KaDy - Sievi Futsal (2 - 3)

Aika: 26.4.2015 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


Isäntäjoukkue KaDy joutui sunnuntai-illassa taipumaan jo toisessa äärimmäisen tasaisessa ja täpärässä finaaliottelussa. Sievi on vain voiton päässä Suomen mestaruudesta, mutta kaksi ensimmäistä peliä ovat osoittaneet, ettei KaDy-hirviö anna mitään ilmaiseksi.

Järjettömän jännittävää ja erittäin fyysiseksi – välillä liiaksikin – yltynyttä peliä seurasi Monnarin lehtereillä 578-päinen yleisö, joka sai rahojensa vastineeksi paitsi mojovat endorfiiniannokset, vahvat signaalit siitä, että finaalijoukkueista ainakin KaDy pitää päänsä kylmänä pahassa paikassa. Takaa-ajoasemassa pyöritetty ylivoimapeli ei tosin tuottanut tällä kertaa osumia kumpaankaan päähän, mutta loppusummerin aikaan nähtiin kerrassaan harvinaislaatuinen episodi, joka ei ainakaan helpota Sievin matkaa kohti mestaruutta. Siitä huolimatta Dynamolla on edessään kolmen pakkovoiton sarja, mikäli Sievi mielitään hopealle tiputtaa.

Ennakkoasetelmat

Voitosta voittoon kevätkaudella purjehtineella Sievillä oli vyössään tärkeä kotivoitto Dynamosta. Ensimmäinen finaali venyi edellisiltana jatko-otteluun, kun KaDy tuli kolmen maalin takaa tasoihin pitkällä ylivoimapyörityksellä. Sekuntia ennen pilkkukisan merkiksi soivaa summeria Sievin Jarmo Junno kuitenkin katkaisi KaDy-viisikon syöttelyn ja tuikkasi pallon maaliin.

Jyväskylään Sievi matkusti ilman kolmea tähtisikermänsä kirkkaimpiin kuuluvaa pelaajaa: pelikieltoa kärsivän Timur Inapshban ja kolhujaan parantelevan Radik Ahmetkhanovin lisäksi lauantaina maalannut Dritan Stafsula oli estynyt. Nikola Ercegiltä, Rami Tirkkoselta, Joni Pakolalta, Juho Keskiseltä, Jarmo Junnolta ja kumppaneilta oli kuitenkin syytä odottaa pätevää esitystä – ringin kapeuteen Sievi ei kaatuisi.

komik.jpgKaDy oli antanut lauantaina Sieville kovan vastuksen lauantaina ilman omaan tähdistöönsä kuuluvaa Mikko Kytölää (oik.). Nyt ”Komik” oli taas askissa, samoin ärhäkkä kaimansa ”Roisto” Takala. Kotonaan Dynamo asteli nopeaa pallon liikuttelua suosivalle parketille ennakkosuosikkina.

Mikä ratkaisi?

Ensimmäisellä puoliajalla Dynamon liike näyttikin olevan valttia. Heti alkuun palloa vietiin Keskisen maalin eteen, eikä Sievi-puolustus kyennyt putsaamaan sitä väljemmille vesille, kun ”Komik” Kytölä syötti  Arash Muridiyazdin (vas.) maalipaikkaan toisella peliminuutilla. Ensimmäisen puoliskon lukuisten maalipaikkojen valossa Sievin Juho Alasuutarin pian sivurajapotkusta pommittama tasoitus ei näyttäytynyt ongelmana. Miika Hosio taikoi itselleen maalipaikan, mutta nosti pallon läheltä yli; ”Komik”, ”Ara” ja Jere ”Jekku” Keskinen hankkiutuivat toistuvasti hyville paikoille. Vedara2.jpgot kuitenkin suuntautuivat hieman ohi tai Sievin Keskinen nappasi ne. Toisessa päässä pyyteetön KaDy-puolustus nollasi maali-ihme Tirkkosen ja peitti niin Ercegin syöttösuunnat kuin Pakolan pommitkin. Sievin toinen osuma tuli nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa maajoukkuemies Pakolan ja maalin väliin ehti vain ”Nippe” Laitinen, joka tuli aivan oikein vastaan, mutta jonka ohi ”Paksi” nosti pallon sangen tarkasti.

Dynamon sexy futsal ei kuitenkaan muuttunut maaleiksi ennen kuin toisen puoliskon alussa, jolloin ”Ara” käynnisti nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi ”Komik” sai laittaa pallon kutakuinkin tyhjiin. KaDy prässäsi korkealta ja piti yllä hyvää sykettä seuraavat minuutit, mutta tasatilanteessa aloite kääntyi pikkuhiljaa vieraille. ”Ara” ja ”Jekku” saivat pallon vuoron perään tolppaan, mutta reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria Sievin Marko Simeunović muistutti, miksi Sievi vaikuttaa olevan korkealuokkaisten yksilöiden joukkue: pitkä avaus haltuun laidassa, veivaten tilaa laukaukselle ja veto maaliin.

Jussi Kaihlajärvi noukki saman tien KaDyn penkiltä veskarinpaidan ylleen, mutta tällä kertaa ylivoimapeli ei purrut. Sievi pääsi kerran yrittämään tyhjiin, mutta Jukka ”Kajuk” Kytölä putsasi pallon maaliviivalta. Kun summeri soi, peli oli 2–3 ja vieraat ryntäsivät juhlimaan kannattajiensa luokse.

Erikoista

Peli ei kuitenkaan ollut pelattu. Erittäin taitavasti ja lujaa mutta myös turhankin kajuk.jpgaggressiivisesti pelanneella Nikola Ercegillä oli alla keltainen kortti tilanteesta, jossa myös ”Ara” Muridiyazd sai varoituksen. Erceg ja Muridiyazd kolaroivat useita kertoja myöhemminkin, ja pelin viimeisellä sekuntilla Erceg suuntasi viikatteensa ”Komik” Kytölän jaloille. Summeri ehti soida ja parhaiden pelaajien palkisteminenkin saatiin alulle, mutta tovin kestäneen pow-wowin jälkeen tuomarikolmikko keskeytti Sievin voitonjuhlat ja lähetti Ercegin toisella keltaisella suihkuun. Ercegin ylitse läikkyvät protestit kentän laidalla viivyttivät tilannetta sen verran, että lämpiöön kerennyt yleisönosakin ehti takaisin saliin parahultaisesti näkemään KaDyn vapaapotkun, joka päättäisi pelin. Pelikello käännettiin näyttämään aikaa 39:59 ja ”Kajuk” Kytölä (oik.) asettui pallon taakse.

Hosion ohjaus kuitenkin kilpistyi maalivahti Keskiseen, Hollywood-hetki jäi kokematta ja Sievi saattoi aloittaa uudelleen voitonjuhlansa.

Ercegin punakortin myötä finaalisarjan kolmesta ensimmäisestä pelistä puuttuu jokaisesta yksi kiistaton tähti: ensimmäisessä pelikieltoa kärsi KaDyn avainpelaajiin kuuluva Mikko Kytölä, toisessa Sievin maajoukkuemies Timur Inapshba, kolmannessa Nikola Erceg. Saavatko profiilipelaajat pidettyä päänsä kylmänä keskiviikkona Sievissä, vai kärsiikö joku heistä pelikieltoa lauantaina, mikäli KaDy sinne saakka tiensä raivaa?

Yleisöä: 578

Palkitut:
KaDy: Mikko Kytölä
Sievi: Marko Simeunović

Seuraava ottelu

Kolmas finaali pelataan Sievin monitoimihallissa jo keskiviikkona 29.4.; aloitusvihellys raikaa klo 19:00. KaDy:n facebook-sivuilla on informaatiota kannattajabussista.

Jos KaDy onnistuu Sievistä voiton kairaamaan, kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 2.5. klo 15:00. Tuolloinkin mestaruus olisi katkolla vain Sieville.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:36Muridiyazd ArashKytölä Mikko
1 - 102:15Juho AlasuutariJunno Jarmo
1 - 216:53Pakola JoniAlasuutari Arto
2 - 221:59Kytölä MikkoMuridiyazd Arash
2 - 337:33Simeunovic MarkoEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Erceg NikolaKeltainen
00:00Muridiyazd ArashKeltainen
00:00Alasuutari JuhoKeltainen
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Erceg NikolaKeltainen
00:00Erceg NikolaPunainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja