RAPORTTI: KaDy aloitti finaalit vierasvoitolla!

Sievi FS – KaDy 1–2 ja. (1–1) (1–0)

2:09 Joni Pakola 1–0

35:54 Jussi Kaihlajärvi (Arash Muridiyazd) 1–1 (yv)

42:21 Muridiyazd (Mikko Kytölä) 1–2

KaDy otti ensimmäisen kiinnityksen miesten futsalin Suomen mestaruuteen hakemalla tärkeän vierasryöstön Ylivieskasta. Isäntäjoukkue Sievi FS oli voittanut runkosarjan ja aloitti finaalit kotiedulla.

KaDy aloitti ottelun hermostuneesti ja kotijoukkue oli selvästi niskan päällä 7–8 minuutin ajan. Jo kahden minuutin kohdalla KaDyn pudotuspelien tähän asti paras pelaaja Jukka Kytölä joutui häiritsemään puolittaiseen läpiajoon pelattua Sievin Juho Väinälää keltaisen kortin arvoisesti. Seuranneen vapaapotkun upotti maalin oikeaan reunaan Sievin kokenut Joni Pakola. ara2016-17.jpg

Avauspuoliajan jälkimmäinen kymmenminuuttinen käänsi voimasuhteita, mutta Dynamon pallollinen painostus ei tuottanut osumia. Toinenkin puoliaika jatkui lievällä KaDy-painostuksella ja kohtuullisia maalipaikkojakin syntyi, mutta runkosarjasta tuttu tehottomuus vaivasi.

Vasta aikalisän jälkeen Sergei Korsunovin puettua lentävän maalivahdin paidan päälle syntyi tulosta. KaDy pyöritti kärsivällisesti, kunnes ylivoimakuvio puri Sievin nelikkoon ja Jussi Kaihlajärvi viimeisteli keskisektorilta tasoituksen.

Lisämaalien uupuessa mentiin kymmenen minuutin jatkoajalle, jonka kolmannella minuutilla KaDyn loistava rajapotkukuvio tuotti johtomaalin. Kapteeni Arash Muridiyazd (kuvassa) puttasi pallon takatolpalta sisään Mikko Kytölän tarkasta syötöstä.

Viimeiset minuutit Dynamo piti Sievin herran nuhteessa; pari vaarallisinta maalipaikkaa venytti maalivahti Juha-Matti Savolainen turvallisille sektoreille.

KaDylle voitto oli henkisesti tärkeä, sillä se nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi taktisesti onnistuneen pelaamisen ansiosta. Lisäksi kahdeksan keskinäisen ottelun tappioputki saatiin katkaistua juuri oikeassa paikassa.

Seuraava ottelu pelataan perjantai-iltana Jyväskylän Monnarilla, mistä jatketaan lauantaina 29.4. Ylivieskaan. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, joten finaalisarja jatkuu tarvittaessa pe 5.5. Jyväskylässä.

Tilastot, tarkempi raportti ja päävalmentaja M. Kytölän kommentit täällä.

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!