Sarja: Naiset Futsal-Liiga

RAPORTTI: KaDyn naisille kauden toinen derbyvoitto!

Kampuksen Dynamon naiset matkasivat paikallisvastustaja Liikunnan Riemun vieraaksi tutulle ja turvalliselle Jyväskylän Monitoimitalolle keskiviikkona 30.1.2019. Edessä oli kauden toinen derby, jossa panoksena oli paikallinen “rouvuus” ja etenkin molemmille joukkueille elintärkeät kolme pistettä.

Peliin valmistautuminen ainakin Kadylaisten keskuudessa oltiin aloitettu töissä ja koulun penkillä ja alkulämmittely olikin sen mukainen. Alkulämmittelyssä näkynyt hermostuneisuus ja suoranainen räpiköinti saatiin onneksi käännettyä keskittymiseksi ennen pelin ensimmäistä pillin vihellystä ja peli aloitettiin vahvalla pallonhallinnalla.

Heti pelin alkuminuuteilla KaDy sai muutamia vaarallisia hyökkäyksiä ja erikoistilanteita, jotka päättyivät tulisiin laukauksiin, mutta riemun maalivahti Nina Nakari piti hyvin oman maalin puhtaana. Riemu pääsi ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran KaDyn puolustuslinjasta ohi, mutta laukaukset kilpistyivät KaDyn pelaajiin tai maalivahti Martta “nollapeli” Perälän syliin.

Ensimmäinen maali-ilottelu nähtiin ajassa 13:57, kun Maiju “pörssikärki” Syrjälä riisti hyvän joukkueena tehdyn prässin päätteeksi pallon Riemu-pelurin jalasta ja viimeisteli maalin varmasti vasurilla pömpeliin. Maalista intoutuneena KaDy jatkoi vahvaa pallon pyörittämistä kuitenkin tuloksetta. Aherrus viimein palkittiin ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, kun KaDy pelasi hienolla seinäsyöttö-pelillä pallon juuri otteluun mukaan tulleelle Iida “pikajuoksija” Rainiolle, joka laukoi pallon takatolppaan. Tämän seurauksena maalilla kärkkynyt Maiju “pörssikärki” Syrjälä sai pallon ja kartutti maalitiliään yhdellä maalilla pelikellon näyttäessä 19:30. Täten tauolle lähdettiin KaDyn onneksi lukemissa 0-2.

Toinen puoliaika alkoi rauhallisesti KaDyn pyörittäessä peliä ja luoden lukuisia maalipaikkoja, joiden viimeistelyt päätyivät joko monitoimitalon päätyseinään tai Riemun maalivahdin näppeihin. Riemu yritti luoda vaaraa avaamalla peliä pitkillä heitoilla, mutta KaDyn puolustus oli tilanteissa hereillä ja saivat pallon riistettyä useaan otteeseen tai potkaistua pallon ulos sivurajasta. Ottelun viimeinen maali tuli ajassa 35:03 KaDyn kulmapotkusta kun Aada “sisäpositio” Vähäkangas tarjoili pallon takatolpalle liikkuneelle Anniina “Ponkkis” Ponkkoselle, joka viimeisteli pallon varmasti maalin perukoille.

Hyvällä puolustuspelillä ja pallonhallinnalla Kampuksen Dynamon naiset ansaitsivat itselleen tärkeät kolme pistettä, joiden myötä he nousivat sarjataulukossa kahdeksanneksi. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina 3.2.2019, kun KaDyn naiset matkaavat Team Vanpan vieraaksi Etelä-Suomeen.

KaDyn naiset haluavat myös onnitella viimeisen kotiottelun pelannutta Liikunnan Riemun kapteenia Ilona Mikkelää hienosta viiden vuoden mittaisesta futsal urasta Riemun paidassa!
0 - 113:57Syrjälä MaijuEi syöttäjää
0 - 219:30Syrjälä MaijuEi syöttäjää
0 - 335:03Ponkkonen Anniina Vähäkangas Aada