ENNAKKO: Ilves haastamaan KaDyn kotitaikaa

25.01.2018

kady-logo300px.pngilveslogo.png

Futsal-Liigaa: KaDy – Ilves FS
Lauantaina 27.1. klo 13.30 Monnarilla
Liput: 8 / 5 €

Otteluisäntänä: Henki & elämä
- Kummi ja kummilapsi pääsevät otteluun yhteisellä lastenlipulla (5 euroa)

Facebook-tapahtuma täällä

Kampuksen Dynamon kausi on mennyt melkoisen hyvin: se johtaa runkosarjaa kahdellatoista varsinaisen peliajan voitolla viidestätoista pelistä. Maaleja hirviölauma on mättänyt 65, ja sen omaan verkkoon on osuttu vain 18 kertaa. Muutama joukkue on onnistunut pistämään KaDyn tiukille: Mad Max, GFT ja Ilves. Viimeksi mainittu on ainoa joukkue, joka on voittanut Dynamon varsinaisella peliajalla, peräti lukemin 3–0. Nyt vanha kilpakumppani Ilves saapuu Monnarille, missä KaDy on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa maalierolla 30–5. Pystyvätkö tamperelaiset rikkomaan punamustan kotitaian, vai saako KaDyn seitsemän ottelun voittoputki jatkoa?

Ilves-KaDy-4.11.2017-sege-vetaa.jpg

"Sege" laukoo syksyisessä ottelussa Ilveksen vieraana. Artikkelin ottelukuvat: Siiri Perälä.

Lähtökohdat

Futsal-Liigan runkosarjan voi sanoa jakautuneen kahteen kerrokseen: ylempi seitsikko näyttäisi asemoituneen turvallisen kauas pudotuspeliviivan yläpuolelle, neljä viimeistä vääntävät viimeisen play off -paikan ja suoran putoamisen välillä. Vedenjakajalla Mad Max on sekin kuusi pistettä pleijariviivan yläpuolella.

Kärjessä KaDy (39 pistettä) ja Sievi (38) ovat hieman edellä muita, mutta Pirkanmaan kissapetojoukkueet hiipivät lähellä: Leijona (32) kolmantena ja Ilves (30) neljäntenä. KaDylla on pelaamatta vielä ottelut jokaista kärkinelikon joukkuetta vastaan, kaikki siis varsinaisia kuuden pisteen pelejä.

Edellisessä ottelussaan Ilves isännöi Someron Voimaa. Tasainen peli päättyi tasaisin 3–3-lukemin, ja ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailussa, jossa SoVo oli vahvempi. Syyskierroksen kohtaamisessa Ilves kukisti SoVon lukemin 0–4; myös GFT:tä ja Leijonaa vastaan Ilves on sekä voittanut että hävinnyt. Jatkuuko kaava KaDya vastaan?

Ilves-KaDy-4.11.2017-hassakka-ipan-maalilla.jpg

Rosteriltaan uudistuneen Ilveksen peli perustuu edelleen tarkkaan puolustukseen ja Leo Rantasen laadukkaaseen maalivahtipeliin. Hyökkäyspäässä tehoja ovat keränneet nuori Lassi Lintula, ex-KaDy Tomi Lahtinen ja maajoukkuekasvo Juhana Jyrkiäinen. Hyökkäyssuuntaan tärkeä Jaakko Ahokas on ottelusta poissa korttitilin täyttymisen vuoksi.

KaDy on aloittanut kevätkautensa komeasti kolmella voitolla ja maalierolla 17–1. Maalivahtikaksikko ”Juppis” Savolaisen ja ”Nippe” Laitisen nollaputki kesti huimat 134 minuuttia, ja kolmen täyden nollapelin putki peruuntui vasta PJK-vieraspelin viimeisellä minuutilla. Voi siis sanoa, että Vasko Vujovićin miehistön puolustuspeli on kohdallaan.

Dynamon hyökkäyspeli ei ollut syyspuoliskollakaan heikoilla, mutta Italiasta palanneen Miika Hosion myötä se on vahvistunut entisestään. Maagion merkkaukimble16-17.jpgttanut neljässä ottelussaan tehot 8+4.

Poissaoloja Dynamo-miehistön keskuudessa ei ole tiedossa. Ehdottomiin KaDy-ikoneihin laskettavaa Kimmo Tolvasta (oik.) ei kuitenkaan punamustissa nähdä enää tällä kaudella: ex-kapteeni vie pitkän liigakokemuksensa Ykköstä pelaavaan Lohikosken Pallokerhoon, jonka kanssa Dynamo solmi kauden alussa farmisopimuksen. Ave ”Kimble”! Nettitoimitus kiittää ja kumartaa syvään.

Seuraa tätä: puolustuspeli

Molemmat joukkueet puolustavat tarkasti ja uhrautuvasti kollektiivina, mutta myös yksilöpuolella ottelussa nähdään valtakunnan puolustuspelaamisen eliittiä. Ilveksen Antti Teittinen ja Juha-Pekka Torvinen ovat kiusanneet KaDyn hirviölauman maalintekopyrkimyksiä aivan jyväskyläläisseuran ensimmäisestä liigakaudesta saakka. Näillä maajoukkuekonkareilla on ollut osansa KaDyn (ja maajoukkueen) nuoren tähden Jani Korpelan kehityksessä: ”Bambi” siirtyi Ilveksestä Dynamoon syksyllä 2016.

Jos Tampereella kasvaakin kovan luokan katkojia, 2010-luvun kunkkuna tällä saralla on kuitenkin pidettävä KaDyn Jukka Kytölää: ”Kajuk” on palkittu vuoden puolustavana miespelaajana jo kuusi kertaa peräkkäin. Tässä kuussa urheilutoimittajat äänestivät hänet myös vuoden 2017 parhaaksi futsal-pelaajaksi.

Ilves-KaDy-4.11.2017-kajuk.jpg

Puolustuspelin eliittiä: Juha-Pekka Torvinen ja Jukka Kytölä.

KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup): 13 voittoa, 1 tasapeli, 21 tappiota (maaliero 75–100)

04.02.2019Final Four-turnaus Jyväskylässä 16-17.2.2019
15.02.2019ENNAKKO: Futsal Cupin välierässä KaDy - Leijona FS
11.02.2019KaDylle tappio Sievissä
09.02.2019RAPORTTI: KaDy voittoon klassikossa
08.02.2019Ennakko: Ilves kotona, Sievi vieraissa - melkoinen tupla!
03.02.2019Suomi lohkokakkoseksi MM-karsintaturnauksessa
31.01.2019Suomi rökitti Pohjois-Irlantia karsinta-avauksessa
27.01.2019KaDylle tunnustusta Keski-Suomen Urheilugaalassa
26.01.2019RAPORTTI: KaDyn tamperelaiset kouluttivat PJK:ta
25.01.2019ENNAKKO: Härkäviikot päätökseen Pirkkalassa

Siirry arkistoon »