ENNAKKO: Kärkikamppailu Tampereella

03.11.2017

ilveslogo.png

kady-logo300px.pngIlves FS – KaDy
Lauantaina 4.11. klo 15, Tesoman liikuntahalli

Sarjakärjessä porskuttava Dynamo matkustaa lauantaina Tampereella, missä isäntinä toimii tuttu kilpakumppani, sarjan kakkospaikkaa pitävä Ilves FS.

Tampereen ylpeydellä on alla neljän paikallispelin putki. Lokakuun alussa Tampereella vieraillut Leijona nappasi kaksi pistettä pilkkukisassa, mutta Tampereen derbyssä tupsukorvat surffasivat selkeään 5–2-voittoon PP-70:stä; paljon maaleja nähtiin myös Ilveksen voittaessa Pirkkalassa PJK:n. Hienolla pöhinällä liigassa uudelleen aloittanut Mad Max voitti viime viikonloppuna Ilveksen lukemin 3–2.

ilves_kady_260217_ara_nippe_jyrkiaien_LEO_HYNNINEN.JPG

Arash Muridiyazd, Nippe Laitinen ja Juhana Jyrkiäinen keväisessä kamppailussa. Kuva: Leo Hynninen.

Ilveksen miehistö on kokenut jonkinasteisen nuorennusleikkauksen. Konkari Timur Inapshban lähtö Pirkkalaan on kenties näkyvin muutos rosterissa, ellei sitten Leo Rantasen nousu ykköstorjujaksi. Nuori Lassi Lintula on ottanut vastuuta maalintekopuolella (pistepörssin vitosen lukemat ovat 3+7), mutta Ilveksen pelin kannalta on edelleen oleellista, että rosterista löytyy Antti Teittisen, Tomi ”Loiske” Lahtisen ja Juhana Jyrkiäisen kaltaisia kokeneita pelureita.

KaDyn alkukausi on vastannut korkeita ennakko-odotuksia. Ainoa pistemenetys on tullut jatkoajalla vieraspelissä GFT:tä vastaan. Jyväskylän derbyn 1–10-voitto aiheutti luonnollisesti riemua punamustassa katsomossa, mutta tasonmittausmielessä kiinnostavimpia voittoja ovat olleet kurinalaisen kotiavauksen Sievi-päänahka ja hankalan pelin päätteeksi napatut pisteet Someron Voimalta.

Viime kaudella joukkueet jakoivat runkosarjapisteet 4–2 KaDyn hyväksi. Molemmissa peleissä vieraat vetivät pidemmän korren: Ilves isänpäivänä Monnarilla potkitussa pilkkukisassa, Tampereella Dynamo suvereenein elkein varsinaisessa ottelussa. Voitossa Mikko ”Roisto” Takala ja Jani ”Bambi” Korpela olivat isossa roolissa. Nähtäväksi jää, pelaavatko ex-ilvekset lauantaina. ”Roistoa” ei ole tällä kaudella liigaparketeilla vielä nähty, ja ”Bambikin” on joutunut kansalaisvelvoitteidensa vuoksi skippaamaan jonkin ottelun.

Odotettavissa lienee tarkkaa puolustusta ja saumatonta joukkuetyöskentelyä korsunov-2017-18.jpgpuolin ja toisin. Paneeko KaDy-puolustus Lintulan, Jaakko Ahokkaan ja Rafan taskuunsa – entä kumman vasuri puhuu suurempaan ääneen, ”Loiske” Lahtisen vai ”Sege” Korsunovin (oik)?

Futsal on parasta paikan päällä, eikä Tampere ole kaukana Jyväskylästä. Jos et kuitenkaan pääse katsomaan paikan päälle kärkikamppailua kahden eliittijoukkueen välillä, Futsal-Liiga.TV näyttää tämänkin ottelun suorana.

 KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup): 13 voittoa, 1 tasapeli, 21 tappiota (maaliero 77–102)

Ilveksen otteluennakko löytyy täältä.

17.02.2018KaDy jälleen derbyn valtias: Riemu nurin 4-1
15.02.2018ENNAKKO: Derby täyttää Monnarin lehterit
10.02.2018RAPORTTI: Vierasvoitto Vaasassa
08.02.2018ENNAKKO: Dynamo kohtaa sarjajumbon Vaasassa
04.02.2018RAPORTTI: KaDy nappasi talvipokaalin: Sievi kaatui Final Four -finaalissa
03.02.2018RAPORTTI: KaDy Futsal Final Fourin finaaliin: SoVo kaatui Loimaalla 6-3
31.01.2018ENNAKKO: Kärkijoukkueet kohtaavat Final Fourissa
30.01.2018Futsalin EM-lopputurnaus käyntiin Ljubljanassa
27.01.2018RAPORTTI: KaDy kaatoi Ilveksen 6-1
25.01.2018ENNAKKO: Ilves haastamaan KaDyn kotitaikaa

Siirry arkistoon »