'Lempihommaani on kaikki futsaliin liittyvä' - haastattelussa paluumuuttaja Mikko Kytölä

12.02.2015

 komikin_paluu.jpg

Aiemmin päivällä uutisoidusti KaDy-legenda Mikko ”Komik” Kytölä on palannut Jyväskylään ja Dynamon treenivahvuuteen 1,5 vuoden Italian-ammattilaisvuoden jälkeen. Kytölä voi pelata liigapeleissä vasta kun pelilupa Italiasta saapuu ja siirtoon liittyvät muodollisuudet on hoidettu. KaDyfutsal.net jututti keskiviikkona pallotaituria, joka palaa ”messiaana” Monnarille.

 

KaDyFutsal.net: Ave, Komik! Lämpimästi tervetuloa takaisin Dynamoon puolitoista vuotta ja monen monituista pallokosketusta kokeneempana!

Vapaa sana siirrostasi: mitkä ovat fiilikset? Onko tämä sama Dynamo kuin keväällä 2013 vai onko jotain muuttunut?

”Komik”: – Helpottunut olo; enää ei tarvitse stressata esimerkiksi siitä, päästääkö seura lähtemään maajoukkueen mukaan. Toisaalta Mareno di Piaveen jäi monia kivojakin asioita, kuten esim. ammattimainen harjoittelu ja jokapäiväinen hieronta… Mutta nyt oli aika palata hetkeksi kotiin, koska Hirviö teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä, kuten Italiassa sanotaan.

– Ehkä suurin muutos Dynamossa on se, että tietyt profiilipelaajat kuten Jukka, ”Maagi” ja Arash ovat kehittyneet hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Myös seuran taustoissa ollaan aivan uudella tekemisen tasolla.

 

KaDyFutsal.net: Vietit 1,5 vuotta täyspäiväisenä ”futsalistana” italialaisen seuran palkkalistoilla. Nyt edessä on lempihommasi (= futsalin pelaamisen) ohella osa-aikainen juniorivalmennuspesti Kampuksen Dynamossa. Paljonko muu päivätyö heikentää treenaamisen ja pelaamisen tehoa? Millä mielin jätät hetkeksi täysammattilaisuuden?

”Komik”: – Lempihommaani on kaikki futsaliin liittyvä! En osaa yhtään sanoa vielä miten seuratyö vaikuttaa treenaamiseen, mutta tuskin minun kohdallani vaikuttaa suuresti, koska futsal on intohimoni ja valmentaminen toivottavasti tulevaisuuteni. Myös Italiassa valmensin seurani Gruppo Fassinan 14–16-vuotiaiden joukkuetta, mikä oli todella mahtava kokemus.

 

KaDyFutsal.net: Osallistunet juniorien ja Dynamon viiteryhmien valmennuksen lisäksi myös edustusjoukkueen valmennukseen. Mitä uutta arvelet vielä ehtiväsi tuomaan KaDy:n pelaamiseen nyt, kun olemassa oleva valmennustiimi on jo jonkin aikaa hionut tiimiä kohti pudotuspelien vaatimustasoa?

”Komik”: – Toivon, että voisin auttaa ”Kelhistä” niissä ongelmissa, joita joukkueella on ollut. Isoin ongelma on puolustaminen. Mutta minun pitää vielä keskustella valmennuksen kanssa, mitä he haluavat. Varmuudella pyrin tuomaan lisää intensiteettiä ja vaatimustasoa treeneihin. Jos haluamme pärjätä pudotuspeleissä, meillä on vielä paljon työtä edessä. Pohjat on onneksi kunnossa, mistä hatunnosto KaDy-valmennukselle.

 komikin_maali_mcd-fin_cvijesti.jpg

KUVA: Saliharrien ykkösketju juhlii Podgoricassa EM-karsinnassa.
(c) Vijesti. Lähde: http://www.uefa.com/futsaleuro/

”Suomalaisille joukkueille tulisi noutaja Serie A2:ssa – kovat kansainväliset pelit kehittävät!”

KaDyFutsal.net: Seurasi Gruppo Fassina on Serie A2:n lohkonsa jumbona taistellen sarjapaikastaan. Sitä edellinen seuranne Tridentina oli niin ikään saman sarjatason alarekisteriä. Miten Suomen Futsal-Liigan kärkikasti (esim. KaDy, Sievi ja Ilves) pärjäisi Serie A2:ssa? Mikä tiimi pärjäisi parhaiten ja miksi?

”Komik”: – Futsal-Liigan joukkueille tulisi mitä varmimmin noutaja Serie A2:ssa, joka on täynnä taitavia brassipelaajia ja jossa joukkueet treenaavat seitsemän kertaa viikossa. KaDy ja Sievi voisivat tiettyjen pelaajien ansiosta haastaa osan Serie A2:n joukkueista pallollisessa pelissä.  Parhaiten pärjäisi juuri tällä hetkellä kuitenkin ehkä Ilves, koska se pystyisi sinnittelemään hyvän puolustuksensa ansiosta moniakin vastaan.

– Suurimmat erot sarjojen välillä ovat taitotasossa, puolustusaggressiivisuudessa ja pelinopeudessa.

KaDyFutsal.net: Suomen maajoukkue eli "Saliharrit" on leireillyt tiiviisti talven aikana pelaten tusinan verran kovia maaotteluita. Mikä on maajoukkueen intensiivisen talvi- ja kevätohjelman vaikutus Liigan voimasuhteisiin? Hyötyvätkö Ilves ja KaDy maju-leireillä opituista jutuista ylivertaisesti? Vai haittaavatko tiuhat tapahtumat juuri em. seuroja, jolloin muut kärkiporukat (esim. Sievi, Leijona ja GFT) pääsevät treenaamaan katkeamatta lähes koko pakallaan? Entä fyysinen rasitus ja jatkuva matkustaminen: palaako suomalainen maajoukkuepelaaja loppuun tällaisessa rääkissä?

”Komik”: – Tämä on melko monisyinen kysymys. Varmasti KaDy:n majupelaajat ovat ainakin jossain vaiheessa kautta väsyneitä, kun taas Ilves – näin uskoisin – pystyy kierrättämään pelaajia enemmän eikä väsymys niin ollen iske heihin niin rajusti. Mutta fakta on se, että kovat kv-pelit kehittävät varsinkin kotimaisessa Liigassa pelaavia pelaajia hurjasti, koska pelinopeus on aivan eri luokkaa. KaDy:n majupelaajille lepo ja palautuminen ovat avainsanoja tässä vaiheessa kautta. Koko elämä on nyt viritetty maaliskuun EM-karsintoja ja liigan pudotuspelejä ajatellen!

 

KaDyFutsal.net: Vielä vapaa sana? Kuka voittaa mestaruuden? Kannattaako tulla Monnarille kun KaDy pelaa? Terveisesi kannattajille ja jyväskyläläiselle urheiluväelle?

”Komik”: – Uskon, että KaDy voittaa mestaruuden! Mutta se vaatii jokaiselta pelaajalta ja seuraihmiseltä ja fanilta uhrauksia. Se vaatii entistä parempaa harjoittelua, positiivista ilmapiiriä ja sitä, että me kaikki sitoudumme yhteiseen päämäärään ja ymmärrämme oman roolimme tässä projektissa.

– Monnarilla tullaan näkemään parasta futsalia mitä Suomessa on tähän asti nähty, joten kannattaa ehdottomasti tulla lehtereille kun KaDy pelaa! Hienoa olla täällä taas!

 

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!
04.07.2019KaDyn Champions League-pelit alkavat Virossa
02.07.2019Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
02.07.2019KaDy etsii joukkueenjohtajaa miesten edustusjoukkueella

Siirry arkistoon »