TUPLAENNAKKO: Tuliset välierät käyntiin pääsiäisenä

13.04.2017

FUTSAL-LIIGAN 1. JA 2. VÄLIERÄOTTELUT:

LEIJONA FUTSAL – KAMPUKSEN DYNAMO

 

la 15.4.2017 klo 14:00

Monitoimihalli, Toijala 

DYNAMON KANNATTAJABUSSI TOIJALAAN!

 

ma 17.4.2017 klo 18:00

Monitoimitalo, Jyväskylä 

Liput: 10€/6€  (runkosarjan kausikortilla 8€/5€) 

FACEBOOK-TAPAHTUMA

 

Futsal-liigan kiivaasti odotetut mitalipelit käynnistyvät pääsiäisenä, kun maajoukkueen EM-karsinnan johdosta vietetty kolmen viikon tauko on ohi. Jyväskylässäkin pelataan taas yhden välivuoden jälkeen jalometalleista Kampuksen Dynamon selvitettyä puolivälierissä tieltään Golden Futsal Teamin. Semifinaaleissa rima nousee oletettavasti muutaman tuuman yläviistoon, kun vastaan tulee komean runkosarjan pelannut ja viimeistään sen myötä paikkansa kansallisesta eliitistä lunastanut akaalainen Leijona Futsal. Paremman runkosarjasijoituksensa turvin LeiF nauttii otteluparissa kotiedusta ja taistelu finaalipaikasta käynnistyy Toijalassa lauantaina 15.4. Toinen osaottelu mitellään Jyväskylässä toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina 17.4. 

ENNAKKOASETELMAT 

Runkosarjan lopulla oivalliseen vireeseen syttynyt Dynamo jatkoi puolivälierissä sangen hyvin tasollaan ja niisti GFT:sta revanssin otteluvoitoin 3-1. Muutamia kömmähdyksiä punamustallekin ottelusarjaan osui ja välieriin saakka seuraa harmina Sergei Korsunovin pelikielto, joka pitää hänet sivussa ensimmäisestä ottelusta. KaDyn vinkkelistä katsoen erityisen ilahduttavaa on ollut ratkaisijoiden laaja rintama: eturivin maajoukkuemiehet tahkoavat toki luotettavasti tehoja, mutta kevät on laittanut mahlat virtaamaan myös vanhojen partojen jäsenissä, sikäli pontevaa on ollut vaikkapa Jussi Kaihlajärven sekä Arash Muridiyazdin tekeminen. Runkosarjassa väläyksittäin potentiaaliaan esitellyt Pol Viada oli niin ikään GFT-sarjan keskeisiä hahmoja ja "Sabadellin taikurin" voi odottaa syttyvän nopeasti pelille välierissäkin. 

Runkosarjassa arvokkaan kakkostilan saavuttanut Leijona Futsal pelaa nyt historiansa ensimmäistä kertaa välierissä. Akaalaiset ovat tehneet vuosien ajan päättäväistä työtä, jonka satoa päästään nyt suurten pelien muodossa keräämään. LeiF:n pelaajamateriaali on leventynyt hiljalleen vuosien saatossa ja tälle kaudelle taiturimaisten serbien sekä maalikanuuna Jussi Nyströmin rinnalle saatiin viimeisenä silauksena värvätyksi Petri Grönholm, jonka panos joukkueen menestyksessä on ollut huomattava. Uransa aikana mm. mestaruusmaalinkin Ilveksen lukuun iskeneellä Grönholmilla on kokemusta voittamisesta ja karski pivot-pelaaja on huippukauden myötä tehnyt myös paluun maajoukkueympyröihin. Puolivälierissä LeiF pudotti Riemun otteluvoitoin 3-1, mutta takelteli ennakko-odotuksiin nähden jossain määrin päästäen neljässä ottelussa verkkoonsa yhteensä peräti 16 maalia. 

Runkosarjassa joukkueiden välisissä otteluissa nähtiin kuluvalla kaudella vierasvoitot. LeiF oli syyskierroksella Monnarilla etevämpi numeroin 4-5, kun taas KaDy kuittasi helmikuussa Toijalassa tilit lukemin 2-3. Useamman kauden perspektiivillä KaDy on ollut keskinäisissä otteluissa niskan päällä ja näin on asian laita ollut etenkin Monnarilla, jossa LeiF ei ole voittanut kuin juuri tuon yhden mainitun kerran. 

KaDy vs Leijona Futsal / KylVe kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen, Futsal Cup): 9 voittoa, 4 tappiota (maaliero 69–49)

----

nippe2016-17.jpgNettitoimitus onki välierien alla juttuseurakseen tekijän joukkueen rutinoituneemmasta päästä, punamustaa jo yhdeksättä perättäistä kauttaan palvelevan maalivahti Niila-Ville Laitisen

Ave Nielsen! Katse vielä hetkeksi GFT-sarjaan ja analyysi siitä miksi ja miten Dynamo siitä eteenpäin rouhi

- Ave. GFT-sarja oli kokonaisuutena erittäin tasapainoista peliä meiltä. Hallittiin oikeastaan ottelusarjaa alusta loppuun ja päästiin pelaamaan "kuskin" paikalla johtoasemassa jokaisessa ottelussa. Yksittäisiä heikkoja hetkiä tuli sarjan ja otteluiden sisällä, mutta niistä kairattiin itsemme tosi nopeasti ylös ja sitä tarvitaan nopeatempoisissa playoff-sarjoissa. Ansaittu jatkopaikka ja meidän joukkueen materiaalin leveys näytti parhaita puoliaan tässä sarjassa! 

Entäpä sitten välierävastustaja LeiF? Minkälaisia kenttätapahtumia on odotettavissa ja millainen haaste Leijona on nimenomaan maalivahdin silmin? 

- LeiFiltä löytyy liigan parhaimpia yksilöitä hyökkäyssuuntaan, laukaisuvoimaa ja 1vs1 taitoa löytyy runsaasti. Leijonan pienehkö kotisali vielä edesauttaa hieman heidän hyökkäyspeliä. Maalivahdin näkökulmasta LeiFiä vastaan ei yleensä tylsiä pelejä tule, kova pelitempo ja ennen kaikkea Leijonan kotisalissa nopeasti tulevat tilanteet ja laukaisupaikat pitävät huolen, että valmiina reagoimaan on oltava koko ajan. Luotan vahvasti, että meidän laajempi materiaali ja laadukkaampi pallonhallinta kääntävät sarjan meille. 

Kuinka on oma pelikautesi sujunut? Olette jakaneet vastuuta ”Juppis” Savolaisen kanssa paitsi tolppien välissä,  myös penkin päässä. Kerrotko hieman tästä. 

- Oma kausi on mennyt nousujohteisesti, fiilis ja tuntuma on, että tällä hetkellä olen kauden parhaassa tikissä niin kuin kuuluukin. Kevät puolella on löytynyt vielä astetta enemmän laatua ja tasaisuutta niin omaan kuin joukkueen peliin. ”Juppiksen”  kanssa ollaan tehty viime kuukausina valmentajalle aika helpoksi jatkaa kahdella pelaavalla maalivahdilla, kun molemmat on hoitaneet oman ruutunsa aina vuorollaan. 

- Tälle kaudelle lisäboostia on tuonut huilivuoroissa tapahtuva peluuttajan rooli. Tiedetään, että vaikka joka pelin haluaisikin pelata, niin meillä on myös penkillä  tärkeä rooli otteluissa. Siinäkin roolissa on kauden edetessä tapahtunut kehittymistä ja Antti ”Syrjis” Syrjälän mukaantulo toi tarvittavan toisen silmäparin penkille.  Kahdestaan pystymme havainnoimaan ja reagoimaan kentän tapahtumiin vielä entistä paremmin. 

Loppuun vielä kenties tervehde Dynamon kannattajille? 

- Nyt jos koskaan on paras hetki tulla katsomaan suomen parasta futsalia ja kaikkien aikojen KaDya. Kotikatsomon tuki ja kannustus tuovat sen tarvittavan lisäboostin joukkueelle. Siitä pidämme huolen, että kotiyleisön edessä emme häviä ja vieraskentältä kairataan tarvittavat voitot finaalipaikkaan!

 

14.04.2018RAPORTTI: Finaaliin! Ilves nurin kolmannessakin välierässä
12.04.2018ENNAKKO: Pleijaritanner tömisee taas viikonloppuna - Ilves haastaa Dynamon kotikentällään
08.04.2018RAPORTTI: Toinen välierä Dynamon hallintaa - finaalipaikka yhden voiton päässä!
07.04.2018RAPORTTI: Taistelutahdon näyte - ensimmäinen välierävoitto napattu! Forza Dynamo!
06.04.2018ENNAKKO: Välierissä Monnarilla klassikkopari
04.04.2018Vasko Vujovićille kahden vuoden jatkosopimus!
03.04.2018MAAJOUKKUE: Suomi hävisi Espanjalle kahdesti
01.04.2018Futsalmaajoukkue haastaa Espanjan - rosterissa kuusi kadylaista
01.04.2018KaDyn nettitoimitus siirtyy nykyaikaan / tulevaisuuteen
24.03.2018RAPORTTI: KaDy välieriin suoraan kolmella voitolla. Forza Dynamo!!!

Siirry arkistoon »