Ilves FS - KaDy (1 - 1)

Aika: 16.2.2013 13.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Futsal-Liiga


Lähtökohdat

Suvereeni sarjakärki Dynamo vastaan taulukon nelonen, triplasti hallitseva Suomen mestari Ilves FS. Alustana Tampereen Spiral-hallin nihkeä ja röpelöinen matto, joka on ollut KaDy-Hirviölle myrkkyä viime vuodet. Molemmat joukkueet tukevassa voittoputkessa. Kentällä yli puolet maajoukkueen pelaajista.

Luvassa oli siis kovatasoinen ja jännittävä ottelu. Lupaus myös piti.

Mikä ratkaisi?

Ilveksen pelasti kanveesilta maalivahti Tuomas Kallioisen huippupeli ja KaDy-pelaajien tehoton viimeistely. Kallioinen putsasi syystäkin palkintopöydän. Toisessa päässä Niila-Ville Laitinen pääsi huomattavasti virkaveljeään vähemmällä, vaikka joutuikin ensimmäisellä jaksolla nousemaan useaan otteeseen maaliltaan katkomaan Ilveksen selustaan pelaamia vaarallisia palloja.

Pallonhallinnan Dynamolle suosiolla luovuttanut Ilves sai luotua koko ottelussa vain pari-kolme vaarallista maalipaikkaa. Myös isäntien johtomaali syntyi varsin onnekkaasti, sillä Petri Grönholm pääsi puttaamaan pelivälineen lähes maaliviivalta tyhjiin vapaapotkua seuranneen flipperin päätteeksi.

georg.jpgDynamon tasoitus syntyi lukuisista tonteista huolimatta vasta 32:56, kun pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtanen (kuvassa) sijoitti kuulan alakulmaan Kimmo Tolvasen paralleelisyötöstä. Maali oli "Georgille" kauden toinen, joten mies (tai joidenkin mukaan robotti) tuplasi kauden maalisaldonsa tärkeässä paikassa. KaDy sai luotua isäntiin verrattuna arviolta nelin- tai viisinkertaisen määrän kelpo maalintekotilaisuuksia, mutta viimeistelyherkkyys ei tänään ollut kohdallaan. Voidaankin sanoa, että joukkue kairasi itsensä tasoihin väkisin. Asiaa ei toki auttanut Ilveksen äärimmäisen kurinalainen puolustuspeli.

Myös voittoon tarjottiin avaimia, mutta johtavan pörssihain Mikko Kytölän ylärimalaukausta lähemmäs ei ollut tänään asiaa. Lopputulos on tyydyttävä, vaikka Dynamo voittaisikin samalla sapluunalla etenevistä peleistä ainakin seitsemän kymmenestä. Tunteetkin kuumenivat ajoittain siihen malliin, että playoffit ovat kohta jo ovella.

Erikoista

Tämä oli vasta kolmas kerta tällä kaudella, kun KaDy pudottaa pisteitä. Punamusta armada on hävinnyt vain kerran ja pelannut kaksi tasapeliä, jotka kalpenevat viidentoista voiton rinnalla lähes olemattomiin. 

Palkitut
:
*** Tuomas Kallioinen (Ilves)
** Jukka Kytölä (KaDy)
* Mikko Kytölä (KaDy)

Ilveksen paras: Tuomas Kallioinen
KaDy:n paras: Jukka Kytölä

Ilves-leirin kooste ottelusta:

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 010:14Grönholm PetriJyrkiäinen Juhana
1 - 132:56Huhtanen KerkkoTolvanen Kimmo
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Teittinen AnttiKeltainen
00:00Tolvanen KimmoKeltainen
00:00Kytölä JukkaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalipelaaja
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaaja
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaaja