KaDy - Ilves FS (0 - 2)

Aika: 16.3.2013 16:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


Lähtökohdat

Kahden viime kauden finalistit kohtaavat tänä keväänä jo välierissä. Runkosarjan suvereenin ykkösen ja triplasti hallitsevan Suomen mestarin statuksilla ottelusarjasta on takuulla tulossa jännittävä. Dynamolla on tältä kaudelta hienoinen yliote mestari-Ilveksestä, sillä kolmesta kohtaamisesta kaksi on päättynyt punamustien juhliin ja yksi tasan.

Pudotuspelit ovat kuitenkin aivan oma maailmansa, kuten kaikki laji-ihmiset tietävät. KaDy:n taival välieriin oli kivuton, kun taas Ilves joutui painimaan tosissaan TPK:n kanssa. Ilveksellä oli siis KaDy:a parempi lähituntuma tosipeleistä, mikä sekoitti ennakkoasetelmia herkullisesti.

Mikä ratkaisi

Ilves onnistui pitämään KaDy-hirviöt poissa parhailta maalintekopaikoilta erittäin tiiviin puolustuspelinsä turvin. Vieraiden takalinjoilta oli vaikea löytää reikiä, mikä yhdistettynä hanakkaan laukaustenpeittoasenteeseen oli myrkkyä Dynamolle. Kun kehun paikka on, ei pidä pidätellä: Ilveksen joukkuepuolustus oli parasta, mitä Monnarilla on tällä kaudella vierasjoukkueelta nähty. Viimeisenä muurina oli maajoukkuemaalivahti Tuomas Kallioinen, jonka nollapeli Monnarilla on todella kova suoritus.

komik2.jpgVaikka KaDy ei pallonhallinnastaan huolimatta päässyt tänään kovin usein aivan parhaille paikoille, sai se silti luotua ottelun voittamiseen riittävän määrän kelvollisia tontteja. Hyvänä päivänä joistakin näistä oltaisiin osuttu, mutta tänään ei. Dynamon helmasynti oli laukausten viipyily: kuti lähti liian harvoin jos lainkaan suoraan syötöstä, ja ensimmäisen kosketuksen jälkeen Ilves-lihamuuri oli jo kasassa. Tässä on selvästi petrattavaa keskiviikolle. Lähimmäs maalintekoa pääsi tolppaan kolauttanut kapteeni Mikko Kytölä (kuvassa).

Voittomaaliksi jäänyt Timur Inapshban osuma syntyi kotijoukkueen kannalta harmillisesti sivurajapotkusta. Ottelun lopullisesti ratkaissut Ilveksen pelaaja-valmentaja Antti Teittisen maali syntyi KaDy:n yrittäessä tasoitusta reikäpaidalla.

Erikoista

Tappio oli KaDy:lle kauden ensimmäinen kotona ja vasta toinen koko kaudella. Tilastotappio tuli kieltämättä pahaan saumaan, mutta tarkoitus on korjata asia viikon päästä Monnarilla. Sitä ennen pitää tietysti voittaa keskiviikkona Tampereella. Tällä kaudella temppu on kerran jo tehtykin, ja KaDy-leirissä on kova luotto siihen, että se onnistuu toistekin.

Palkitut

KaDy:n paras: Tomi Lahtinen
Ilveksen paras: Tuomas Kallioinen

Palkinnot tarjosi otteluisäntä Jyväskylän yliopisto.

Yleisö
210 kpl

Seuraava ottelu
Ilves FS - KaDy
Ke 20.3. klo 19
Spiral-halli, Tampere

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 117:44Inapshba TimurMajamaa Jarno
0 - 239:35Teittinen AnttiEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kaihlajärvi JussiKeltainen
00:00Majamaa JarnoKeltainen
00:00Laitinen JaakkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja