Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!

05.07.2019

Kampuksen Dynamon entisten pelaajien ryhtimarssi Euroopan huippusarjoihin sen kuin jatkuu!

Jo aiemmin uutisoitiin Jani Korpelan siirtyminen Puolan mestareiden riveihin ja  Juha-Matti Savolaisen sopimus kovatasoiseen Kroatian pääsarjaan. Torstaina puolestaan vahvistui, että KaDyssa koko Suomen uransa pelannut "ikikadylainen" Jukka Kytölä jatkaa Italiassa, Mantova Calcio a 5 -joukkueessa myös tulevalla kaudella. Ja nyt siis Italian pääsarjassa.

kajuk-kokovartalo-2018.jpgJukka Kytölän sopimus on yhden kauden mittainen. (Kuva Jiri Halttunen)

Mantova nousi jännittävien vaiheiden jälkeen nousukarsintojen kautta Italian pääsarjaan tulevaksi kaudeksi. Nousukarsinnat olivat tiukat ja Mantova oli monta kertaa sillassa, mutta joukkue porhalsi lopulta näyttävästi Serie A:n parketeille. Jukka Kytölästä tulee näin ensimmäinen suomalainen futsal-pelaaja Euroopan yhdestä kovimmista pääsarjoista, Italian Serie A:ssa. Espanja on futsalin mittapuulla omassa kastissaan, mutta Portugali, Italia ja Venäjä painivat siinä tuntumassa. Panu Autio pelasi myös kaudella 2013-14 Venäjän pääsarjaa pietarilaisessa FC Politechissa.

Tulevasta kaudesta "Kajuk" povaa erittäin mielenkiintoista haastetta.

- Serie A laajenee 12 joukkueen sarjasta 16:een joukkueeseen, jos kaikki seurat ilmoittautuvat sarjaan. Sarja on edelleen Euroopan kovatasoisimpia, vaikka muutamia hyviä pelaajia on nyt lähtenyt Espanjan ja Brasilian kovempiin liigoihin. 16 joukkueen sarja tarkoittaa kuitenkin sitä, että sarjan yleinen taso todennäköisesti hieman laskee, ja että sarjanousijoillakin on omat mahdollisuutensa kamppailla jopa playoff-paikoista kahdeksan parhaan joukkoon. Pelinopeus ja pelaajien taitotaso varmasti kasvavat joka tapauksessa merkittävästi Serie A:han tultaessa, Jukka Kytölä analysoi kotimaan kamaralta.

Ensi kauden joukkueestaan Kytölä on tosin vielä hieman odottavaisella mielellä. Vahvistuksia lienee kuitenkin tulossa.

- Meidän joukkuessamme jatkaa viime kauden avainpelaajista minun lisäkseni ykkösmaalivahti Enrico sekä kaksi kenttäpelaajaa, Loris ja Leleco. Näillä ei tosin vielä pitkälle pötkitä; 4-5 hyvän tason pelaajaa tarvitsisi vielä siirtomarkkinoilta, jotka käyvät toki nyt kuumana.

kajuk-kokovartalo-Mantovassa-2018-PhotoMantova.jpg"Kajuk" Mantovan paidassa keväällä 2018. (Kuva PhotoMantova)

Suomalaisten pelaajien esiinmarssista Euroopan kentille Kytölä oli enemmän kuin tyytyväinen.

- On hyvä asia, että Suomen kärkipelaajat lähtevät pelaamaan ulkomaille ammattilaisiksi pois mukavuusalueeltaan. Tätä suomalainen futsal tarvitsee, jos halutaan esimerkiksi nostaa maajoukkueen tasoa tai ylipäätään rakentaa futsalista tunnettavampaa ja uskottavampaa lajia. Myös kotoinen Futsal-liiga tarvitsee hyviä ulkomaalaispelaajia, jotta laji voisi kehittyä joka tasolla, ja jotta saisimme enemmän kontakteja ulkomaille. Toivon, että yhä useampi suomalainen futsalpelaaja voisi ja alkaisi suhtautua lajiin ammattimaisesti jo Suomessa, mikä on käytännössä edellytys jos futsalia joskus haluaa pelaamaan ulkomaille ammatikseen, "Kajuk" hahmotti.

Jukka Kytölän kanssa edellisellä kaudella Mantovassa pelannut Miika "Maagi" Hosio puolestaan ei jatka joukkueessa, vaan mies palaa seuran tiedotteen mukaan takaisin Suomeen.


Jukka Kytölä kuuluu Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin ja vyölle on kertynyt jo 80 maaottelua ja 29 maalia. Kytölä voitti kaudella 2017-18 Suomen mestaruuden Kampuksen Dynamon riveissä ja hänet valittiin Urheilutoimittajain Liiton lajien parhaat  äänestyksessä parhaimmaksi futsal-pelaajaksi. Kunnia oli Kytölälle toinen perättäinen. Tämän lisäksi Kytölä on voittanut Kampuksen Dynamossa myös neljä SM-hopeaa ja yhden pronssin.

KaDy-perhe toivottaa luonnollisesti Jukalle mitä parhainta onnea ja menestystä tulevalle kaudelle! VAMOS!


29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »