SoFo - KaDy (2 - 5)

Aika: 7.10.2012 16:00
Paikka:
Sarja: Futsal-Liiga


Dynamo avasi voitolla - Kaihlajärvi ei loukkaantunut

Ennakkoasetelmat:

Kauden avauspeli. Melko tasan vuosi sitten PoPa pääsi yllättämään Porissa ja voitti 3-2-lukemin. Eikä nuo avausottelut mitään erityisen luistavia KaDy:lle ole ennenkään olleet.

SoFo oli ollut viime kaudella kiitollinen vastustaja punamustalle. Voitot kirjattiin runkosarjassa lukemin 2-7 ja 8-0.

kaihlis-pelaajakortti.jpgKaDy pääsi matkaan ihan ok:sti kauteen valmistautuneena ja isolla rosterilla, ilman kovin monia loukkaantumisia. Kahden aloittavan kentällisen ulkopuolelle jäikin lähes varmuudella Futsal-Liigan historian kovin reservi: Miika Hosio, Arash Muridiyazd ja Jussi Kaihlajärvi. Nämä mestarit toki nähtiin askissa pelin edetessä.(Kuva: Kaihlajärven Jussi pelasi ehjän ottelun)

SoFo oli vahvistunut maalipelaaja Joonas Puolamäellä, minkä tiedettiin tarkoittavan sitä, ettei SoFo:lle ole yhtä helppoa tehdä maaleja kuin viime kaudella.


Mikä ratkaisi?

SoFo:n kaataminen ei sujunut tällä kertaa aivan yhtä sujuvasti kuin aiemmin - mahdollisesti juuri siksi, että kyseessä oli kauden avauspeli ja lataukset itse kullakin hieman vinksallaan. Toki myös Puolamäellä oli sanansa sanottavana SoFo:n maalinsuulla. Tolpatkin olivat somerolaisten puolella: niitä pallo kävi koskettamassa KaDy-laskelmien mukaan viidesti.

Lopussa KaDy:n rutiini kuitenkin ratkaisi, ja voittonumerot kirjattiin melko selvästi 2-5. Pelin yskähtelystä huolimatta tosiasia on, että kyseessä on Dynamon liigahistorian suurinumeroisin voitto kauden avauspelissä.

Pelillisesti punamusta olisi voinut aloittaa paremminkin, ja etenkin hyökkäysnopeudessa sekä pitkien hyökkäysten tempon muutoksissa oli ongelmia. Toisaalta paljon hyvääkin nähtiin, mm. kourallinen kauniita sommitelmia, jotka päättyivät laukaukseen maalia kohti eli tolppaan.

SoFo:n reikäpaitapelaaminen tuotti kotijoukkueelle yhden mutta Dynamolle kolme maalia. Näistä ”räkämaaleista” vastasivat Jukka Kytölä kerran ja Mikko Kytölä kahdesti. Kaksi ensimmäistä Dynamon maalia syntyivät hienojen sommitelmien päätteeksi Matias Juvosen ja Kimmo Tolvasen lapikkaista.


Analyysi:

georg.jpgOdotin SoFo:lta vähän vahvempaa prässiä, mutta vastustaja aika suosiolla antoi pallonhallinnan meille, päävalmentaja Kerkko Huhtanen kommentoi. – He vetäytyivät, jolloin me pääsimme harjoittelemaan systemaattista pallonhallintaamme. Tämä sopi meille, sillä sitä olemme treenanneet alkukaudesta paljon.(Kuva: "Georgin" ensimmäinen liigapeli vastuuvalmentajana päättyi voitokkaasti)

Dynamo päästi kotijoukkueen kahdesti mukaan peliin: ensin tasoihin toisen jakson alussa ja sitten reikäpaidalla yhden maalin päähän (lukemiin 2-3). Toisella puoliajalla Huhtanen näkikin joitain ongelmakohtia omiensa pelissä:

Toisella jaksolla pallonhallintamme ei ollut enää niin hyvää. Lisäksi suunnanmuutospelimme pallonmenetyksien jälkeen huononi ja SoFo sai vastahyökkäyksistä jonkin verran maalipaikkoja.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin tämä kyllä tyydytti. Niitä asioita, mitä sovittiin, pystyttiin kyllä toteuttamaan, Huhtanen päättää analyysinsa.


Erikoista:

Jussi Kaihlajärvi ei loukkaantunut. Viimeksi ”Kaihlis” on pelannut liigaottelun ilman loukkaantumista n. 11 kuukautta sitten.


Palkitut:

SoFo:n paras: Joonas Puolamäki
KaDy:n paras: Mikko Kytölä

Veikkaustähdet:
*** Mikko Kytölä (KaDy)
** Joonas Puolamäki (SoFo)
* Matias Juvonen (KaDy)


Seuraava ottelu:

KaDy – Mad Max to 11.10 klo 19:30 Monnarilla. Tervetuloa

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 106:42Juvonen MatiasKytölä Mikko
1 - 121:09Eerikäinen JanneMatinaro Mikko
1 - 223:32Tolvanen KimmoLahtinen Tomi
1 - 338:10Kytölä JukkaKytölä Mikko
2 - 338:45Westö BenjaminPettersson Juho
2 - 439:13Kytölä MikkoKaihlajärvi Jussi
2 - 539:59Kytölä MikkoEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Eerikäinen JanneKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
9Juvonen Matias
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja