KaDy - TPK (4 - 0)

Aika: 2.2.2014 20.00

Kampuksen Dynamon punamustat noteerasivat Monnarin sunnuntain myöhäisillan rästiottelussa kuudennen perättäisen kotivoittonsa Futsal-Liigassa, kun sarjataulukon pohjakerrokseen ankkuroitunut Turun Pallokerho nitistettiin rutiinin voimin numeroilla 4-0 (1-0).

Ennakkoasetelmat

Kumpainenkin joukkue lähti tuplaviikonloppunsa jälkimmäiseen kamppailuun tappio niskassaan. KaDy oli tehnyt edellisenä päivänä pitkän reissun Tammisaareen, jossa nopeasti hankittu kahden maalin etumatka kääntyi viimeisen viiden minuutin aikana kitkeräksi tappioksi ja kotiin Keski-Suomeen saatiin palata yösydännä tyhjin käsin. Jyväskylässä viikonloppunsa viettänyt TPK sen sijaan oli tulessa Monnarilla myös lauantaina, kärsien tuolloin 4-0- tappion Riemulle. Dynamo kaipasi sunnuntain ottelusta pisteitä kamppailuunsa pudotuspelien kotiedusta, kun taas TPK yrittää ensinnä sinnitellä pois karsijan paikalta ja kenties vielä pudotuspeleihin saakka.

Mikä ratkaisi

Dynamon betoninen puolustus piti neuvottomat turkulaiset muutamaa tilanteenpuolikasta lukuun ottamatta kertakaikkiaan poissa maalintekosektorilta läpi ottelun. TPK:n pyrkimykset puhkoa tai ohittaa linjat tehtiin järjestelmällisesti tyhjäksi, tai sitten pallotnippe2.jpg rosvottiin Arash Muridiyazdin johdolla hyvissä ajoin pois hyökkäykseenlähtöä suunnittelleiden valkopaitojen jaloista. Kun vierailjoiden laukauksetkin blokattiin pyyteettömästi, pääsi "Nielsen" Laitinen (kuvassa) nappaamaan tovereidensa tuella kauden ensimmäisen, ja todennäköisesti liigauransa vähätöisimmän nollapelinsä.

Kehnosti ei suinkaan TPK:kaan etenkään ensimmäisellä jaksolla puolustanut. Dynamolle aloitteen antaneet vierailijat pitivät neliötään hyvänlaisessa formussa ja KaDy pääsi yrittämään maalintekoa etupäässä Miika Hosion ja Jussi Kaihlajärven viljelemillä laukauksilla, jotka kuitenkin pysähtyivät maajoukkuemaalivahti Joonas Puolamäkeen, elleivät sitten livenneet seinille. Vapauttavaa avausmaalia pääsivät Monnarin lehtereiden uskolliset aplodeeraamaan viimein viitisen minuuttia ennen taukoa, kun monumentaaliseen tikkariin kohonnut Jere Keskinen painoi päättäväisellä yksilösuorituksellaan pallon väkisin rysään.

Ottelu ratkesi lopullisesti KaDyn eduksi toisen jakson puolivälin lähestyessä, kun TPK:n puolustus alkoi haperoitumaan ja punamustat nakuttivat 38 sekunnin välein kaksi likimain samalla kaavalla viimeisteltyä osumaa. Ensin Jarkko Ojala tarjosi Jere Keskiselle tontin kauden kymmenenteen maalinsa ja heti perään Miika Hosio pelasi tyylikkäästi yhteen pallon verkkoon siirtäneen Arash Muridiyazdin kanssa. TPK sai vielä 3-0- tilanteessa ottelun parhaan maalipaikkansa Jesse Junnilan päästessä livahtamaan vasemmalta irti, mutta "Nippe" Laitinen teki kliinisellä liikkeellään tilaisuuden tyhjäksi. Loppunumeroista vastasi "Maagi" Hosio päästyään Keskisen passista nokakkain Puolamäen kanssa, eikä osaansa alistunut TPK lähtenyt enää tuon jälkeen yrittämään takaa-ajoa reikäpaitapelillä, vaikka aikaa tähän olisi ollut yli seitsemän minuutin verran.

KaDyn ja TPK:n välisissä otteluissa usein ylikin kiehuneesta intensiteetistä ei ollut tällä kertaa tietoakaan. Koiruuksia tai tolkuttomia otteita ei nähty, mutta tuomaristo nosteli keltakorttia kamppailun mittaan peräti viidelle pelaajalle. Yksi varoituksista sattui jälleen kerran osumaan Dynamon ihmiskone "Kaihlos" Kaihlajärvelle, joka joutuu nyt jo toistamiseen lyhyehkön ajan sisään pelikieltoon.

Seuraava ottelu

KaDy pelaa seuraavankin liigaottelun kotisalissaan Monnarilla. Sunnuntaina 9.2 klo 14.00 pelattavan kamppailun vastustajaksi saapuu Oulun Tervarit. Oululaiset ovat sarjataulukossa viidennellä sijalla neljä pistettä Dynamoa vähemmän keränneenä, joten kyseessä on todella kriittinen ottelu pudotuspelien kotietua ratkottaessa.