Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn

22.07.2019

Dynamon sopimusuutiset jatkuvat, vuorossa maalivahdit.

Aiemmin uutisoitiin Juha-Matti Savolaisen siirrosta Kroatian pääsarjaan. Valtava määrä liigakokemusta kuitenkin jää joukkueeseen, kun Niila-Ville Laitinen (s. 1989) laittoi nimen jatkopaperiin. ”Nipen” kanssa vastuuta jakaa Tuomas Heikkilä (s. 1998), joka aloittaa toisen kautensa punamustissa, sekä uusi tulokas Petteri Lehtinen (s. 1992), joka on aiemmin pelannut liigaa Someron Voimassa ja Ykköstä hyvinkääläisessä PS Villassa.

nippe-2018-19.jpgKolmikosta Laitinen on todellinen KaDy-ikoni, joka on ollut mukana koko joukkueen liigataipaleen ajan. Liigamitaleja ”Nipelle” on siis kertynyt seitsemän, joista kaksi viimeistä kirkkaimpia; päälle tulee tietenkin cup-voitot. Maajoukkuevahti ”Juppis” Savolaisen tultua seuraan vuonna 2015 vastuu jakautui ensin tasaisesti, mutta viime kaudella Laitisen pelirooli jäi pienemmäksi. Alkavalla kaudella Monnarin yleisö päässee ihailemaan jalalla taitavan ”Nipen” otteita viime vuotta enemmän.

– Viime kauden jäljiltä on henkilökohtaisella tasolla paljon näytönhalua ja nälkää päästä taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta ja osoittaa kuuluvansa liigan parhaimmistoon pelipaikallaan, ”Nippe” toteaa ja jatkaa liigan kehityksestä:

– Futsal-Liigan pelintaso on parantunut vuosi vuodelta ja myös maalivahdeilta vaaditaan monipuolisempaa osallistumista peliin. Vaikea on pärjätä liigassa, jos aktiivinen osallistuminen peliin jalalla ei luonnistu, torjuntatyöskentelyn ja laadukkaan sijoittumisen lisäksi. Useammat joukkueet ovat myös alkaneet entistä enemmän käyttää maalivahtia osana hyökkäyspeliä ja pallonhallintaa.

Entä miltä KaDyn uudelleenrakentaminen näyttää?

– Joukkueeseen on tullut taas muutoksia mestaruuden jälkeen, mutta odotan innolla sitä matkaa, kun kehitymme yhdessä ja hitsaannumme joukkueena paremmaksi kovan työnteon kautta. Ensimmäinen iso mittari on edessä jo lähes kuukauden päästä Champions Leaguen ensimmäisellä kierroksella ja teemme kovasti töitä, jotta olemme valmiita taistelemaan jatkopaikasta siellä.

heikkila.jpgKauhajoelta LPK:n kautta KaDyyn siirtynyttä Tuomas Heikkilää nähtiin ensimmäisen kautensa mittaan U21-liigan puolella, jossa KaDy II sijoittui pronssille. Tuomas, miltä ensimmäinen KaDy-kausi ja sen jatko vaikuttaa?

– Ensimmäinen vuosi oli toki haastava ja raskas, mutta myös antoisa kahden SM-mitalin myötä. Vaskon opeilla on tullut kehityttyä paljon pelaajana ja ”Juppiksesta” sekä ”Nipestä” on ollut myös paljon apua omassa kehityksessä.  Tulevalta kaudelta odotan, että oma kehitys jatkuu ja itseluottamus omaan tekemiseen kasvaa. Joukkueena lähdetään tietysti jatkamaan mestaruusputkea, ja Mestareiden liigassa unelmana olisi pääsy Elite Roundille.

Monnarin yleisölle vieraampi kasvo on Petteri Lehtinen, joka toki on torjunut Dynamonkin hyökkäyksiä SoVo-paidassa. Tervetuloa! Tikkurilan Palloseuran kasvatti on pelannut pari kautta myös Ykkösessä PS Villassa. Kunnianhimoisesti lajiin suhtautuva Lehtinen on hakenut oppia kotimaan rajojen ulkopuolelta:

– Viime kaudella olin vaihdossa Coimbran yliopistossa Portugalissa ja opiskelin siellä esimerkiksi pari kurssia jalkapalloa. Aika paljon opinnoissa (muun muassa Vierumäen Urheiluopistolla) olen keskittynyt maalivahtivalmennukseen ja muutenkin tehnyt maalivahtivalmennusta. Onkin mielenkiintoista olla taas pelaajaroolissa.

– Portugalissa treenasin Centro Social de São João -seuran mukana koko ajan, mutta harjoitusotteluita lukuun ottamatta ei pelejä tullut. Oli kuitenkin hienoa treenata sellaisen jengin kanssa, jolla oli oma halli ja aina pestyt kamat joka treeneissä, ja muuta siistiä. Nyt odotan tietenkin, että pääsen taas pelaamaan virallisia pelejä taas ja treenaamaan Suomen parhaimmassa futsalseurassa.

– Henkilökohtaisena tavoitteena kaudelle on pysyä terveenä, pelata paljon, päästä Mestareiden liigassa pitkälle, voittaa Suomen mestaruus ja päästä maajoukkueeseen. ”Nippe” ja Tuomas on hyviä maalivahteja, joten aika tiukkaa kilpailua peliajasta on varmasti luvassa.

KaDy tiedottaa uusista sopimuksista vielä tällä viikolla! Pysykää kanavalla!

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »