TPK - KaDy (4 - 1)

Aika: 1.3.2014 15.00
Paikka:

Samppalinna osoittautui jälleen kerran hankalaksi saliksi Kampuksen Dynamolle, sillä kotijoukkue TPK piti kirkkaalla peli-ilmeellään kaikki kolme pistettä Turussa lukemin 4-1 (2-0).

Ennakkoasetelmat

Sarjataulukon kolmannelta sijalta otteluun lähtenyt Dynamo oli ilman muuta ennakkosuosikki, joskaan kuluvalla kaudella odotuksiin nähden raskaasti alisuorittanutta kotijoukkuetta ei ollut syytä ylenkatsoa. Samppalinna on ollut KaDylle useimmiten vaikea kenttä valloittettavaksi ja lisäksi TPK oli nostanut päätään napsimalla pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan, ollen edelleen mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Kummankin joukkueen rasitteena oli useampia loukkaantumisista tai pelikielloista johtuvia poissaoloja.

Mikä ratkaisi

Vaikka ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi myös Dynamolle kosolti tilaisuuksia maalintekoon, oli TPK asenteeltaan ehdottomasti iltapäivän ahnaampi joukkue. Dynamon otteita leimasi hieman innoton virkamiesmäisyys ja etenkin viimeistely oli tänään tunkkaista. Toki katsomossa saatiin tällä kertaa lasketuksi kolme osumaa maalirautoihin ja Marko Laaksonen kotijoukkueen maalilla oli tuttuun tapaansa pätevä, mutta entistä maajoukkuevahtia koeteltiin lähinnä pienistä kulmista, parhaalta sektorilta lähteneiden kutien kumahdellessa Samppalinnan seinärakenteisiin. Turkulaisten voiton takuumiehinä huseerasi näkyvimmin ensimmäisen jakson maaleista vastannut kaksikko Kari-Pekka Koivunen - Cuong Tran. Juonikas Koivunen oli alituiseen vaarallinen ja tehoilla 2+1 Dynamoa kurittanut Tran teki toisen jakson ratkaisuhetkillä jyväskyläläisten pyrkimyksiä tyhjäksi myös kovalla puolustusasenteellaan.

Ottelun ensimmäinen jakso oli siis tilanteiden puolesta vauhdikas ja kymmeneen peliminuuttin mennessä kummallakin joukkueella oli ollut puolenkymmentä enemmän tai vähemmän hyvää maalipaikkaa. KaDyn avaava nelikko Miika Hosio-Juho Mäkiniemi-Tuomas Linjamäki-Jarkko Ojala tuli otteluun hyvin sisään luoden jo ensimmäisellä minuutilla kaksi tilannetta ja lähimpänä onnistumista oli pallon vasempaan maalitolppaan viiden minuutin kohdilla tuikannut Mäkiniemi. Faktisesti paremmat tilaisuudet siunaantuivat silti kotijoukkueelle ja lopulta Cuong Tran toimitti pallon maalinedustalla K-P Koivuselle, joka ohjasi isännät johtoon. Samat miehet olivat asialla kirvelöittävästi ainoastaan 17 sekuntia ennen summeria, jolloin Koivunen kaivoi kuulan KaDy-pelaajiston keskeltä Tranille, joka tykitti sen tarkasti etuyläkulmasta sisään.

KaDy kaipasi toiselle jaksolle Mad Max- ja Riemu- otteluiden tapaan tehokasta alkua, mutta sitä vastoin viidennellä peliminuutilla kolisi taas omassa päädyssä. Kaikkinensa kelpo ottelun pelannut Niila-Ville Laitinen epäonnistui avausheitossaan, jonka seurauksena Cuong Tran moukaroi takayläkulmaan tilanteeksi 3-0. KaDy sai kaksi minuuttia tämän jälkeen maalitilinsä viimein auki, kun "Maagi" Hosio ampui Arash Muridiyazdin syötöstä sisään oikean tolpan kautta. Kavennuksen jälkeiset minuutit olivatkin Dynamon etsikkoaikaa ja Muridiyazd sai ohjattua pallon aina poikkiputkeen saakka, mutta siinä kaikki. Terävä TPK ei suostunut tänään pisteitä luovuttamaan ja haki ratkaisua, joka tulikin lopulta viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Tuomas Vainion kutosen täplän tienoilta upottaman maalin muodossa. Viimeisten minuuttien reikäpaitapelillä saatiin muutama paikka kavennukseen, mutta iltapäivän kaavan mukaan Nippe Laitisen ohjuri kaarsi tolpan väärälle puolen ja Kerkko Huhtasen tälli puolestaan vasempaan pystyputkeen.

Lopputulemana siis selkeä tappio ilman selityksiä. Motivoitunut TPK jatkaa sitkumistaan kohden pudotuspelejä, joihin yltäessään se tulisi varmasti aiheuttamaan kotikentällään hankaluuksia kenelle hyvänsä. KaDy puolestaan putosi päivän tulosten myötä sarjassa neljänneksi, sillä Oulusta yhden pisteen hankkinut GFT meni maalieronsa turvin edelle.

Seuraava ottelu

Liiga jatkuu KaDyn osalta lauantaina 8.3 klo 14:00, jolloin Monnarille kotiotteluun saadaan vieraaksi Ilves FS.