Ennakko: Finaalipaikka tarjolla Somerolla

04.04.2019

 
 
sovo_futsal_logo.pngkady-logo300px.png

3. välierä

SoVo-KaDy
Someron Monitoimitalo
6.4.2019 klo 16
(mahdollinen 4. välierä su 7.4.2019 klo 16)

Kampuksen Dynamolla on ensimmäinen mahdollisuus lunastaa finaalipaikka tulevana lauantaina, kun se matkaa Somerolle 3. välierään. Viime viikonloppuna Jyväskylässä pelatut 1. ja 2. välierä tarjosivat komeiden miesten lisäksi kauniita maaleja ja kuumottavia tunteita molempien joukkueiden osalta. Ensimmäisen välierän KaDy vei nimiinsä 5-3, toisen se voitti täpärämmin 2-1 ja johtaa siis ottelusarjaa 2-0. Somerolla on ollut viikko aikaa miettiä millaista kärmeskeittoa Dynamo-sotureille tarjotaan, sillä tappio tietää kotijoukkueelle lippua pronssipeliin. Toisaalta ratkaisevan, kolmannen voiton ottaminen on kaikkea muuta kuin helppoa, joten molemmilla lienee pientä puristusta ilmassa.


Runkosarjan päätöskierroksilla kompastellut KaDy on osoittanut olevansa vahva mestarisuosikki kevään tosipelien koittaessa. Ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta ja peliaika jakaantunut hieman tasaisemmin sotureiden kesken. Portugalilaisvahvistus David Parente on saanut kiinni yhteisestä sävelestä muiden joukkuetovereidensa  kanssa, ja täräyttänyt pelaamissaan viidessä ottelussa 4 maalia. Parenten tulosta selvästi piristynyt Newton Jr. on löytänyt jälleen uuden, iloisen peli-ilmeen maalintekotaitonsa lisäksi. Maalitilastojen lisäksi Newton Jr. on täyttänyt puolustusvelvoitteensa loistavalla tavalla ja heittäytynyt pallojen eteen suurella sydämellä. Myös Jani Korpela on esittänyt hienoja pelastuksia oman maalin edessä ja vastaavasti kolistellut tolppia toisessa päässä. Puolustus on siis toiminut hyvin, sillä viime sunnuntain ottelussa SoVon ainokainen tuli rangaistuspotkun ansiosta.

KaDy-SoVo-1VE-30.3.2019-kuumaa-KuvaSamiVirtanen-510px.jpg
Tunteet kävivät kuumina viime viikonloppuna Jyväskylässä (kuva: Sami Virtanen)

Dynamolla olisi ollut mahdollisuus ratkaista viime sunnuntain kamppailu jo hyvissä ajoin, mutta vedot singahtelivat tolppien lisäksi vain millien verran maaliviivan ohitse. Somerolla nuo millit pitää kääntää toiseen suuntaan. Vieraskenttä on paljon pienempi, joten tilaa pallon liikkuttamiseen on huomattavasti vähemmän. Ratkaisut pitää tehdä nopeammin ja suoraviivaisemmin, joten vetojenkin pitää olla tarkempia. SoVon veräjänvartija Marko Laaksonen on torjunut hyvin, ja dynamolaisten pitää keksiä toisenlaiset keinot hänen ohittamisekseen.  

SoVo-KaDy_Voca_laukoo_Christoffer_Enckelman.jpg  Voca taistelee pallosta Dynamo-puolustusta vastaan (kuva: Christoffer Enckelman)

Somerolla ollaan varmasti mietitty kulunut viikko uusia kuvioita vierasjoukkueen kaatamiseksi. Kotijoukkue pelaa selkä seinää vasten ja on pakkovoiton edessä, mikäli mielii jatkaa välieriä kotonaan. Maalintekovoimaa kotijoukkueelta ei puutu; Gezim Voca, Arber Isteri ja Mergim Bushi ovat alati vaarallisia vastustajan maalilla. Pelkästään Vocalla oli kauden päätteeksi kasassa 40 tehtyä maalia (vrt. Newton Jr. 24), joten häntä ei parane jättää vartioimatta. Viime viikonloppuna Jyväskylässä SoVo ei kuitenkaan päässyt parhaimmille maalipaikoille, ja pystyi tekemään lauantain ottelussa maalinsa vasta viime hetkillä “reikäpaidan” ollessa kentällä. Toisaalta sillä on etuna kotikenttä ja hurjasti kannustava kotiyleisö, sekä elämänsä kevättä pelaava maalivahti Marko Laaksonen. Viime viikonloppuna kortit heiluivat tasaiseen tahtiin molemmille, ja toivoa sopiikin että kolmannessa välierässä keskitytään korttisuoran keräämisen sijasta pelaamiseen.    

Lauantain kohtaaminen tulee siis varmasti olemaan tiukkaa vääntöä päätösminuuteille saakka. Mikäli SoVo voittaa tuon ottelun, pelataan 4. välierä heti sunnuntaina 7.4. klo 16 Somerolla. Mahdollinen 5. välierä on vuorossa 9.4. klo 19 Jyväskylässä.


KaDy vs. SoVo kautta aikojen Futsal-Liigassa ja Final Four -turnauksessa

15 voittoa, 4 tappiota (maaliero 84–56)  

 
29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »