Mestaruus! Avainpelaajia haastattelussa

09.05.2018

LeiF-KaDy-30.4.2018-MESTARITi.jpg

KaDy-väellä ja mestaruuden voittaneella miesten liigajoukkueella on takanaan seurahistorian juhlantäyteisin viikko; mestaruusjuhlinnat eri muodoissaan kestivät kuusi vuorokautta vappuaaton illasta sunnuntai-iltaan. Pokaali ja mestarit taustajoukkoineen kolusivat Jyväskylän keskeisiä paikkoja ja tapasivat kannattajiaan vauvasta vaareihin ja mummuihin.

Tiedotusvälineet pyörivät mestaruuden ratkettua eniten kapteeni Mikko Kytölän, hattutempun laukoneen Miika ”Maagi” Hosion ja ”Golden Coach” Vasko Vujovićin ympärillä. Mutta mitä aatoksia liikkui päässä muilla mestaruuden takuumiehillä euforian päivinä?

KaDy Futsalin nettitoimitus kokosi mestaruusjuhlaviikon ajalta muutaman haastattelun tämän kauden avainpelaajilta ja pitkäaikaisilta KaDy-seuraikoneilta.

 

 KaDy-Ilves-2VE-8.4.2018-Kajuk.jpg

Jukka ”Kajuk” Kytölä

varakapteeni, KaDyssa 2005–13, 2014–16 ja 2016–18 (yhteensä 11,5 vuotta)

Mestaruutta on metsästetty kauan. Aiemminkin on ollut hyvä paketti kasassa, on oltu jo kultaporteilla; mutta vasta nyt joukkue oli fyysisesti ja mentaalisesti valmis ottamaan omansa. Tuntuu mahtavalta.

En ole ikinä treenannut niin kovaa ja paljon kuin tällä kaudella. Joukkuehenki, yhtenäisyys ja ammattimaisuus olivat myös korkealla tasolla läpi kauden. Mister (Vujović) toi meille rankan mutta välittävän ja itseensä uskovan ilmapiirin, mikä näkyi kaikessa tekemisessämme.

 KaDy-PP-70-25.11.2017_Arash.jpg

Arash ”Futsal Warrior” Muridiyazd

KaDyssa 2009–2018 (9 vuotta, joista ensimmäinen SM-hopeakausi 2010–11 vain taustoissa)

Fiilikset ovat tietenkin aivan katossa, etenkin kun ajatellaan koko tarinaa, neljää aiempaa, tappiollista finaalisarjaamme. Surunkyyneleet muuttuivat tällä kertaa ilonkyyneleiksi. Tämä on ollut monelle pidempiaikaiselle Dynamon pelaajalle ja taustahenkilölle useamman vuoden projekti, vaikka "vasta" tänä vuonna saatiin se, mitä ansaittiinkin.

Kausi on ollut kyllä raskain kaikista niin fyysisellä kuin mentaalipuolella, oikea ”hevosen vuosi”. Tuolla työmäärällä, mitä kaikki ovat laittaneet tähän, kaikki muu kuin mestaruus olisi ollut valtava pettymys. Vaatimustaso on Vaskon tulon myötä noussut ihan uudelle ”levelille”. Mies toi mukanaan voittamisen kulttuuria ja kehitti meistä kaikista parempia pelaajia. Kaiken kaikkiaan valmennuksessa ja taustoissa on menty jokaisella mahdollisella osa-alueella taas napsun verran eteenpäin.

 laitinen-2017-18.jpg

Nippe Laitinen (KaDyssa täydet kymmenen vuotta 2008–18) ja Sergei Korsunov (KaDyssa kaksi vuotta 2016–18)

Uskomattoman hyvältä ja ansaitulta tuntuu. Koko KaDy-yhteisö on kasvanut ja kehittynyt. Joka vuosi on kehitytty kentällä ja kentän ulkopuolella. Tässä matkan aikana mukana on ollut aivan uskomattomia pelaajia ja uskomattomia ihmisiä kentän ulkopuolella.

Tekisi mieli mainita kymmeniä nimiä, jotka ovat olleet tarinassa pitkän matkan aikana, ja kaikki ovat tuoneet siihen tarinaan oman lisänsä: valmentajat, pelaajat vuosien varrella. Ansaittiin tämä kulta kentällä ja kentän ulkopuolella kaikkiaan koko kauden tekemisellä.

Toisaalta pakko myöntää, että finaalisarjassa ei oltu aivan niin hyviä kuin muuten kauden aikana. Kunnia siitä pitää antaa toki myös Leijonalle, joka oli erittäin sitkeä ja tehokas vastus ja laittoi meidät lujille finaaleissa. Leijona pääsi johtoon kolmessa viimeisessä ottelussa ja vei meidät epämukavuusalueelle. Kovin monesti ei ollut koko kauden oltu aikana takaa-ajossa tai tappiolla.

Toisaalta meillä riitti uskoa, että ollaan aina toisella puoliajalla tehokkaita ja kestävämpiä. Voitettiin toinen puoliaika (ml. jatkoaika) jokaisessa kymmenessä pudotuspelissä, myös siinä ainoassa tappiollisessa. Se kertoo meidän fyysisestä kunnostamme ja henkisestä kantistamme aika paljon.

 KaDy-PP-70-25.11.2017_Sege-vetaa.jpg

Korsunov yksin:

Viime kausi (2016–17) oli minulle Dynamossa ensimmäinen. Suorituksemme finaalisarjassa ei aivan riittänyt kultaan, vaikka se oli hyvin pienestä kiinni ja kausi oli todella nousujohteinen. Kun Mister Vujović tuli ruoriin, uskoin että tänä vuonna otamme yhdessä ratkaisevan askelen kohti mestaruutta.

Haluan vielä lopuksi kiittää kannattajia, jotka tulivat paikan päälle ja erityisesti vieraspeleihin: Kiitos!  Kun katsoi, kuinka punamustaa väriä tunnustavia faneja tuli kannattamaan meitä 200 kilometrin päähän, tiesi että kaikki ovat aivan täysillä joukkueen takana. Se antoi voimia pelata kentällä.

 KaDy-LeiF-28.4.2018-BIMBO-kuvaJiriHalttune.jpg

Jani ”Bambi” Korpela

(KaDyssa kaksi vuotta 2016–18)

Oli ansaittu mestaruus meille. Finaalit olivat mahtavan kauden kohokohta: kiistatta kaksi parasta joukkuetta olivat finaaleissa. Ensimmäisessä kotifinaalissa (8–3-voitto) näytettiin, että oltiin parempia. Sen jälkeen Leijona teki peliinsä selkeitä korjausliikkeitä ja kolme seuraavaa finaalia olivat tasaisempia; niissä Leijona oli erinomainen vastus ja jouduttiin todella tiukalle. Lopputulosta täytyy kunnioittaa: tällä hetkellä ollaan paras joukkue Suomessa.

Viimeisessä finaalissa oli vaikea paikka olla katsomon puolella [Korpelan varoitustili oli täyttynyt kolmannessa loppuottelussa). Luotin joukkueeseen täysin, 100-prosenttisesti. Kyllä siinä silti vähän mietti, miten päin katsomossa istuu. Pojat hoitivat pelin hienosti, että saatiin ”poika” kotiin ja päästiin juhlimaan mestaruutta suoraan Iittalasta ilman ”Game Fivea” [jonka toteutuessa Korpela olisi vielä päässyt kokoonpanoon].

Lopuksi Korpela antaa vielä tunnustusta vähemmälle huomiolle jääneille rotaatio- ja vaihtopelaajille, jotka pelasivat kauden aikana ja erityisesti finaaleissa pienempiä täsmärooleja, mutta toivat suorituksellaan oman tärkeän panoksensa voittavalle joukkueelle. Usein tällaisten pelaajien tärkeys näkyy paitsi kentällä myös pukkalliokoski-2017-18.jpgukopissa, treeneissä ja vapaa-ajalla. Korpela nostaa esimerkiksi Jesse Kalliokosken:

Ja eihän meistä olisi ollut mihinkään ilman Kalliokosken Jesseä. ”Kioski” oli tärkeässä roolissa: antoi kaikkensa kentällä ja kentän ulkopuolella sekä nosti joukkuehenkeä kentän sisällä ja ulkona. Sataprosenttinen joukkuepelaaja.

 

* * *

KaDy on pelannut Futsal-Liigassa kaudet 2009–2018. Mestaruuskausi oli siis Dynamon yhdeksäs liigakausi. Saldo yhdeksältä vuodelta on 1 Suomen mestaruus, 4 hopeaa, 1 pronssi, 2 viitossijaa (niukka karsiutuminen puolivälierissä) sekä 1 runkosarjan kuutossija.

KaDy pelasi valtakunnallisessa Futsal-Ykkösessä kaksi kautta 2007–2009. Tuolta ajalta joukkueessa ovat pelaajina mukana enää Mikko Kytölä, Jukka Kytölä, Niila-Ville Laitinen ja Mikko Takala – heistä yhtäjaksoisesti vain Laitinen.

KaDy pelasi Keski-Suomen Kakkosessa kaudet 2004–2007, jolloin mukana olivat nykyjoukkueesta Kytölän veljekset. Dynamo aloitti kilpahistoriansa futsalissa alimmasta III divisioonasta kausilla 2002–2004.

 

04.02.2019Final Four-turnaus Jyväskylässä 16-17.2.2019
15.02.2019ENNAKKO: Futsal Cupin välierässä KaDy - Leijona FS
11.02.2019KaDylle tappio Sievissä
09.02.2019RAPORTTI: KaDy voittoon klassikossa
08.02.2019Ennakko: Ilves kotona, Sievi vieraissa - melkoinen tupla!
03.02.2019Suomi lohkokakkoseksi MM-karsintaturnauksessa
31.01.2019Suomi rökitti Pohjois-Irlantia karsinta-avauksessa
27.01.2019KaDylle tunnustusta Keski-Suomen Urheilugaalassa
26.01.2019RAPORTTI: KaDyn tamperelaiset kouluttivat PJK:ta
25.01.2019ENNAKKO: Härkäviikot päätökseen Pirkkalassa

Siirry arkistoon »