KaDyn naiset startanneet liigan kevätkierroksen pirteästi

21.01.2019

Syyskierroksella pelattiin 9 ottelua, joista pisteitä kertyi 4 pistettä. Tämä oikeuttaa sarjassa sijaan yhdeksän eli KaDyn naiset ovat tällä hetkellä karsijan paikalla. Syyskierroksen neljä pistettä tulivat kauden ensimmäisistä otteluista YIlvestä ja Riemua vastaan. 2018 vuoden loppua kohden tuli tappioita toisen perään ja tappioputki liigassa oli seitsemän ottelun mittainen. Osa tappioista oli varsin suurilukuisia. Tämä koetteli joukkuetta kovasti ja totuus oli, että puolustuspeli vuotaa, kun omissa soi ja tappiolukemat ovat tuntuvia. Tähän oli reagoitava. Joululomalla kerättiin uutta draivia ja joululoman jälkeen treeneissä keskityttiin pelkästään puolustuspelaamiseen. Pari viikkoa tahkottiin pelkkää puolustuspeliä ennen kevätkierroksen ensimmäistä ottelua.

KaDy - Ylöjärven Ilves 13.1.2019

Kevätkierroksen ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Ylöjärven Ilves kotiparketilla. Jo koppitunnelma ennen ottelua oli selvästi parempi vireinen ja uutta luottamusta omaan tekemiseen oli saatu kaivettua esiin treenien myötä. Ottelussa YIlves hallitsi enimmäkseen palloa ja KaDy oli puolustavan roolissa. Ensimmäisellä jaksolla molemmilla oli hyviä maalipaikkoja, YIlveksellä jokunen enemmän. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ekan jakson viimeiselle minuutille, kun ajassa 19:16 KaDyn Henni Parkkinen haastoi oikeassa laidassa ja pääsi laukomaan pallon tarkasti maalin takakulmaan. Maali oli Hennille ensimmäinen liigamaali. Jakson loppuun YIlves pääsi vielä rakentamaan hyvän maalipaikan, mutta KaDyn onneksi tasoitusta ei tullut ja taukotilanne 1-0.

Toisella jaksolla mentiin edelleen YIlveksen komennossa pallonhallinnan suhteen. KaDylaiset kuitenkin pyrkivät tekemään YIlveksen pelin avaamisen mahdollisimman vaikeaksi kovalla prässillä. Hetkittäin YIlveksellä olikin vaikeuksia avata peliä kovan prässin vuoksi. Tästä huolimatta YIlves sai pari oivaa maalipaikkaa, mutta nämä kestettiin. Puolustus pysyi myös tiiviinä, kun YIlves sai vapaapotkun hyvästä paikasta eikä tasoitusta tullut. YIlveksellä sivurajapotkuissa maalivahti nousee useasti omalla kenttäpuoliskolla laidalle mukaan pelattavaksi. 30. minuutilla näin tapahtui myös ja rajapotku n. 9 metrin etäisyydellä YIlveksen maalista päätyi suoraan Henna Autiolle maalin ollessa tyhjä. YIlves rikkoi tilanteessa ja sai tilanteesta keltaisen kortin. Tätä voidaan puntaroida olisiko kortin väri pitänyt ennemmin olla punainen.. No tähän ei onneksi ottelu ratkennut, kun KaDy jatkoi taistelua ja puolusti hyvin uhrautuen kaikkien mahdollisten vetojen eteen ja muutamat maalille asti menneet vedot Martta Perälä torjui. Paine oli omassa päässä, mutta tämä kestettiin ja ottelu päättyi KaDyn naisten hyväksi 1-0. Tappioputki katkaistiin ja tärkeät kolme pistettä KaDylle. Taistelu suoran sarjasäilymisen puolesta jatkuu.

ACE - KaDy 20.1.2019

YIlves voiton myötä Tampereelle lähdettiin taas hieman paremmalla itseluottamuksella haastaamaan ACEa. ACEn tiedetään kuuluneen usean vuoden ajan liigan kärkijoukkueisiin, mutta hyvällä pelillä sarjan ennakkoasetelmat ovat murrettavissa. Ensimmäisellä jaksolla mentiin aika tasaisesti pallonhallinnan suhteen. Molemmat pyrkivät puolustamaan mahdollisimman tarkasti eikä maalia kohti menneitä vetoja ollut kummallakaan montaa. Tasaisen ensimmäisen jakson myötä tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Ottelun avausmaali nähtiin heti toisen jakson alkuun, kun aloituspotkusta Maiju Syrjälä pudotti Kirsi Airikaiselle, joka pelasi nopeasti pallon laitaan Manta Räsäselle ja Manta jatkoi pystyyn ensimmäisellä kosketuksella Maiju Syrjälälle. Maiju laukoi tilanteeksi 0-1. Tämän myötä ACE laittoi uutta vaihdetta silmään ja KaDylaiset olivatkin aikamoisessa pinteessä. 27. minuutilla ACE tasoittikin ottelun 1-1 kulmapotku tilanteesta Minna Kivelän maalilla. ACE jatkoi edelleen kuskin paikalla, mutta 34. minuutilla keskiviivan tuntumassa Anniina Ponkkonen riisti pallon ja pisti pystysyötön Maiju Syrjälälle, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella pallon maaliin ja tilanteeksi 1-2. Tätä herkkua ei kuitenkaan kovin kauaa kestänyt, kun samaisella peliminuutilla ACE ohittaa vasemmalta laidaltaan seinäsyötöllä KaDyn puolustuksen ja Heidi Rannikko tasoittaa jälleen ottelun. ACE sai rakennettua ottelun loppuun useita tilanteita, mutta KaDyn puolustus ja maalivahti Martta Perälä kestivät. Näin ollen varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty ja tilanne 2-2. Koitti viiden minuutin jatkoaika. Jatkoajalla 43. peliminuutilla KaDyn puolustuksella on pelaajavartioinnissa nukahdus ja ACE hyötykäyttää tilanteen. Ensin ACE pelaa pallon laitaan, laidasta poikittainen syöttö taka-alueelle vapaaksi jätetylle Oona Jaatiselle, joka nostaa ensimmäisellä kosketuksella pallon Matta Perälän yli maaliin. Tästä lukemiksi 3-2 ja jatkoajan myötä voitto ACElle. KaDylaiset voivat kuitenkin olla erittäin tyytyväisiä tuliaisina saatuun yhteen pisteeseen. Piste-eroa edellä oleviin YIlvekseen ja Vanpaan on kurottu kiinni ja eroa on enää vain 1 piste.

04.03.2019RAPORTTI: KaDyn naisille ensimmäinen kahden pisteen voitto!
01.02.2019RAPORTTI: KaDyn naisille kauden toinen derbyvoitto!
28.01.2019RAPORTTI: KaDyn naiset hävisivät selvin lukemin Ilvekselle