MAAJOUKKUE: Suomi voitti Espanjan 1-0!

14.04.2019

Futsal-maaottelu

su 14.4. Vantaa, Energia-Areena

Suomi - Espanja 10 (10)

19:26   10 Espanjan oma maali


Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi kaksoismaaottelun maailman kärkimaata Espanjaa vastaan. Lauantain ensimmäinen ottelun Tampereella Espanja voitti niukasti 12 (12). Sunnuntaina Vantaan Energia-Areenassa Suomi jatkoi siitä, mihin oli jäänyt edellispäivänä, ja puolusti erittäin organisoidusti ja tarkasti Espanjan nopeaa pallorallia ja vaarallisen taitavia yksilöitä vastaan.

Peli pysyi pitkään maalittomana, kunnes avausjakson viimeisellä minuutilla Suomi sai sivurajapotkun lähietäisyydeltä oikealta laidalta. Tornion Pallo-Veikkojen Iiro Vanha ampui vasurillaan pallon kovaa maalinedustalle, josta se kimpoili espanjalaispelaajan kautta verkon perukoille; Suomi taukojohtoon 1–0.

Korjaus 15.4.2019: Iiro Vanha laukoi pallon maalille sivurajapotkusta, ei vapaapotkusta.


Toinen puoliaika oli Suomelta tarkkaa ja fyysistä puolustustaistelua Espanjan hallitessa palloa suurimman osan ajasta. Suomi sai tarkalla puolustuspelillään pidettyä espanjalaiset poissa parhailta vetosektoreilta, ja muutamat Espanjan pahimmista vedoista hoiti eleettömästi Suomen maalilla pelannut Antti Koivumäki (GFT). hosio-2017-18.jpg

34. minuutilla Italian Mantovassa pelaava ex-dynamo Miika Hosio (kuvassa oikealla vielä viime kauden KaDy-paidassa) pelattiin nätillä kuviolla läpiajoon, jolloin Espanjan alin puolustaja Eric Martel García kaatoi Hosion rumalla liukutaklauksella takaapäin. Seurauksena oli erittäin korttiherkkänä tunnetulle Garcíalle suora ulosajo ja Suomelle kahden minuutin 4 vs. 3 -ylivoima. Suomen ykkösketju rakensi ylivoimalla muutaman maukkaan paikan, mutta toinen maali jäi puuttumaan.


Viimeiset viitisen minuuttia Espanja puolestaan pelasi 5 vs. 4 -ylivoimaa lentävällä maalivahdilla, mutta tasaisesti kolmea ketjua peluuttanut Suomi vastaanotti alivoiman tarkasti ja kesti tulituksen. Loppusummerin soidessa 600 silmäparia sai todistaa pienoista futsalihmettä: Suomi on voittanut futsalin mahtimaa Espanjan 1–0.


Dynamoa kolmatta vuotta edustava, tamperelaislähtöinen Jani Korpela, 22, on ollut jo 17-vuotiaasta asti miesten maajoukkueen runkopelaajia. Korpela oli tyytyväinen sinivalkoisten kollektiiviseen tekemiseen:


– “Noudatettiin omaa pelisuunnitelmaa nöyrästi ja tarkasti: tiedettiin että Espanja tulee hallitsemaan palloa ja prässäämään kovaa, joten tavoitteena oli puolustaa tiiviisti ja minimoida riskejä. Tiesimme tämän pelitavan vahvuudeksemme ennakolta kovempaa maata vastaan. Lopulta onnistuimme pelisuunnitelmassamme täydellisesti ja nollasimme Espanjan täysin”, Korpela pohtii.bimbo-2018-19.jpg


– “Toki aiemminkin on pelattu kovia vastustajia vastaan kansainvälisiä, kovatempoisia pelejä. Mieleen tulee vuoden takaiset ystävyysottelut Espanjassa ja esim. karsintamatsit Italiaa ja Portugalia vastaan sekä Mestarien Liigan pelit KaDy-paidassa. Ei vastustajan taso siis sinällään uutta meille ollut; nyt onnistuttiin ammentamaan kokemusta aiemmista niukoista tappioista ja kääntämään tulos voitoksi. Oikealla tiellä ollaan Mićo Martićin komennossa”, Korpela sanoo.


– “Seuraavaksi tulevat syksyn MM-karsinnat Puolassa  ja siellä tavoitteena on uusia tämänpäiväinen temppu eli voittaa Espanja uudelleen. Nyt tiedämme, että se on mahdollista ja uskomme siihen. Toki Puolaa ja Georgiaa vastaan tulee kovat väännöt”, pohtii Korpela Suomen kanssa samoja FIFA ranking -sijoituksia miehittäviä karsintavastustajia.


Suomi kohtaa Espanjan myös lokakuussa jatkuvassa MM-karsinnassa. Samassa UEFA:n karsinnan Main Roundin lohkossa pelaavat myös Puola ja Georgia.


Naisten futsalin Suomen mestaruuden varmisti tänään espoolainen Golden Futsal Team, joka voitti
finaalisarjassa tamperelaisen AC Estudiantesin suoraan kolmessa ottelussa 3–0. GFT:n mestarijoukkueen kapteenina pelasi jyväskyläläislähtöinen Siiri Perälä, joka edusti KaDya kaksi edellistä kautta. KaDy-perhe onnittelee GFT:n naisia ja Siiriä!

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »