ENNAKKO: Liiga on täällä taas - Leijona vieraisille!

27.09.2018

Futsal-Liigan runkosarjaa:
Kampuksen Dynamo – Leijona Futsal

su 30.9. klo 16.00 Monnarilla
Liput 10/5 €

Liput myös Zupticketistä
Huom! Otteluun on korkeakouluopiskelijoille ja Jyväskylän yliopiston henkilökunnalle ilmainen sisäänpääsy. Varaudu todistamaan oikeutesi tähän sisäänpääsyn yhteydessä.

Facebook-tapahtuma

Otteluisäntänä: Semma

kady-logo300px.png

leijona_logo.jpg

Futsal-Liiga on täällä taas! Suomen mestarit isännöivät Monnarilla hopeamitalisteja, kun Leijona Futsal saapuu KaDyn vieraaksi. Kahtena edellisenä play off -sesonkina hyvin tutuksi käynyt akaalaisryhmä on vahvistunut entisestään, mutta europeleissä marinoitunut Dynamo on todella kovassa iskussa.

Ennakkoasetelmat

Kevään finaalisarjassa KaDy nappasi isolukemaisen avausvoiton kotona, mutta jo toinen ottelu Akaassa oli tiukka ja meni jatko-otteluun, jonka KaDy voitti yhdellä maalilla. Kolmas ottelu meni kiukustuneelle Leijonalle, ja mestaruus saatiin Jyväskylään vasta Mikko Kytölän neljännen pelin jatkoaikamaalilla.

LeiF-KaDy-30.4.2018-Faneja.jpg

KaDyn kannattajapääty ratkaisevassa 4. finaalissa Iittalassa 30.4.2018

Molemmat joukkueet panostivat kesällä tulevaan kauteen, niin kuin asiaan kuuluukin. LeiF kiinnitti PJK:sta maajoukkuevahti Kasper Kankaan ja Ilveksestä konkari Juhana Jyrkiäisen. Joukkueen runko pelaajavalmentaja Jovan Stankovićia myöten pysyi kutakuinkin ennallaan. Dynamosta ovi kävi ulos, mutta sisään saatiin täsmähankintoina Serbian maajoukkuepelaaja Kristijan ”Kiki” Radin, montenegrolainen kolossi Nikola Vidaković ja PP-70:stä kokenut Joona Valkama. Selvää on, ettei Vasko Vujovićin tavoite kotimaan kentillä voi olla mitään vähäisempää kuin mestaruuden uusiminen. Kun tähän yhdistää heti lokakuun alussa jatkuvat europelit, Dynamon syke lienee heti kauden alussa kohdillaan.

Ennen liigan alkua LeiF pokkasi Tampereen piirin Liittocupin mestaruuden, mutta Super Cupissa akaalaiset matkasivat Jyväskylään ja taipuivat suvereenisti esiintyneen Dynamon käsittelyssä. Lukemin 5–2 päättyneessä ottelussa todettiin, että uudet pelaajat ovat päässeet hienosti sisään KaDyn pelitapaan ja vanhat ovat iskussa, vaikka aivan kompuroimatta voitto ei tullut.VASKO-rintakuva-2017-800px.jpg

”Mister” Vujović (oik.) on monessa yhteydessä todennut, että joukkue ei ole kauden alussa valmis. Kevään finalistit, jotka ovat pitkäjänteisesti rakentaneet joukkuetta ja keskittyneet tulevaan kauteen, saattavat kuitenkin olla vähiten keskeneräisiä joukkueita koko liigassa. Ainakin ”Mister” itse kommentoi viikonvaihteessa luottavaisesti:

– Viime kaudella ja sen jälkeen olemme kohdanneet Leijonan seitsemän kertaa ja voittaneet kuudesti. Lähdemme nytkin voittamaan – tarkoituksena on aloittaa sarja hyvin, ottaa kolme pistettä ja valmistautua perusteellisesti pudotuspeleihin.

Seuraa tätä

Dynamo on menettänyt riveistään Jukka Kytölän, joka lähti Italiaan ammattilaiseksi. Se olisi mille tahansa joukkueelle suuri menetys. Viimeistään kevään finaalisarjassa nähtiin kuitenkin futsalin tulevaisuus, kun Jani Korpela (alla) otti parketin haltuunsa isännän elkein. ”Bambi” ehti jo Ilves-aikoinaan murtautua kansalliseen eturiviin, eikä kukaan olisi yllättynyt, jos nuorukainen olisi lähtenyt hänkin SM-kulta kaulassa heiluen ulkomaille täksi kaudeksi. Väkevä Korpela pelaa samalla itsevarmuudella niin pohjalla kuin pivot-pelaajana vastapuolen maalillakin.

KaDy-LeiF-28.4.2018-BIMBO-kuvaJiriHalttune.jpg

(Kuva: Jiri Halttunen)

Maalivahtipeli ei kuulu kummankaan joukkueen heikkouksiin. Keväällä vastakkain olivat loistavan sarjan pelanneet KaDyn Juha-Matti Savolainen ja LeiFin Juho Laine. Vaihtoehdoissa piisaa: nuoremmalla puolella maajoukkuemies Kangas (LeiF) ja liigadebyttiään vartova Tuomas Heikkilä (KaDy), kokeneempaa kaartia Niila-Ville Laitinen (KaDy) ja Tuomas Kallioinen (LeiF).

kiki-2018-19.jpgHyökkäyspelissä kannattanee seurata vastikään Venäjää vastaan Serbian paidassa mainiosti pelannutta ”Kiki” Radinia (vas.). Leijona-puolella esimerkiksi Dusan Milojević, Jussi Nyström ja Juhana Jyrkiäinen ovat hankalia pideltäviä.

 
KaDy vs. Leijona Futsal / KylVe kautta aikain (Liiga, Cup, Super Cup, Ykkönen):

25 ottelua; 18 voittoa, 7 tappiota (maaliero 126–80)

 

 

 

05.05.2019Futsal-kausi 2018-19 upeaan päätökseen
26.04.2019MESTARUUSJUHLAT 4.5.2019
22.04.2019RAPORTTI: Kampuksen Dynamo on Suomen mestari 2018-2019
21.04.2019ENNAKKO: 3. finaali - kotivoitolla mestaruus!
19.04.2019RAPORTTI: KaDylle 2. finaalin voitto!
19.04.2019ENNAKKO: toinen finaali pitkäperjantaina Iittalassa
17.04.2019RAPORTTI: KaDy jatkoaikavoittoon 1. finaalissa - Leijona painosti hurjasti
15.04.2019ENNAKKO: Finaalisarja käyntiin Monnarilla!
14.04.2019MAAJOUKKUE: Suomi voitti Espanjan 1-0!
13.04.2019Maajoukkue: Suomi hävisi Espanjalle 1-2 Tampereella

Siirry arkistoon »