalle oli täydet 0 pistettä.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-KIKI.jpgKristijan Radin nähdään jälleen Monnarin parketilla PJK-pelissä.

Ennakkoasetelmissa KaDy on siis selvä voittajasuosikki, mutta peliin ei varmasti lähdetä takki auki. Päävalmentaja Vasko Vujović on peräänkuuluttanut koko kauden alun sitä, että pelitapa on vielä kesken, ja töitä tehtävänä paljon. PJK puolestaan haluaa varmasti katkaista alkukauden tappioputkensa, ja haastaa Dynamon todenteolla alkuminuuteilla. Vieraiden paras pistemies alkukaudesta on ollut keskikenttäpelaaja Miikka Mörö neljällä tehopisteellään. Dynamon tehokkain on puolestaan ollut kapteeni Mikko Kytölä yhdeksällä pisteellä.

newton-2018-19.jpgDynamosta erityishuomio kannattaa kiinnittää brassivahvistukseen Newton de Souza Queiroz Jr. (oik.), joka pääsee ottamaan ensimmäiset tanssiaskeleet liigapelissä Monnarin parketilla. Myös Serbian maajoukkuekomennukselta takaisin saatu Kristijan Radin on alati vaarallinen vastustajan maalilla.

Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuussa Pirkkalassa, josta KaDy nappasi täyden pistepotin 5-1-voitolla.


KaDy vs. PJK kautta aikojen

9 ottelua, 8 voittoa, 1 jatkoaikatappio, maalit 49–19.