Mad Max - KaDy (3 - 7)

Aika: 9.1.2016 15.00
Paikka: Apian urheilutalo, Valkeakoski
Sarja: Futsal-Liiga


Kampuksen Dynamo aloitti kalenterivuoden 2016 menestyksekkäästi kairaamalla tammikuun ensimmäisestä ottelustaan selkeän vierasvoiton Mad Maxista. Lauantai-iltapäivän kamppailu Valkeakoskella päättyi numeroihin 3-7 (2-4), ja näin muodoin punamusta sai kolmen pisteen ohella myös maistuvan revanssin syyskierroksella kotisalissa kärsitylle tappiolle. 

ENNAKKOASETELMAT 

Dynamo oli onnistunut palaamaan ennen joulutaukoa takaisin voittokantaan kärsittyään marras-joulukuun taitteessa kolme kirvelevää tappiota ja sarjataulukossa oltiin aivan kohtuullisissa asemissa ylemmässä keskikastissa. Pirkanmaalle saatiin jalkeille hyvinkin iskukykyinen kokoonpano, vaikkakin todella lupaavia otteita syksyllä väläytellyt Jere Keskinen on edelleen sivussa. 

Lokakuussa Monnarin yleisölle shokkiterapiaa 0-4- voitollaan järjestäneet "Maxit" lymysivät taulukossa ainoastaan kolme pistettä Dynamon takana, joten ottelun panokset taulukon keskikastin sijoitusten kannalta olivat päivänselvät. Viime kaudesta vahvistuneiden ja sitä myötä selvästi petranneiden koskilaisten syyskierros oli ollut sikäli kaksijakoinen, että vieraskentällä he eivät olleet KaDy-ottelu pois lukien voittoihin kyenneet, mutta toisaalta Apian kotiluolassa oli mennyt nurin joka ainoa vierailija aina hallitsevaa mestaria Sieviä myöten. 

Oman lisänsä otteluun toi se, että kumpaisenkin joukkueen päävalmentaja oli muissa maisemissa - niin Dynamon Tero Kelhälä kuin Mad Maxin Jani Paananenkin olivat Espanjassa hakemassa syvempää futsaloppia ja peluutusvastuu jäi kummallakin penkillä toisiin käsiin. 

MIKÄ RATKAISI 

KaDy oli muutaman askeleen poissaolojen runtelemia isäntiään edellä jokaisella osa-alueella ja käytännössä sarjapisteiden suunta ratkesi kahteen "maaliryppääseen". Avausjakson viimeisellä minuutilla Dynamo iski 30 sekunnin välein maalit, joiden turvin pukukoppiin päästiin tasatilanteen asemesta kahden maalin johtoasemassa. Toinen "suonenveto" sattui toisen jakson puolivälin seutuville, kun punamusta rokotti kavennusmaalin tehnyttä kotijoukkuetta kolmesti hieman reilussa kolmessa minuutissa. 

Dynamo sai otteluun lentävän lähdön, kun Jukka Kytölä rankaisi leväperäisesti puolustanutta kotijoukkuetta Arash Muridiyazdin esityöstä jo 24 pelisekunnin kohdalla. "Maxit" tasoittivat viidennellä minuutilla Jarno Mattilan soololla, mutta KaDy otti pian etulyönnin takaisin Tuomas Linjamäen moukarin kolahdettua sisään yläputken kautta. Isännät pääsivät vielä kerran tasalukemiin Jesse Collinin viimeisteltyä harhapompun avustuksella, kunnes Dynamo iski kaksi "pukukoppimaalia". Ensin Juha Huusko jatkoi sisäänpotkun verkkoon pienehköstä kulmasta ja heti perään "Kajuk" Kytölä sai nautiskella nopean klap-klap-tyyliin sommitellun vastaiskun päätteeksi pallon lähes tyhjään uuniin.

Toisen jakson alkupuolella Mad Max sai ottelun parhaan otteensa ja Niila-Ville Laitinen joutui huhkimaan maalilla useamman hankalan torjunnan. Lopulta isännät onnistuivatkin saamaan kavennuksen kokeneen "Jape" Mattilan tarkan matalan laukauksen myötä, mutta rinnalle ei kuitenkaan ollut enää asiaa ja punamusta tukahdutti hangoittelut kolmella nopeaan tahtiin työstämällään maalilla. Dynamon viides rysä syntyi kun vahvaa kautta pelaava "Liima" Linjamäki kapitalisoi hieman onnekkaasti saamansa tilaisuuden ja pikapuoliin Jesse Kalliokoski tulitti kaukolaukauksella lukemiksi jo 3-6. Iltapäivän viimeisen osuman kirjautti "Nielsen" Laitisen avausheiton maalin puskenut Jukka Kytölä. Lisäosumiinkin oli vielä otollisia tilaisuuksia muiden muassa Kytölän ja Markus Rautiaisen maalikehikoita kolistelleiden kutien muodossa, mutta tällä kertaa vähempikin riitti hyvin. 

Kevätkierros aloitettiin siis oikein käypäisellä kolmen pisteen potilla ja sarjasijoitus on viikonlopun jälkeen viides. Pelit liigassa jatkuvat keskiviikkona 13.1. kello 19.00, jolloin kotisalissa Monnarilla päästään haastamaan sarjan piikkipaikan haltuunsa ottanut Ilves FS, jonka värejä kantaa tätä nykyä jo kolme ex-dynamoa. 

--- 

"KAJUKIN" KOMMENTIT 

"Q" Kelhälän matkaillessa Etelä-Euroopassa oli valmennus- ja peluutusvastuu Valkeakosken reissulla Jukka Kytölän rastina. "Kajuk" oli varsin tyytyväinen voittoon ja rutiiniin jolla se haettiin: 

kajuk.jpg- Pelattiin tasaisen hyvä rutiiniottelu: ei mitään hohdokasta, mutta ei suuria virheitäkään. "Nippe" pääsi maalilla lopulta aika vähällä, puolustettiin enimmäkseen "Maxit" hyvin pois laukauksilta. Lukemat olivat ansaitut. 

- Mentiin kahdeksalla kenttäpelaajalla ja kaikille tuli onnistumisia, mikä on hyvä. "Liima" oli hyvä pivottina - hän on löytänyt roolinsa ja tulosta tulee hyvällä itseluottamuksella. 

- Mad Max oli päästä peliin mukaan 30. minuutin kohdilla, mutta onneksi saatiin kuitattua kavennus heti ja sitten puolustettua heidät pois. Lopulta ei ollut hätää missään vaiheessa. Lopussa olisi ollut paikkoja kaunistella lukemia ja maalieroa, mutta jäätiin turhaankin neppailemaan maalin eteen. 

- Joka tapauksessa neljän maalin voitto vieraissa "Maxeista", joka on ollut voittamaton Valkeakoskella koko syksyn, joten voidaan olla tyytyväisiä. "Jape" Mattila oli heidän vaarallisin kaverinsa ja tämä toki tiedettiinkin, mutta silti teki kaksi maalia.

Palkitut:

Mad Max: Jarno Mattila

KaDy: Jesse Kalliokoski

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:24Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
1 - 104:35Mattila JarnoEi syöttäjää
1 - 207:09Linjamäki TuomasKytölä Jukka
2 - 214:33Collin JesseEi syöttäjää
2 - 319:09Huusko JuhaTolvanen Kimmo
2 - 419:41Kytölä JukkaLinjamäki Tuomas
3 - 429:28Mattila JarnoRaikko Riku
3 - 530:07Linjamäki TuomasEi syöttäjää
3 - 631:36Kalliokoski JesseKytölä Jukka
3 - 733:24Kytölä JukkaLaitinen Niila-Ville
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Lintunen SanteriKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaaja
16Huusko Juha
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaaja