MHP C.F - KaDy (1 - 3)

Aika: 3.2.2013 14.30
Paikka: Haaparanta, Idrottshuset
Sarja: Futsal Cup


Lähtökohdat

Futsal cupin finaali. Panoksena 2000 € ja jalometallia. Vastakkain Suomen johtava futsal-pumppu KaDy ja letkeä kakkosdivarijoukkue MHP C.F Helsingistä. Vain yksi suosikki, mutta monia mahdollisuuksia.

Mikä ratkaisi

Kuten niin monta kertaa tällä kaudella, KaDy jauhoi peruspeliään ja teki tarvittavat maalit rutiinilla. Cup-finaalissa ei pelata tyylipisteistä vaan pokaalista, jota kapteeni Mikko Kytölällä oli turnauksen päätteeksi kunnia nostella kohti kattoa ensimmäisenä KaDy-kapteenina.

roisto.jpgMHP on keskustelupalstoilla profiloitunut improvisaatiofutsalin airueeksi, mutta tänään joukkue oli valinnut pragmatistisen lähestymistavan, mikä tarkoitti tiivistä puolustussumppua ja vastahyökkäystaktiikkaa. Vaikka tasoero oli lukemista huolimatta selkeä, MHP ansaitsee hatunnoston kovasta taistelusta ja hyvästä puolustustyöskentelystä.

(Kuva: Voittomaali finaalissa hä?! Mikko Takala iski kavalasti takatolpalta ratkaisevan.)

Ensimmäinen puoliaika meni kautta linjan KaDy-Hirviön autoritaarisessa komennossa. Maaleja iskivät kuitenkin vain Jukka Kytölä ja Mikko Takala.

Toisella jaksolla MHP lisäsi prässikierroksia ja pääsi peliin paremmin mukaan. Kavennus syntyi, kun Eero Peltonen riisti Tomi Lahtiselta pallon ja ohitti Nippe Laitisen. KaDy:n onneksi Lahtinen sisuuntui tästä ja laittoi härskisti vahingon kiertämään anastaen pelivälineen Matias Juvoselta ja painaen sen hirmuisella voimalla yläriman kautta katiskaan.

georg.jpgTämän jälkeen saatettiin pelata aikaa kellosta ja virittyä täyttymyksen hetkeen. Super cup ja piirinmestaruus saivat seuraukseen Futsal cupin voiton. Kerkko Huhtasen (kuvassa) debyyttikausi päävalmentajana on toistaiseksi ollut yksi suuri menestystarina. Se suurin kuitenkin puuttuu vielä...


"Georgin" mietteitä voit lukea futsal.fi:n haastattelusta.

Pokaali on kaunis kuin morsian, ja myös yleisöllä on mahdollisuus ihastella sitä Monnarilla torstaina 7.2. klo 19:30, jolloin KaDy jatkaa liigapelejä FC Jazzia vastaan. Pidetään se pytty ehjänä, vai mitä pojat?

Forza Dynamo! 

Erikoista

Sekä salibandyn (Happee) että futsalin cup-mestaruus matkasi tänä vuonna Jyväskylään. Tästäkö uusi alueen imuvoimaisuutta lisäävä slogan - Jyväskylä, Suomen cup-kaupunki? Foneettinen kaltaisuus Kapkaupunkiin tuskin on haitaksi.

Finaalin parhaaksi pelaajaksi valittiin hävinneen kakkosdivariporukan Eduardo Rodriguez, vaikka tarjolla olisi ollut voittajia ja maajoukkuemiehiä Suomen kiistattomasta ykköseurasta. Tämä ei kuitenkaan ole erikoista siksi, että valinta olisi "väärä", vaan siksi, että se on harvinainen. Rodriguez nimittäin osoittautui erinomaiseksi pelimieheksi, joka menestyisi varmasti korkeammillakin sarjatasoilla.

He hakivat kannun Pohjolasta:
Niila-Ville Laitinen (mp)
Henri Hytönen (mp)
Kerkko Huhtanen
Jussi Kaihlajärvi
Jukka Kytölä
Kimmo Tolvanen
Tomi Lahtinen
Mikko Kytölä
Mikko Takala
Jarkko Ojala
Arash Muridiyazd
Tarkko Savela

Cupin aikaisemmilla kierroksilla pelasivat myös:
Aake Partio (mp)
Juhana Pernaa
Miika Hosio
Juho Mäkiniemi
Jere Keskinen

Palkitut:
Ottelun paras: Eduardo Rodriguez (MHP)
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 105:07Kytölä JukkaKytölä Mikko
0 - 212:27Takala MikkoKytölä Jukka
1 - 227:28Peltonen EeroEi syöttäjää
1 - 331:00Lahtinen TomiEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Puro JohannesKeltainen
00:00Rodriguez EduardoKeltainen
00:00Vekkeli MikkoKeltainen
00:00Kytölä MikkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja