KaDy - Leijona Futsal (5 - 3)

Aika: 3.3.2018 16.00

KaDy – Leijona Futsal  5–3 (1–1)

KaDy-LeiF_3.3.2018_hyokkays.jpegKaDy varmisti Futsal-Liigan runkosarjan voiton kaksi kierrosta ennen sarjan loppua. Hirviö-Luolan lauantai-illassa nähtiin draaman kaarta pariinkin suuntaan, kun sarjan kärkiottelussa KaDy onnistui nitistämään kovaviereisen Leijona Futsalin. Loppunumerot kirjattiin maalein 5–3 Dynamon eduksi.

Leijona Futsal tunnetaan hyökkäysvoimasta, hyökkäysvoimasta ja hyökkäysvoimasta. Joukkue on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja tämän kauden Liigassa; tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Sen sijaan puolustus ei ole akaalaisten suurimpia vahvuuksia – seikka, jota serbialais-bulgarialainen pelaaja-valmentaja Jovan Stanković varmasti painottaa playoffien lähestyessä.

savolainen-2017-18.jpgEnsimmäiset 19 minuuttia LeiF puolusti Monnarilla omalle puoliskolleen vetäytyen, erittäin tiiviisti ja tarkasti. KaDy toki loi pallonhallinnallaan paikkoja, mutta Juho Laine tolppien välissä ei joutunut venymään äärimmilleen. Pelinkulusta huolimatta kaikkein vaarallisimmat laukaisupaikat tulivat kenties vieraille. Juppis Savolainen (oik.) ja huippuunsa viritetty KaDy-puolustus kestivät 16 minuuttia, mutta Leijona-aikalisän jälkeinen rajapotkukuvio mursi nollan. Jussi Nyström vei vieraat johtoon varsinaisella eurogoal-osumalla suoraan volleysta vasemman tolpan kautta ylänurkkaan.

KaDyn talismaani Miika ”Maagi” Hosio onnistui tasoittamaan avauspuolikkaan viimeisellä minuutilla. Jani Korpela hankki väkevällä haastolla suoran vapaapotkun keskisektorilta, Jukka Kytölä tarjoili vaparin rangaistusalueen kaarelle ja Hosio sutaisi vasurillaan pallon oikeaan osoitteeseen maalivahti Laineen kautta pomppien.

”Pukukoppimaali” osoittautui ehkä yhdeksi illan avainhetkeksi, sillä välittömästi tauon jälkeen KaDy siirtyi johtoon. Huolellinen prässinpurku onnistui täydellisesti: Jukka Kytölä lähetti kovan ja matalan pystypallon kohti läpiajoon hakeutunutta veljeään Mikkoa. Leijonan epäonnen soturi Miikka Hurme ohjasi pallon laakana Laineen längeistä omaan maaliin. Kiistaton tuurimaali, johon tarvittiin kuitenkin myös Dynamon oikea-aikaista hyökkäykseen lähtöä.

Minuutit 27.–29. kallistivat vaa’an ratkaisevasti isännille. Ensin Markus Rautiainen katkaisi uhkarohkean prässinpurun maaliltaan kaukana seikkailleen Laineen nenän edestä ja pääsi namuttelemaan pallon ohi alimmaksi puolustajaksi jääneen Stankovićin. Hetkeä myöhemmin Leijonan toinen serbitähti Dušan Milojević rikkoi laidassa Jani Korpelaa illan toisen keltaisen korttinsa arvoisesti ja sai suihkukomennuksen.

Ennen pelin jatkamista nähtiin lyhyt torikokous, jossa Leijona-ikoni Jussi Nyström sai suoran ulosajon töytäistyään Korpelan nurin. Korpela kalasteli siis minuutin sisällä kaksi ulosajoa LeiF:n avainpelaajille. ”Bambia” itseään muistettiin vastustajan provosoinnista varoituksella – ilmeisen ansaitusti. Ilmassa haisi väkevästi playoffeilta.

Nyström teki temppunsa vaihtopenkiltä käsin, joten torikokousten seurauksena oli vain yksi kappale 4 vs. 3 -ylivoimapelejä. Käsikirjoituksen mukaan KaDy jauhoi rauhassa minuutin verran, kunnes Sergei Korsunovin syötöstä Korpela itse kengitti 4–1-johtomaalin maustettuna karskeilla tuuletuksilla ei-niin-kovin-kaukana vastustajan vaihtopenkistä. Ilmassa haisi väkevästi playoffeilta.

LeiF ei ollut kuitenkaan sanonut viimeistä sanaansa kahden huippumiehen ulosajoista huolimatta. 34. minuutilla vieraat saivat hieman heppoisen rangaistuspotkun Arash Muridiyazdin painittua KaDy-rangaistusalueella vieraiden parhaana palkitun Petri Grönholmin kanssa. Pallo oli jo kaukana toisella puoliskolla, mutta Arashille varoitus ja Leijonalle rankkari. Mika Jussila upotti kuulan täplältä vuorenvarmasti vasurillaan.

korpela-2017-18.jpgLeiF tuli vielä maalin päähän maltillisella 5 vs. 4 -ylivoimapelillä ja Grönholmin takatolppaputtauksella, mutta vierastasoitus jäi näkemättä. Sen sijaan illan parhaana palkittu, todella näkyvästi esiintynyt Jani Korpela kaunisteli loppulukemiksi 5–3 Kytölän veljesten oivasta esityöstä minuutti ennen päätössummeria.

Karskisti playoff-esimakuhengessä vastustajan ihon alla operoinut ”Bambi” Korpela (vas.) löysi Dynamon esityksestä parannettavaakin:

Vähän oli vaikea peli meiltä. 1. puoliaika oltiin vaikeuksissa pallollisesti, Leijona pääsi aika hyvin toteuttamaan omaa tarkkaa puolustuspeliään.

2. puoliaika oli paljon parempi meiltä. Leijonalta loppui ehkä vähän energia; oltiin sen pienen marginaalin verran parempia, mikä näkyi lopulta tuloksessa, Korpela päättää.

Palkitut

KaDy: Jani Korpela

Leijona Futsal: Petri Grönholm

Yleisöä: 200

Seuraava ottelu

su 4.3. KaDy GFT klo 18:30, Monnari

Runkosarjan toiseksi viimeinen kierros on heti sunnuntaina, jolloin KaDyn vieraaksi Jyväskylään tulee GFT Espoosta; päätöskierros pelataan lauantaina 10.3.

Runkosarjan kakkossijasta kamppailevat Sievi FS ja Leijona. Kahdeksan playoff-paikkaa on jo jaettu; valkeakoskelainen Mad Max repäisi tänään kahden pisteen kotivoitollaan seitsemän pisteen kaulan pudotuspeliviivan alle.

Vaasalainen Ruutupaidat on jo lähes varma suora putoaja; kotitappio pahimmalle kilpakumppanille Riemulle kasvatti eron viivaan kuuteen pisteeseen. Säilymiskarsintaan ajautumista yrittävät kilvan karttaa sijojen 9–11 PP-70, Riemu ja PJK.

0 - 116:12Nyström JussiAhonen Tatu
1 - 119:09Hosio MiikaKytölä Jukka
2 - 120:28oma maaliEi syöttäjää
3 - 127:10Rautiainen Markus Ei syöttäjää
4 - 129:03Korpela JaniKorsunov Sergei
4 - 2 (rp)33:35Jussila MikaEi syöttäjää
4 - 337:24Grönholm PetriJussila Mika
5 - 338:52Korpela JaniKytölä Jukka