Aika: 1.4.2012 16.00
Paikka:
Sarja: Pudotuspelit

KaDy-Hirviö raivosi finaaliin Sievin Monitoimihallin hornankattilassa

Sievin Monitoimihallin korvia huumaavassa metelissä nähtiin taas eeppinen futsaltrilleri, jonka päätteeksi KaDy oli finaalissa ja Sievi Futsal pronssiottelussa. Yleisön pauhu siivitti molemmat joukkueet huippusuoritukseen. Sievissä on sitä jotakin, mikä sytyttää KaDy-Hirviön.

Paratiisin porteilta kadotuksen kuiluun

arapelaajakortti.jpgKaDy siirtyi ensimmäisellä jaksolla kahden maalin johtoon Tomi Lahtisen ja Arash Muridiyazdin osumilla. Katsomoon saattoi jopa näyttää siltä, että isäntien niska olisi katkennut KaDy-Hirviön kovakouraisessa käsittelyssä. Niin ylivoimaista oli Dynamon pyöritys. Varsinkin Sievin kakkonen oli helisemässä vieraiden pallorallissa.

(Kuva: Arash Muridiyazd, kovien pelien mies)

Sievi sai kuitenkin kasattua rivinsä ja mätki viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana peräti neljä maalia. Sievin ykköskenttä vastasi kaikista maaleista, joista kolme teki ja yhden syötti ison roolin ottanut kapteeni Juho Alasuutari, joka nostatti taistelullaan kotiyleisön hurmion kattoon. Näin KaDy:n kahden maalin johtoasema oli vaihtunut kahden maalin tappiotilanteeksi silmänräpäyksessä.

Kumpikin osapuoli joutui pelaamaan lopun veitsenterällä, sillä Sievin virhetili täyttyi jo 10. minuutilla ja KaDy:lla 16. minuutin kieppeillä. Alasuutari pääsikin iskemään yhden maaleistaan kymppimetrisestä. Sievin virheet täyttyivät myös toisella jaksolla, mutta KaDy ei päässyt kympille kertaakaan koko ottelussa.

Jalankääntötempulla voittoon

Tauolla KaDy-kopissa vallitsi ymmärrettävästi apea tunnelma. Hyvän alun jälkeen oli nähty huonoa ja huolimatonta Dynamoa. Joukkue sai kuitenkin kasattua itsensä ja päätti kollektiivisesti, että tämän pelin tarina ei ole ohi.

Päätöksen täytäntöönpano onnistui erinomaisesti KaDy:n puristaessa väkisin rinnalle ja ohi. Kiitos kovan treenin KaDy-Hirviön jalka liikkui selvästi isäntiä rivakammin. Sievin ykkösketju pelasi kovia minuutteja, mikä ei voinut olla tuntumatta kintuissa.

komikjy.jpgToisen erän puolivälissä Miika Hosio iski tärkeän kavennuksen, ja viisi minuuttia ennen loppua Mikko Kytölä tasoitti lukemat hienon kuvion päätteeksi. Molemmat maalit syntyivät Sievin kakkoskenttää vastaan. Tasoitusmaalin jälkeen oli ilmeistä, että Sievin eväät oli syöty ja pallonhallintapeli pelattu. Kuntotekijöiden tultua vastaan isännät joutuivat tyytymään pelkkään roiskintaan.

(Kuva: Kapteeni Mikko Kytölä johti joukkojaan esimerkillisesti ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon)

Ratkaisu taas pilkulta

Vääjäämätön tapahtui ajassa 38:45, kun Sievin Rami Tirkkonen kaatoi Muridiyazdin takaapäin liukuen boksissa ja Jukka Kytölä tuikkasi rangaistuspotkun verkon perukoille. Sievi reagoi välittömästi aikalisällä ja reikäpaidalla, mutta KaDy:n aggressiivinen alivoima piti huolen siitä, että Sievi ei saanut yhtään laukasta kohti maalia.

Kokonaisuudessaan ottelu oli liki yhtä eeppinen kuin viime vuoden puolivälierä, joka päättyi KaDy:n voittoon rangaistuspotkukilpailussa.

Lehdistötilaisuuden satoa

Molemmissa välieräotteluissa riitti jännitystä loppuun asti. KaDy:n parhaaksi tänään valittu kapteeni M. Kytölä (1+2) muistikin antaa tunnustusta vastustajalle voitonjuhlien keskeltä.
- Sieville täytyy nostaa hattua hyvästä taistelumentaliteetista koko sarjan ajalta. Sievi on kotona kova joukkue, jota pidän erittäin todennäköisenä pronssimitalistina, "Komik" kehui vastustajaa.

kelhala_tero_img_4970.jpgKaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä (kuvassa yhtä hymyä) ylisti jännittävän ottelun tasoa ja joukkueensa harjoittelua.
- Ensimmäisen puoliajan tempo oli kovinta, mitä olen Futsal-Liigan ottelussa nähnyt. Meillä riitti bensaa koneessa pidempään kuin vastustajalla. Ei ollut eka kerta tällä kaudella, kun me tehdään ratkaisumaali kahden viimeisen minuutin aikana. Vauhti- ja kestävyystreeneistä on ollut paljon hyötyä. Kyllä meidän kaikessa tekemisessä näkyy, että ollaan treenattu hyvin ja paljon, "Kelhis" hehkutti.

Kelhälä löysi voiton taustalta kuntopuolen lisäksi myös toisen, pelaajamateriaaliin liittyvän tekijän.
- Toinen ratkaiseva tekijä oli, että meidän joukkueessa on kaksi tasaista kenttää, kun taas Sievin ykkösen ja kakkosen kontrasti oli melko suuri. Suurin osa meidän maaleista syntyi kakkoskenttää vastaan, "Kelhis" huomautti.

Finaalissa vastaan Ilves FS

KaDy:n finaalivastustaja on viimevuotiseen malliin Ilves FS Tampereelta, joka kukisti Oulun Tervarit niin ikään suoraan kahdessa tiukassa ottelussa, joista ensimmäinen ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa ja toinen jatkoajalla. Revanssi-intoa uhkuva KaDy-Hirviö on varmasti valmiimpi finaaliin kuin vuosi sitten ja aikoo tosissaan muuttaa hopean kullaksi.

Mestaruus heltiää kolmella voitolla. Ensimmäinen finaali pelataan Tampereella lauantaina 7.4. Toinen ottelu pelataan Jyväskylässä todennäköisesti ma 9.4. Vahvistamme päivämäärän heti kun se on tiedossa. Joka tapauksessa kadyfutsal.netin pääsiäisen menovinkit ovat harvinaisen selvät!