HAASTATTELU: Kelhälä rääkkää Dynamoa liigakuntoon

27.06.2009

Kampuksen Dynamo valmistautuu seuran ensimmäiseen pääsarjakauteen. Joukkueen ja valmennusjohdon sisällä on aistittavissa oikeanlainen jännitys, ja jo kesän harjoituksissa mennään edelliseen vuoteen verrattuna tiukemmalla tahdilla.

Tällä kaudella joukkueen vastuuvalmentajana toimii Tero Kelhälä, jonka apuvalmentajina ovat Samu Kytölä ja uutena tulokkaana valmennusportaaseen astuva Kerkko Huhtanen. Kauden aloitukseen on vielä reilusti aikaa, mutta Kelhälän suojatit treenaavat helteisessäkin säässä, jotta Dynamon tavaramerkiksi muodostunut hyvä liikkuminen olisi kohdallaan heti ensimmäisestä koitoksesta lähtien.

- Kesällä ne, jotka pelaavat jalkapalloa kolmos- ja nelosdivareissa harjoittelevat vauhti- ja nopeuskestävyyttä sekä erilaisia intervallityylisiä juoksuja. Lisäksi pelaamme kerran viikossa Liikunnalla pienpeliä. Pyrimme siihen että harjoitusten alkaessa kesätreeneihin osallistuneet pelaajat olisivat fyysisesti samalla tasolla kakkosdivaripelaajien kanssa, Kelhälä toteaa ja esittelee samalla pienpeleissä käytettävää tekniikkapalloa. - Tämä kun pysyy hallussa, niin sitten pysyy kaikki muukin, hän naurahtaa.


Parannettavaa joka osa-alueella

Joukkueensa kehitystarpeista valmentajalla on erittäin selkeä näkemys. - Kaikkea pitää parantaa! Puolustamista, taktista osaamista ja erikoistilanteita erityisesti. Pyrimme myös siihen, että pelaajat osaisivat tehokkaasti käyttää erilaisia pelisysteemejä jopa kesken vaihdon, valmentaja luettelee.

Viime kaudella Kelhälä ja Kytölä jakoivat valmennusvastuun puoliksi, mutta tällä kaudella Kelhälä ottaa aavistuksen isomman roolin.

- "Smaug" halusi antaa hiukan enemmän aikaa perheelleen mutta jatkaa kuitenkin täysillä mukana. Kaikki valmentajat ovat mukana harjoitusten suunnittelussa ja vetämisessä, ainoastaan pelipäivinä päävalmentajan rooli on viimevuotista korostuneempi, Kelhälä kertoo samalla kun ensimmäiset pelaajat saapuvat harjoituskentälle.
- Kakkosjoukkueen pelaajat osallistuvat kahdesti viikossa samoihin treeneihin ykkösjoukkueen kanssa. Perjantain harjoitus on sitten pyhitetty ykkösjoukkueen tarpeisiin. Lisäksi pelaajat voivat omien näyttöjensä perusteella siirtyä joukkueiden välillä aina vuodenvaihteeseen asti, kunnes siirtoraja umpeutuu, lempinimellä "Quelle'his" tunnettu Kelhälä selventää.

Verrattuna viime vuoteen Kelhälä näkee, että joukkue ja koko seura on mennyt eteenpäin. - Joukkueen markkinointi on selkeästi kehittynyt. Homma ei enää ole pelkkää puuhastelua vaan selkeästi suunnitelmallista. Talous on tarkoitus saada sellaiseen kuntoon, ettei pelaajien kukkarolle tarvitsisi mennä paljon, tai ei ollenkaan.
- Lisäksi saamme tänä vuonna yhden uuden salivuoron Vaajakoskelta kahden Huhtaharjun koulun vuoron lisäksi. Aistittavissa on myös, että pelaajat haluavat satsata enemmän futsalin pelaamiseen ja menestymiseen tulevalla kaudella, Kelhälä toteaa.


Liigaan jalat maassa ja kovalla liikkeellä

Tavoitteet tulevalle kaudella ovat jo tässä vaiheessa valmentajalla kirkkaasti mielessä, kuten myös oman joukkueen vahvuudet.
- Mielestäni vähintään kaksikymmentä pistettä on realistinen tavoite, ja sitä kautta sijat 4-8 ovat täysin mahdollisia. Liike on KaDy:n vahvuus. Olemme hyviä tekemään kahteen suuntaan töitä. Pärjäsimme viime vuonna hyvin juuri liikkeen ja taktisen osaamisen kautta ja tulemme jatkamaan liigassa samalla tavalla, kertoo kolme kautta Futsal-Ykkösessä valmentanut Kelhälä.

Joukkueeseen ei ole tulossa suuria muutoksia, kun koko viime vuoden rinki on todennäköisesti valmentajan käytettävissä.
- Kukaan viime vuonna mukana olleista pelaajista ei ole sanonut ei jatkamisen suhteen. Lisäksi verkot ovat vesillä neljän tai viiden vahvistuksen suhteen, "Quelle'his" Kelhälä valottaa suunnitelmiaan.

Kesä on vielä kesken mutta varmaa on ainakin se, ettei KaDy-pelaajilta puutu  jalkoja ensi talven peleissä. Valmennusjohtoa myöten koko seura on selkeästi sitoutunut tekemään entistä määrätietoisemmin töitä menestyksen eteen.

 Kommentoi kirjoitusta.

 

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »