Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!

23.07.2019

Dynamon brasilialainen tähtipelaaja Newton de Souza Queiroz Junior – tuttavallisemmin Newton Jr. – jatkaa seurassa 1 + 1 -vuotisella sopimuksella (optio jatkoon seuralla). Useiden avainpelaajien lähdettyä Jyväskylästä mestaruuskevään päätteeksi Euroopan ammattilaisseuroihin (Jani Korpela, Juha-Matti Savolainen, vuotta aiemmin Jukka Kytölä) tai Suomen muihin johtaviin liigaseuroihin (Tero Intala, Mikko Takala) tulee brassitähden jatkosopimus keskisuomalaiskannattajille iloisena uutisena.

Newton_pelaajakortti_2019.jpeg

Newton Jr. saapui Dynamoon kesken syyskierroksen 2018 ja ehti pelata punamustissa 27 virallista ottelua tehopistein 33 maalia + 14 maalisyöttöä. Suomen mestaruuden ratkaisseessa kolmannessa finaalissa Leijona Futsalia vastaan Newton Jr. paukutti KaDyn voittomaalin ja puhtaan hattutempun. Dynamo voitti ottelun 5–1 ja mestaruuden suoraan voitoin 3–0.

São Paulosta kotoisin oleva Newton on pelannut futsalurallaan Brasilian ja Jyväskylän lisäksi myös Sveitsin ja Ranskan pääsarjoissa sekä Gibraltarin mestarin riveissä. Pelaamisen ohella leveä kestohymy kasvoillaan viihtyvä Newton liittyy osaksi KaDyn juniorivalmennusta.

3_finaali_newton.jpg

“Tuntuu upealta, että sain auttaa KaDya saavuttamaan viime kevään päätavoitteen, Suomen mestaruuden. Kevään kultajuhlien jälkeen olen ollut kotona Brasiliassa ja ystävieni luona Lontoossa, jossa asuin pari vuotta ennen Jyväskylään muuttoani”, Jyväskylään viime viikolla palannut Newton toteaa.

“Brasilian lämpimässä talvessa kokeilin laskuvarjohyppyä ja kallioseinämälaskeutumista, joista sain lomalla hakemaani adrenaliinia. Luonnollisesti pelailin São Paulossa myös futsalia tuntumaa ylläpitääkseni; pelailukavereinani oli sikäläistä ykkösdivisioonaa pelaavia kavereitani, Newton nauraa.

“Pre-season ei ole koskaan helppo. Meidän täytyy valmistautua fyysisesti todella huolella vaativaan ja pitkään kauteen, jotta voisimme olla kunnossa tärkeiden pelien aikana”, brassi vakavoituu.

“Joukkue on vaihtunut ja vaihtuu paljon, joten myös joukkueen kemia elää koko ajan. Meillä on kuitenkin aikaa rakentaa jälleen tiivis joukkuehenki. Viime vuonna olin uusi pelaaja, mutta nyt yhtäkkiä olenkin yksi kokeneimmista kadylaisista, joten tehtävänäni on toimia esimerkkinä uusille pelaajille. Viime kauden tulokset olivat kovan työn ansiota, ja kovaa työtä vaaditaan tulevallakin kaudella tavoitteiden saavuttamiseen”, ammattimaista ja kurinalaista urheilijan elämää elävä Newton päättää. 

KaDy-FCKemi-16.1.2019-Newton-505px.jpg

Päävalmentaja Vasko Vujović kehuu vuolaasti brasilialaista:

“Newton Jr. on uskomaton pelaaja; peliäly ja johtajuus kentällä ovat huippuluokkaa. Samanaikaisesti hän on intohimoinen ja nöyrä.”

“Newtonilla on kaikki huippupelaajan ominaisuudet; hän on todellinen ammattilainen, joka antaa kaikkensa joka harjoituksissa ja pelissä”, Vujović päättää.

KaDy-GFT-newton-autio-505px.jpg

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »