KaDy - ESC (5 - 2)

Aika: 20.1.2013 15.00

Lähtökohdat

KaDy palasi kotiluolaansa viiden ottelun vieraskiertueelta kolmen pisteen sarjajohdossa. Tomi Lahtisen pelikieltoa lukuun ottamatta miesvahvuus oli miltei paras mahdollinen.

ESC puolestaan taistelee tiukasti pudotuspeleihin pääsystä. Ennen sunnuntai-iltapäivän mittelöä joukkue majaili yhdeksäntenä.

Mikä ratkaisi?

arapelaajakortti.jpgKaDy tuli pitkän kotitauon jäljiltä avausjaksolle sellaisella ryminällä, että heikompia hirvitti. Monnarin yleisö sai ihastella maksimaalisen komeita miehiä ja silmiä hivelevän kauniita kuvioita, joista syntyi neljä huikeaa maalia. Maalinteon riemusta pääsivät nautiskelemaan Miika Hosio, Jukka Kytölä ja juuri ensimmäistä kertaa maajoukkueleirille valittu Arash Muridiyazd (kuvassa) kahdesti.

KaDy:n pallonhallinnasta ja hekumallisista sommitelmista huolimatta ESC pääsi useasti vaarallisiin paikkoihin, mutta Niila-Ville Laitinen esitti parastaan kotimaalin suulla.

Toisella jaksolla KaDy:n ryhti herpaantui ja peli sekosi, mikä näkyi harhasyöttöinä, hitaina suunnanmuutoksina ja lepsuna viimeistelynä. Asiaan saattoi vaikuttaa paitsi ylivoimaisen avausjakson myötä lauennut lataus, myös lukuisat kokoonpanomuutokset. ESC vei toisen puoliajan ansaitusti 1-2, mutta ei missään vaiheessa noussut enää kamppailemaan tosissaan voitosta.

Erikoista

nippe-pelaajakortti.jpgLaitinen palkittiin hopeisella veikkausmitalilla, vaikka Monnarin ”Elävä seinä” pelasi vain ensimmäisen puoliajan. Raadin asiantuntemusta ei käy kiistäminen, sillä ”Nippe” joutui KaDy:n ylivoimasta huolimatta esittämään upeita torjuntoja ja oivallisesti ajoitettuja katkoja. ”Nippe” olikin yksi KaDy:n mainion avausjakson ja näin ollen koko voiton takuumiehistä.

(Kuva: "Ei se määrä, vaan laatu!")

Myös toisella puoliajalla tolppien väliin ensimmäistä kertaa Monnarilla astellut Henri Hytönen hoiti oman osuutensa mallikkaasti.

Pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtanen avasi toisella jaksolla maalitilinsä kauden 18. ottelussaan.