FINAALIENNAKKO: Kumpi putsaa kultapöydän?

07.05.2017

Futsal-Liigan 5. finaali

Sievi Futsal -- Kampuksen Dynamo

Sunnuntaina 7.5. klo 13.30
Ylivieskan jäähalli
Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä

SiFu ja KaDy viimeiseen ratkaisevaan taistoon

Niin rytmikkäästi, äänekkäästi ja kaikkensa antaen kuin Monnarin hirviöluolan väki omaa punamustaa suosikkiaan kannustikin, ratkaisua SM-vääntöön ei saatu vielä perjantainakaan. Dynamo ja Sievi Futsal tuottivat yleisölle yltäkylläisen futsalspektaakkelin, jonka kihelmöivä jälkinäytös rankkarikisa tuotti kotijoukkueen pelaajille ja kannattajille kirpakan pettymyksen. Sunnuntaina kaikki on kuitenkin unohdettu, kun on aika finaalisarjan viimeisen kamppailun. Siinä ratkaistaan lopullisesti kahden kivikovan mestariehdokkaan paremmuus.

KaDy-Sievi-2FINAL-28.4.-kajuk.jpg

Tähän asti kumpikaan joukkue ei ole onnistunut kuopimaan itselleen voittoa kotikentällään, vaan molemmat ovat hakeneet kultakiinnitykset vieraspelistä. Pelit ovat olleet kaikki omanlaisiaan, mutta yhteistä niille on ollut, että ne ovat olleet tapahtumarikkaita ja viihdyttäviä. Kuten pelaaja-valmentaja Mikko ”Komik” Kytölä ennusti, erikoistilanteet ovat olleet tärkeässä osassa ratkaisuja haettaessa. Pelin dynamiikka taas on määrittynyt pitkälti 1 vs. 1 -mittelöiden voimasuhteiden kautta.

Virheet, varoitukset ja pelikiellot ovat antaneet oman sivumakunsa, kuten kiihkeille finaalikamppailuille on tyypillistä. Yhtään punaista korttia sarjassa ei ole vielä nähty, mutta kolme keltaista on kerännyt useampikin pelaaja. Viimeisen koitoksen joutuvat seuraamaan tästä syystä penkiltä Dynamon luotettava työmyyrä Jesse Kalliokoski ja Sievin avainpelaaja Nikola Erceg.

Dynamon väkivahva Pol Viada ei ole päässyt loukkaantumisensa takia testaamaan SiFun puolustuksen pitävyyttä ollenkaan, ja toiseen suuntaan sama koskee Sievin maalinsylkijä Rami Tirkkosta.

Tekijöitä kuitenkin löytyy. Molempiin suuntiin loistanutta Jukka Kytölää on pidetty finaalisarjan suurena hahmona. Myös kaikki sarjassa esiintyneet maalivahdit ratkaisevat otteluita. Vastustaja tietää Sergei Korsunovin vasurin, silti mies on latonut tärkeitä maaleja. Sievin Joni Pakola, Juho Alasuutari ja kumppanit ovat tottuneet voittamaan isoja pelejä.

Molemmat joukkueet ovat fyysisiä ja taitavia, ja lataus viidennessä finaalissa on hirmuinen. Dynamo-kannattajat suuntaavat Ylivieskaan fanibussin kyydissä tukeakseen punamustia tiukassa paikassa. Parempi voittakoon!

11.10.2017RAPORTTI: KaDy löylytti Riemua Jyväskylän derbyssä
09.10.2017 10:00ENNAKKO: Derbyhurmosta synkkenevän syksyn iloksi: Riemu ja KaDy kamppailussa Jyväskylän futsalherruudesta
07.10.2017RAPORTTI: KaDylle karu jatkoaikatappio Espoossa
05.10.2017ENNAKKO: Maksaako GFT kevään kalavelkoja lauantaina? KaDy vieraspeliin Espooseen
01.10.2017RAPORTTI: KaDy jatkoi voittojen tiellä FC Kemiä vastaan!
29.09.2017 7:38Vaskon valinta: kapteenikaksikoksi Kytölän veljekset!
28.09.2017ENNAKKO: FC Kemi Monnarille
28.09.2017Back in business: Kalliokoski & Takala
24.09.2017RAPORTTI: KaDy voitti Sievi FS:n kärkikamppailussa
23.09.2017RAPORTTI: Liiga-avaus: KaDy suvereeni Toijalassa

Siirry arkistoon »