RAPORTTI: KaDyn naiset hävisivät selvin lukemin Ilvekselle

28.01.2019

Kampuksen Dynamon naiset saivat lauantaina 26.1 Jyväskylän Monitoimitalolle vieraakseen Ilves FS:n Tampereelta. Tiedossa oli, että peli tulee olemaan haastava – Ilves nimittäin johtaa sarjakärkenä 13 pelatulla pelillä 39 pisteen turvin, KaDylla ollessa 11 pelatun pelin jälkeen 8 pistettä. Ennen peliä sovittiin, että lähdemme taistelemaan sarjakärkeä vastaan aivan kuten muitakin joukkueita.

Heti ottelun alussa KaDy saa kaksi sivurajapotkua aivan Ilveksen maalin lähettyville, mutta ei onnistu luomaan vaaraa kummassakaan tilanteessa. Ilves ottaa pelissä kuskin paikan ja pääsee sujuvasti pyörittämään palloa pelaajalta toiselle. Ensimmäisessä nousussaan pelikellon näyttäessä 0:38 Ilveksen Matilda Herranen pääsee laukomaan pallon kohti maalia, jonka Martta Perälä torjuu. Tilanteessa tarkkana ollut Emilia Jokisalo pääsee kuitenkin iskemään pallon verkkoon maalin edustalta.

KaDy saa muutamaan otteeseen vietyä palloa vastustajan puolelle, mutta Ilveksen puolustus on tiiviinä eikä päästä ketään helpolla maalin lähettyville. Myös KaDy saa puolustuksellaan pysäytettyä useamman Ilveksen hyökkäysyrityksen hieman yli puoleen kenttään. Ilveksen antama prässi KaDylle on vahvaa, eikä kotijoukkue yrityksistään huolimatta saa luotua järkeviä hyökkäyksiä pitääkseen palloa vastustajan puolella. Onneksi kuitenkin myös Ilveksen maalinteko ontuu ja useammat laukaukset päätyvät maalin ohi ja yli.

Maiju Syrjälä saa haastettua palloa hetkellisesti ylös ja KaDy pääsee useamman pelaajan voimin yrittämään maalintekoa. Tilanteessa Syrjälä pääsee laukaisemaan, mutta pallo kimpoaa sivurajan yli. Ilves saa laitettua tilanteen jälkimainingeissa kovan syötön ylöspäin ja pallo epäonnekkaasti livahtaa Kirsi Airikaisen jalkojen välistä suoraan Herrasen jalkaan, joka saa potkaistua pallon verkkoon Perälän osittaisesta torjunnasta huolimatta. Ensimmäinen puoliaika pitää sisällään muutamia hyviä hyökkäyksiä kotijoukkueelta, mutta tarpeeksi vahva tahtotila ja tilanteiden viimeistely jää puuttumaan, eikä näin ollen maaleja pääse syntymään. Pallo pyöriikin pitkälti KaDyn puolustuspäässä ja Perälä saa pelastettua aivan maalin tuntumassa Ilveksen hyökkäysyrityksiä. Ihan kaikkeen Martta ”Elävä seinä” Perälä ei kuitenkaan pysty, kun Herranen aiheuttaa jälleen sydämentykytyksiä ajassa 13:12 ampumalla tarkasti pallon yläverkkoon. Paljoa ei ehdi aikaa kulua, kun Ilveksen neljäs maali syntyy sivurajapotkutilanteesta, toistamiseen Herrasen, toimesta. Pian tämän jälkeen lukemat ovat jo 0-5 KaDyn hukatessa vastustajia oman selän taakse: Jonna Kykkänen pääsee syöttämään Perälän ohi maalin edustalla vapaana olevalle Jenni Häklille, joka laittaa pallon tyhjään maaliin. Ensimmäisen jakson lopulla KaDy nostaa prässiä ja Ilveksen pallonhallintaa omassa päässä saadaan hetkellisesti vähennettyä.

Toisen jakson alkaessa KaDyn peli on jo paljon rohkeampaa ja riskejä otetaan paremmin hyökkäyssuuntaan. Ajassa 22:07 Kadyn puolustus aukeaa pelaajien seuratessa vain omia ilveksiään ja Maria Mäntylä pääsee tuikkaamaan pallon Perälän taakse maaliin. KaDyn syötöt alkavat juuri löytää paremmin omilleen, kunnes Häkli katkaisee kentän puolivälissä Kolehmaisen syötön ja Tiina Pöyry kuljettaa pallon useamman KaDyn naisen saattelemana maalin perukoille. Näin tilanne on jo 0-7. Ajassa 24:16 Saana Vestolan ja vastustajan Emilia Jokisalon jalat kolisevat yhteen ja tilanteesta vihelletään virhe kotijoukkueelle. Ilves saa hyvästä paikasta, aivan 16. rajan tuntumasta, vapaapotkun itselleen. Jokisalo tällää pallon joukkuetovereidensa tekemien ”screenien” avustamana verkkoon.

Pelin viimeiset 15 minuuttia KaDy saa pidettyä puolustusta paremmin kunnossa yrittäen tasoittaa lukemia. Syrjälä näkee Kolehmaisen vastalaidalla ja saa hyvän syötön useamman Ilves-naisen takaa, mutta Kolehmainen ei aivan saa jalkaansa väliin takatolpan lähettyvillä. Myös Henni Parkkinen ja Syrjälä pääsevät molemmat vuoron perään Ilveksen maalin tuntumaan, mutta maalivahti Lilli Sandtsröm saa poimittua pallon näppeihinsä aiheuttaen samalla maaliheitoillaan Ilvekselle nopeita vastahyökkäyksiä.

Ilves painaa pelin loppuun asti kovasti palloa omillaan pyörittäen, eikä hellitä hyökkäyspään prässissäkään. Toisen jakson lopulla KaDyn rikkeet tulevat täyteen ja Ilves saa mahdollisuuden yrittää vielä kolmatta hattutempullista maaleja, mutta Jokisalo laittaa pallon maalista ohi.

Vaikka Ilves FS jatkaa kevätkauttaan kolme pistettä rikkaampana, eivät KaDyn naiset saa jäädä liian pitkäksi aikaa nuolemaan taisteluhaavojaan. Seuraavat kaksi ottelua pelataan jo viikon sisään vierasotteluina Riemua ja VanPaa vastaan.
04.03.2019RAPORTTI: KaDyn naisille ensimmäinen kahden pisteen voitto!
01.02.2019RAPORTTI: KaDyn naisille kauden toinen derbyvoitto!
28.01.2019RAPORTTI: KaDyn naiset hävisivät selvin lukemin Ilvekselle