KaDy - Örebro Futsal Club (6 - 1)

Aika: 11.8.2018 17.30
Paikka: Frederikssund Hallen
Sarja: Nordic Champions Cup

Dynamo jatkoi vakuuttavia otteitaan futsalin seurajoukkueiden PM-turnauksessa (Nordic Champions Cup) Tanskan Frederikssundissa. Lauantain jälkimmäisessä lohko-ottelussa punamustat kaatoivat Ruotsin hopeajoukkue Örebro FC:n maalein 6–1 (4–0). Örebro antoi KaDy:lle huomattavasti fyysisemmän ja kovemman vastuksen kuin lohkojumbo FC Fjordbold perjantain murskajaisissa, mutta Dynamon peli oli enimmältään uomissaan ja kontrollissa.

Jo ensimmäisellä puoliajalla KaDy kaasutteli leveään 4–0-johtoon Jani Korpelan, Sergei Korsunovin (2) ja Kristijan "Kiki" Radinin maaleilla. Korpela vei KaDyn johtoon jo ajassa 1:17. Radin laukoi maalinsa kuuden metrin täplältä vahvaa pivot-pelaamista esittäneen Korpelan hankkimasta rangaistuspotkusta. Puoliaikatilanne oli 4–0 Dynamon hyväksi aivan kuten perjantainakin.

Toinen puoliaika oli tasaisempi ja rikkonaisempi; Örebro pelasi erittäin fyysisesti ja vauhdikkaasti eikä rajun näköisiltä törmäyksiltäkään vältytty. Loukkaantumisilta sentään vältyttiin. KaDy peluutti selkeässä johtoasemassa koko kymmenen kenttäpelaajan rosteriaan; esimerkiksi avauspuolikkaalla keltaisen kortin saanut Jukka Kytölä huilasi kokonaan viimeisen kvartaalin.

29. minuutilla KaDy sai epäsuoran vapaapotkun Örebron palautuksesta maalivahdille. Nikola Vidaković pelasi nerokkaasti nopean seinän Korpelan kanssa; montenegrolaisella oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin ruotsalaisten ihmetellessä hölmistyneenä vieressä. Örebro kavensi kertaalleen päästyään namuttelemaan pallon keskeltä tyhjiin väkevästi väännetyn laitakahakan jälkimainingeissa. Loppunumerot viimeisteli takatolpalta liukumalla 17-vuotias debytantti Verneri Salpakari. Täsmätarjoilut ”Vermannille” tarjoili illan ykköspelaaja Jani Korpela.

Turnaus jatkui lauantai-iltana Tanskan mestari Jægersborg Futsal Gentoften ja Ruotsin mestari IFK Uddevallan välisellä ottelulla. Gentofte vei naapurusten hallitsevien mestarien keskinäisen yllättävänkin leveästi, samoin 6–1-numeroin kuin päivän kaksi aiempaankin ottelua. Sunnuntain PM-finaali pelataan siis Gentoften ja KaDyn välillä 15:30 Suomen aikaa; Dynamo pääsee otteluun ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja.