ENNAKKO: Runkosarjan päätösottelu Sievissä

08.03.2018

Futsal-Liigan runkosarjaa

Sievi FS – Kampuksen Dynamo

Lauantaina 10.3. klo 15
Sievin monitoimihalli
Ottelu näkyy suorana osoitteessa Futsal-Liiga.tv

KaDy varmisti viime viikonloppuna runkosarjan voiton ja sen myötä pudotuspelien kotiedun. Myös Sievi onnistui sementoimaan kakkossijansa kahden viimeisen kierroksen puhtaalla pelillä. Silti joukkueiden välinen kohtaaminen päätöskierroksella lienee täynnä tunnetta ja pleijariasetelmien hakemista.

KaDy-Sievi-24.9.2017-Korsunov.jpg

Ottelu pelataan Sievissä, joka on aina ollut KaDylle vaikea paikka. Kauden alussa – toisella kierroksella – joukkueet kohtasivat Jyväskylän Monnarilla, missä KaDy oli Sergei Korsunovin (kuvassa) upottamaa kymppimetristä vahvempi. Final Four -talviturnauksessa Loimaalla Dynamo näytti Sieville kaapin paikan viemällä mestaruuden nimiinsä intensiivisessä ottelussa. Vuosi sitten finaaleissa KaDy onnistui voittamaan Sievin kahdesti vieraissa. Tämä tapahtui kuitenkin isommalla areenalla Ylivieskassa; Sievin monitoimihallilla KaDy on onnistunut voittamaan edellisen kerran peräti viisi vuotta sitten.

Dynamo otti sunnuntaina kauden toisen varsinaisella peliajalla kärsityn tappionsa, kun GFT osui paremmalla prosentilla. Ykkösnyrkin lepuutusta tai himmailua ei kuitenkaan nähty, vaan jyväskyläläiset hakivat tasoitusta maajoukkuemiesten yv-viisikolla Mikko Kytölän vedettyä veskarinnutun ylleen. Pudotuspelien kannalta merkittävää on, että jauhaminen oli terävää, vaarallista ja tehokasta, vaikka tasoitukseen saakka ei ehdittykään.

Kun pelikieltoja ei ole, Vasko Vujović (kuvassa) pystyy viemään Sieviin erinomaisessa tikissä olevan joukkueen, jolla ei ole tuloksellisia paineita mutta joka on varmasti motivoitunut mittauttamaan kuntonsa hallitsevaa Suomen mestaria ja runkosarjan kakkosta vastaan.

vasko-rintakuva-treenit-2017.jpg

Sievin loppukausi ei ole mennyt aivan yhtä putkeen kuin Dynamon. Laadukas rosteri on väliaikaisesti kaventunut useamman loukkaantumisen myötä. Tärkein näistä on maalivahti Miika Toivola, jota on talven mittaan ounasteltu palaavaksi pudotuspeleihin mennessä. Maaliskuun alussa pohjalaisjoukkue sai tolppien väliin turkulaisen Marko Pirilän, joka piti kahdessa ensimmäisessä liigapelissään nollat ja palkittiin torjunnoistaan Mad Maxia vastaan joukkueensa parhaana. Toisaalta päävalmentaja Vladimir Jovanović on saanut runkosarjan lopulla korjattua myös puolustuspelin kuntoon: Leijona Futsalin ja SoVon taannoisia maali-iloitteluita Sievin kustannuksella ei voi laittaa pelkkien maalivahtiongelmien piikkiin.

Toivolan lisäksi poissaolollaan huomion ovat kiinnittäneet mm. sellaiset SiFu-nimet kuin Juho Alasuutari, Henri Heikkilä, Joni Pakola ja Rami Tirkkonen. Kevään finaalien ratkaisijoista Juho Väinälä siirtyi jo aiemmin pelaamaan Ykköstä Tervareihin. Hyvin on kuitenkin tiedossa, että lyhyellä rosterilla usein pelannut Sievi pystyy paikkaamaan poissaoloja tehokkaasti.

Futsal on parasta paikan päällä ja KaDy-miehistö varmasti mielissään innokkaista vieraskannattajista. Sievi on kuitenkin kaukana Kampukselta, ja runkosarjan päätösottelua voi onneksi seurata myös osoitteesta Futsal-Liiga.tv. Sarjan kaksi kärkijoukkuetta hakevat asetelmia kevään kuumiin ratkaisupeleihin. Ottaako KaDy voitolla yliotteen, vai onko Sievin ”hikikuution” kirous edelleen voimissaan?

07.06.2018KaDy-leiri futsaljunioreille heinäkuussa - valmentajana Mikko Kytölä
24.05.2018KaDy hakee seuralle toiminnanjohtajaa
21.05.2018 9:00KaDylle kultaa ja kunniaa Futsal-gaalasta
18.05.2018Mestarijoukkue nimi nimeltä
09.05.2018Mestaruus! Avainpelaajia haastattelussa
03.05.2018Mestaruusjuhlat viikonloppuna!
30.04.2018RAPORTTI: KaDy on Suomen mestari!
30.04.2018ENNAKKO: Mestaruus katkolla Iittalassa
28.04.2018RAPORTTI: LeiF onnistui ottamaan vierasvoiton
26.04.2018ENNAKKO: Punamustat kohti kultaista unelmaa? Mestaruus saattaa ratketa lauantaina Dynamolle

Siirry arkistoon »