PJK - KaDy (1 - 5)

Aika: 20.1.2018 14.00
Paikka: Pirkkalan liikuntatalo

Hirviölauma hankki lauantaina jatkoa voittoputkelleen Futsal-Liigassa, edelleen varsin suvereenein ottein. Vieraspeli Pirkkalan Jalkapalloklubia päättyi selkeisiin lukemiin 1–5 jyväskyläläisten eduksi, ja Dynamo jatkaa liigan kärkisijalla PJK:n roikkuessa juuri pudotuspeliviivan alla. KaDyn pahin kilpakumppani, hallitseva Suomen mestari Sievi FS on edelleen vain yhden pisteen verran KaDyn takana voitettuaan täpärästi GFT:n kotonaan.

KaDyn gladiaattorit valmiina taistoon. (Kuva Leo Hynninen)

Dynamon pyöritystä

KaDy matkusti Pirkkalaan kahden maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajan rosterilla; maajoukkuenaamoista poissa oli Markus Rautiainen. Torjuntavastuu jyvittyi Niila-Ville Laitiselle.

Niila-Ville Laitinen torjuntapuuhissa. (Kuva Leo Hynninen)

Jyväskyläläisten totutun vahva ja rutinoitunut miehistö pyöritti peliä suurimman osan ajasta miten tahtoi. Ensimmäisellä puoliskolla isännille ei juuri maalipaikkoja siunaantunut: ainoa ”Nippe” Laitisen vartioimaa maalia pahemmin uhkaava laukaus osui ylärimaan. Toisessa päässä nuori Kasper Kangas venyi hyviin pelastuksiin, mutta joutui taipumaan kolmesti ennen taukoa.

Ensimmäinen osuma syntyi jo kahden minuutin jälkeen. Avauskentällinen HosioKorpela Kytölät piti palloa hallussaan ja PJK-nelikon tiukasti omassa päädyssään. Tilaa maalinteolle syntyi, kun puolustus purki pallon KaDyn päätyyn, josta ”Maagi” Hosio palautti sen ”Komik” Kytölälle liikkeeseen muodostelman sisään.

Seuraavat kaksi maalia syntyivät sivurajakuvioista. 0–2-maalissa ”Kajuk” Kytölä ei tavoittanut Arash Muridiyazdia takatolpalta, mutta pallo kimposi syöttäjän jalasta omaan maaliin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin ”Komik” (vas.) jatkoi veljensä sivurajan maalille ”Maagille”, joka ohjasi pallon siististi Kankaan taakse.

Kangas joutui tauon jälkeen hetkellisesti todelliseen myllytykseen ja osoitti arvonsa maajoukkuerinkiinkin nostettuna torjujana. ”Komikin” ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi laukoma lähilaukaus meni hänen rintakehänsä kautta kulmaksi, ja sitä seuranneen Hosion volleyn hän torjui niin ikään päädystä ulos. Tästäkin kulmasta KaDy pääsi laukomaan, mutta Kangas torjui edelleen.

Jukka Kytölä alistamassa Joman tahtonsa alle (Kuva Leo Hynninen).

Syyskierroksella Monnarilla PJK alotti 6–2-tilanteessa 5 vs. 4 -pelin, mikä johti KaDyn voittoon murskalukemin. Tällä kertaa pirkkalalaiset eivät ottaneet riskiä vastaavista numeroista, joskin Kangas nousi loppukolmanneksella hieman hanakammin mukaan hyökkäyksiin.

Ottelun loppua kohden KaDyn tiivistäkin tiiviimpi puolustuspeli alkoi satunnaisesti rakoilla oman pään virheiden myötä. ”Nippe” Laitisen ohi isännät pääsivät kuitenkin vasta aivan viimeisellä minuutilla. PJK sai sivurajan KaDyn päädyssä, mutta veto kilpistyi puolustajaan ja pallo pomppi Antti-Petteri Mäkiselle, jolla oli tilaa laukoa luja veto vasempaan yläkulmaan.

KaDyn Jesse Kalliokoski (kesk.) seuraa PJK:n pallollista. Takana Mikko Kytölä (Kuva Leo Hynninen).

Mäkinen onnistui siinä, mihin SoVon Arber Isterfi, (toki ilman eräitä tehopelaajiaan pelannut) PP-70 tai Mad Maxin pistelingot Alex ja Mikko Heritty eivät olleet yltäneet Dynamon edeltäneen 134 peliminuutin aikana: puhkomaan KaDy-puolustuksen ja heiluttamaan sarjakärjen verkkoa. Dynamon alkuvuoden maaliero on nyt 17–1, varsin OK siis! Seuraavana vastustaja on kuitenkin Ilves FS, joka sekin puolustaa rautaisesti, ja kevätkaudella vastassa on edelleen sellaisia tehojoukkueita kuin Leijona Futsal ja Sievi FS, jotka pystyvät haastamaan koviakin puolustuksia.

Leo Hynnisen ottelukuvia lisää täällä.

Palkitut

PJK: Antti-Petteri Mäkinen
KaDy: Mikko Kytölä

Seuraava ottelu

Sarjan nelospaikkaa pitävä Ilves FS saapuu Monnarille lauantaina 27.1. Peli vihelletään käyntiin klo 13.30

0 - 102:08Kytölä MikkoHosio Miika
0 - 208:45oma maaliEi syöttäjää
0 - 319:20Hosio MiikaKytölä Mikko
0 - 424:47Muridiyazd ArashKorsunov Sergei
0 - 532:47Korpela JaniKytölä Jukka
1 - 539:10Mäkinen Antti-PetteriEi syöttäjää
00:00Mäkinen Antti-PetteriKeltainen
00:00Strömberg KalleKeltainen