ENNAKKO: Välierissä Monnarilla klassikkopari

06.04.2018

 

Miesten Futsal-Liigan välierät

KaDy – Ilves FS

la 7.4. klo 17.00, Monnari

su 8.4. klo 17.00, Monnari

(kolmella voitolla finaaleihin)

kady-logo300px.png        ilveslogo.png

 

Facebook-tapahtuma

 

Yhteislippu 1. ja 2. välierään:

Aikuiset 20 €

Alennusryhmät (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) 10 €

 

Yksittäislippu 1. tai 2. puolivälierään:

Aikuiset 12 €

Alennusryhmät (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) 6 €

Ennakkoliput: ZUPTicket

 

Futsal-Liiga on edennyt välierävaiheeseen: neljä parasta joukkuetta ovat enää mukana leikissä. Serbialaiskomentoiset Sievi FS ja Leijona ratkovat keskuudestaan toista finalistia Sievissä ja Toijalassa, kun päähuomiomme kiinnittyy toiseen semifinaalipariin. Jyväskylän Hirviö-Luolassa viikonloppuna välieräurakkansa aloittavat runkosarjan ykkönen KaDy ja moninkertainen Suomen mestari Ilves FS. Kaikki modernin klassikon ainekset ovat kasassa, kun joukkueet iskevät yhteen pudotuspeleissä viidennen kerran kahdeksaan vuoteen.

KaDy-Ilves-27.1.2018-hosio.jpg

Kahtena perättäisenä keväänä (2011 ja 2012) Ilves jätti Dynamon finaalisarjassa hopealle, 2013 punamustat taipuivat huippukauden päätteeksi välierissä. Vasta 2015 KaDy sai himoamansa revanssin ja pudotti Ilveksen voitoin 3–1 semifinaalisarjassa, jonka ratkaisuottelussa KaDy selätti myös kauhujen paikkansa Kaukajärven Spiral-hallin taian.

Dynamo on pelannut historiansa parhaan liigakauden vieden runkosarjan sekä Final Four -turnauksen pokaalin nimiinsä vakuuttavin ottein. Maajoukkueseitsikko jyllää pallonhallinnallaan ja monipuolisuudellaan, luottopelaajat säestävät varmoin ottein, puolustus toimii ja maalivahtikaksikko on elämänsä kunnossa. Jatkosopimuksen allekirjoittanut montenegrolaisvalmentaja Vasko Vujović on saanut kokonaispaketin toimimaan, vaikka välillä viimeistely saattaakin yskiä voittonumeroiden jäädessä niukoiksi.

Pudotuspeleissä maalieroja ei kuitenkaan enää räknäillä: vain voitot lasketaan. Puolivälierissä KaDy selätti valkeakoskelaisen Mad Maxin suoraan kolmessa ottelussa. Kahden selkeän kotivoiton jälkeen tiukinta oli Valkeakoskella, jossa Dynamo osui vasta 37. minuutilla sekä viimeisellä sekunnilla ottelun päättyessä 0–2-vierasvoittoon.

KaDy-Ilves-27.1.2018-kajuk-ja-loi-kuva-virtanen.jpg

Ilves FS osoitti venymiskykyään puolivälieräsarjassa. Vaikka GFT voitti 2. ja 3. osaottelut ja pääsi sarjassa niskan päälle, onnistui Ilves nollaamaan espoolaiset kolmesti maalivahti Leo Rantasen johdolla. Ratkaisuvoitto Espoossa irtosi ”ilvesmäisen” tyylikkäästi – ”jalkapallolukemin” 0–1.

Kansainvälinen maaottelutauko osuu perinteisesti Suomessa juuri puolivälierien ja välierien väliin ja molempien joukkueiden pelaajia kävikin alkuviikosta tuplamaaottelussa Espanjassa kokemassa maailman huipputason ja Suomen eroa. Kadylaisia Galician-reissussa oli maalivahti Juppis Savolaisen lisäksi viisi kenttäpelaajaa, tupsukorvia kolme.

Ilves on hurjien kultavuosiensa (2009–2014) jälkeen osoittautunut ”tavalliseksi kuolevaiseksi” eikä miesten puolella pokaalikaappiin ole tullut täydennystä pariin vuoteen. Runkosarjassa Ilveksen oli kohtuullisen lupaavan syksyn jälkeen tyytyminen kuudenteen sijaan, joka oli tamperelaisten huonoin sijoitus 15 vuoteen. Tällä kaudella on näyttänyt ajoittain jopa siltä, että Ilves olisi jäänyt lajin kehityksessä pahasti jälkeen suomalaisia huippuseuroja; tupsukorvat ottivatkin muutaman kerran rumasti takkiin kevättalvella. Jyväskylässä KaDy koulutti Ilvestä tammikuussa 6–1-numeroin.

Kenties joukkueen ikäjakaumakaan ei ole optimaalisin verrattuna huippuvuosiin: kaiken nähneiden veteraanien (Teittinen, Torvinen, Lahtinen, Jyrkiäinen) rinnalla kirmaa muutamia kokemattomampia nuoria. Avainpelaajia on menetetty muihin liigaseuroihin; esimerkiksi Dynamossa huippuvireeseen päässyt Ilves-kasvatti Jani Korpela palanee halusta rokottaa kasvattiseuraansa välieräsarjassa. Päävastuussa kissapedon hyökkäystehoista ovat KaDy-taustaisen Tomi Lahtisen ja aina vaarallisen Juhana Jyrkiäisen lisäksi ollut nuori Lassi Lintula. Riemu-taustainen Jaakko Ahokas sovittelee ratkaisijan viittaa ajoittain.

Toisaalta ”vanhasta kunnon Ilveksestä” kertoo kauden aikana kertyneet kuusi nollapeliä, joista jo kolme playoffeissa sekä yksi runkosarjassa juuri KaDya vastaan. Tesomalla marraskuun alussa pelattu 3–0-vierastappio ottelu olikin Dynamolle terveellinen muistutus keskittymisen tärkeydestä ja pelikirjan monipuolistamisesta. Ilves onnistui tuolloin riisumaan KaDyn aseista totaalisesti.

KaDy-Ilves-27.1.2018-tuuletusta.jpg

Huippuvireinen KaDy on sen jälkeen voittanut 19 ottelustaan peräti 18; kevään ainoa tappiokin oli kauneusvirhe ja tuli merkityksettömässä GFT-ottelussa runkosarjan voiton varmistuttua. Ykköspistelinkoja ovat olleet Jukka Kytölä ja Sergei Korsunov; ex-Ilves Jani Korpela ja kesken kauden Italiasta Jyväskylään siirtynyt Miika Hosio ovat myös olleet tehokkaina.

Jos jompikumpi joukkue onnistuu voittamaan avausviikonloppuna molemmat ottelut, finaalipaikka on katkolla heti lauantaina 14.4. Tampereella. Mikäli voitot ovat kolmen ottelun jälkeen 2–1, jatketaan  sarjaa sunnuntaina 15.4. Tampereella ja tarvittaessa vielä keskiviikkona 18.4. Monnarilla. Finaalisarja alkaa maanantaina 23.4. runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona – Dynamolla on luonnollisesti kotietu playoffien loppuun saakka.

Tervetuloa Monnarille kannustamaan KaDy kohti ensimmäistä Suomen mestaruuttaan!

 

KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup):

14 voittoa, 1 tasapeli, 21 tappiota (maaliero 81–101)

 

KaDy vs. Ilves Futsal-Liigan pudotuspeleissä kautta aikojen:

4 voittoa, 9 tappiota (joista 1 rp-kisassa), maaliero 27–40

 Kady-Ilves-13.11-Rage.jpg

17.03.2019RAPORTTI: KaDy 2-0 johdossa Valkeakoskelle
16.03.2019RAPORTTI: Pudotuspeliurakka käyntiin voitolla
14.03.2019ENNAKKO: Puolivälierät käyntiin viikonloppuna Hirviö-Luolassa
10.03.2019RAPORTTI: Murskatappio SoVolle - katseet pleijareihin
08.03.2019David Parente loppukaudeksi KaDyyn
08.03.2019ENNAKKO: Runkosarja huipentuu viikonloppuna!
23.02.2019RAPORTTI: GFT vei voiton kärkikamppailussa
22.02.2019Kampuksen Dynamo 10 vuotta liigassa!
21.02.2019ENNAKKO: Kärkikamppailu GFT:n vieraana
17.02.2019RAPORTTI: Leijona Futsal pudotti KaDyn voittomaalikilpailussa

Siirry arkistoon »