RAPORTTI 5. finaalista: Sievi vei mestaruuden 2-1-kotivoitolla

07.05.2017

Futsal-Liigan 5. (ratkaiseva) finaali 7.5.2017:

Sievi FS – Kampuksen Dynamo 2–1

Maalit:
Sievi FS: Juho Alasuutari, Jarmo Junno
KaDy: Sergei Korsunov

Sievi FS on kolmannen peräkkäisen kerran futsalin Suomen mestari. Uskomattoman tasainen finaalisarja eteni ratkaisevaan viidenteen otteluun, jonka vierasjoukkue KaDy hävisi lukemin 2–1 (1–0).

Ottelusarjan ensimmäisessä neljässä ottelussa nähtiin vain vierasvoittoja. Perjantaisessa neljännessä finaalissa KaDy oli kotonaan kahteen otteeseen niskan päällä ja lähellä napata mestaruuden, mutta Sievi vei ottelun Nikola Ercegin johdolla pilkkukisaan ja sen kautta viidenteen kohtaamiseen.

Ylivieskassa pelatussa ratkaisuottelussa SiFu meni jälleen kerran nopeaan johtoon. Pohjalaiset myllyttivät alkujaksolla intensiivisesti, ja pelin käsikirjoitus olisi voinut olla sama kuin aiemminkin: mikäli KaDy onnistuisi tasoituksessa, sillä olisi käsissään kaikki mahdollisuudet väsyttää pienemmällä ringillä ja ilman avainpelaaja Ercegiä pelaava isäntäjoukkue.

KaDyn Sergei Korsunov upottikin toisen puoliskon alkuminuuteilla pallon sivurajakuviosta huikean pelin pelanneen Miika Toivolan taakse. Aloite oli pitkään KaDylla, mutta lopulta Sievin Jarmo Junno osui komealla vapaapotkulla yläkulmaan ja vei isännät jälleen johtoon.

Muun muassa Jani Korpela ja Santi Sardà hankkivat tilaisuudet tasoittaa peli uudelleen, mutta vaikka Dynamo pyöritti pitkään peliä lentävällä maalivahdilla, Miika Toivolaa ei enää saatu ohitettua. Sievin kolmas kulta oli varmistunut; KaDylle jäi käteen seuran neljäs Futsal-Liigan hopea.

Kadyfutsal.net onnittelee hienon finaalisarjan pelannutta Sieviä kullasta ja kiittää yleisöä ja ennen kaikkea Kampuksen Dynamon liigajoukkuetta upeasta, pitkästä kaudesta. Ave!

Viidessä pelissä parempi voittaa, eli onnittelut Sieville. Pitää kivuta lähelle huippua, että sinne voi joskus nousta  ja ilman muuta KaDy sinne nousee vielä. Tälläkin kertaa pienet marginaalit ratkaisi ottelun, joten voi sanoa että kaikki oli senteistä kiinni, toteaa pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä valtavan pettymyksen keskeltä.

Kun tähän vielä lisää koko kauden perspektiivin ja meidän uskomattoman kehitystarinamme, niin voin vain olla tosi ylpeä tästä joukkueesta. Käsittämätön tasonnosto playoffseissa toi meille miltei mestaruuden. Myös taustat ja kannattajat olivat jotain uskomatonta  tällaisia kokemuksia emme koskaan unohda, Kytölä päättää.

Tilastot ja varsinainen raportti ratkaisuottelusta löytyvät täältä.

07.06.2018KaDy-leiri futsaljunioreille heinäkuussa - valmentajana Mikko Kytölä
24.05.2018KaDy hakee seuralle toiminnanjohtajaa
21.05.2018 9:00KaDylle kultaa ja kunniaa Futsal-gaalasta
18.05.2018Mestarijoukkue nimi nimeltä
09.05.2018Mestaruus! Avainpelaajia haastattelussa
03.05.2018Mestaruusjuhlat viikonloppuna!
30.04.2018RAPORTTI: KaDy on Suomen mestari!
30.04.2018ENNAKKO: Mestaruus katkolla Iittalassa
28.04.2018RAPORTTI: LeiF onnistui ottamaan vierasvoiton
26.04.2018ENNAKKO: Punamustat kohti kultaista unelmaa? Mestaruus saattaa ratketa lauantaina Dynamolle

Siirry arkistoon »