ENNAKKO: toinen finaali pitkäperjantaina Iittalassa

19.04.2019

Futsal-Liiga
2. finaali (paras viidestä)
Iittala-halli, Hämeenlinna
pe 19.4. klo 14.15
Leijona Futsal – KaDy

leijona_logo.jpg  kady-logo300px.png

Suora lähetys: Yle TV2

Leijona Futsalin Facebook-tapahtuma

Leijona Futsalin kotisivut

Kuvat: Lebbiz Productions

KaDy-LeiF-17.4.2019-vaantoa_kuvaMarkkuLeppapuisto-510px.jpg


Futsal-Liigan finaalisarja siirtyy pitkäperjantaina Jyväskylästä Iittalaan, jossa akaalainen Leijona isännöi KaDya viimekeväiseen malliin. KaDy voitti ensimmäisen finaalin keskiviikkona Jyväskylässä jatko-ottelun päätteeksi 2–1 varsinaisen peliajan päätyttyä lukemiin 1–1. Kotivoitto oli ennen kaikkea puolustustaistelun ja maalivahti Juha-Matti Savolaisen huippupelin ansiota, sillä Leijona hallitsi palloa ja hyökkäsi vaarallisesti suurimman osan ottelusta.

Toisessa ottelussa enemmän paineita lienee Leijonalla, joka joutuisi toisella tappiolla selkä seinää vasten ja kolmen pakkovoiton eteen. KaDy voi lähteä otteluun ilman välittömiä paineita, joskin vierasvoitto on ilman muuta reissun tavoitteena. Viime keväältä Dynamo-perheellä on upeita muistoja Iittalasta, sillä KaDy voitti molemmat vierasfinaalit Iittala-hallissa maalein 3–4. Vapunaaton 2018 neljännen finaalin voitto johtikin sitten  mestaruusjuhliin.

Viime vuoden saavutuksilla ei kuitenkaan nyt ratsasteta, vaan uudistuneen Dynamon pitää parantaa otteitaan huomattavasti, mikäli vahvaa Leijonaa vastaan mielitään vielä kaksi otteluvoittoa napata. Keskiviikon kaltaisella epävarmalla pallollisella pelillä todennäköisyys tappioon kasvaa ottelu ottelulta. Ensimmäisessä finaalissa Leijonan pallonhallintapeli ja vastahyökkäysuhka ajoivat Dynamon pallottomaksi ja puolustuskannalle – kenties ensimmäistä kertaa kotimaan kentillä pitkään aikaan. Lisäksi LeiF:in aggressiivinen prässi oli myrkkyä Dynamolle Monnarilla.

Perjantain toiseen finaaliin Dynamon brassivahvistus Newton Jr. vapautuu pelikiellostaan, joten tämänhetkisten tietojen mukaan molemmat finalistit pääsevät Iittalan tatamille ykköskokoonpanoillaan. Kenties ikiliikkuja Newton Jr:n mukaantulo ja kiirastorstaina keitetyt taktiikkaliemet kääntävät pitkäperjantain finaalin vaakakupit Dynamon eduksi.

KaDy-LeiF-17.4.2019-KOMIK_kuvaMarkkuLeppapuisto-510px.jpg


Ensimmäisen finaaliottelun Jyväskylässä jatko-ottelun voittomaalin 43. minuutilla taiteillut Kristijan Radin tuumasi ottelun jälkeen:

 “Prässinpurkumme oli liian heikkoa; se pitää saada paremmaksi jo seuraavaan otteluun. Meillä on vain vähän aikaa ennen perjantain vieraspeliä, mutta yritämme analysoida ja ratkaista ongelmiamme ennen sitä.”

“Voitimme halulla, tahdolla ja taistelulla. Seuraavaan peliin meidän pitää nostaa tasoamme ja tuoda joukkueessamme oleva laatu myös parketille”, Radin pohti Monnarilla.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli myös luottavaisena:

“Analysoimme ensimmäisen pelin nähdäksemme, mitä voimme tehdä paremmin. Toisessa pelissä meillä on vastassamme voimakkaammin reagoiva Leijona, ja meidän tulee olla valmiina vastaamaan vahvasti.”

“Ensimmäisen pelin voitto on todellakin vasta ensimmäinen askel, niitä tarvitaan vielä kaksi”,  Vujović muistutti keskiviikkona.

Kolmas finaali pelataan pääsiäismaanantaina 22.4. klo 14.45 Jyväskylän Monnarilla. Mikäli voitot ovat sen ottelun jälkeen 2–1 jommankumman joukkueen hyväksi, pelataan neljäs finaali Iittalassa sunnuntaina 28. huhtikuuta. Viimeistään silloin on mestaruus varmasti katkolla jommallekummalle joukkueelle. Ensimmäinen finaali tuli livenä Yle Areenasta Tomvisualin tuotantona; toisesta ottelusta alkaen Yle TV2 televisioi kaikki ottelut suorana lähetyksenä.

KaDy-LeiF-17.4.2019-KADy-juhlii_kuvaMarkkuLeppapuisto-510px.jpg

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »