1. FC Allstars Wiener Neustadt - KaDy (1 - 4)

Paikka: SHS Wr. Neustadt Dr. Fred Sinowatz Schule
Sarja: UEFA Futsal Champions League

UEFA Futsal Champions League, Preliminary Round

ke 29.8.2018, Wiener Neustadt

1. FC Allstars Wiener Neustadt – Kampuksen Dynamo 1–4 (1–3)

KaDy aloitti futsalin Mestarien Liigan ansaitulla 1–4-voitolla karsintaturnauksen isäntäjoukkue 1. FC Allstars Wiener Neustadtista. Ensimmäisellä puoliajalla ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt KaDy oli ajoittain kuitenkin vaikeuksissa. Itävaltalaisten pelintekijät Samir Nuhanovic ja Vahid Muharemovic haastoivat ja painivat vahvasti 1 vs. 1 –tilanteissa, ja KaDy keräsi kolme rikettä jo alkuminuuteilla.

Dynamon kautta aikain ensimmäinen Mestarien liigan maali on juuri nähnyt päivänvalon.

KaDyn serbialaisvahvistus Kristijan ”Kiki” Radin osui jo 4. minuutilla haistettuaan kotijoukkueen puolustuksen nukahduksen: nopea tempokuljetus tyhjään tilaan ja terävä kärkkäri vasempaan takakulmaan. Kotijoukkueella oli alkuminuuteilla vahva momentum, mutta KaDyn johtoa säikäytteli pahimmillaankin kova tolppalaukaus.

Itävaltalaisten Mirza Jatic tasoitti 15. minuutilla: pieni haasto vasemmmalla laidalla ja toiveikas kaukolaukaus, joka kimpoili kahden KaDy-puolustajan kautta maaliin jokseenkin epäonnekkaasti. Radin kuittasi välittömästi KaDyn takaisin johtoon erikoistilannekuviosta.

Kuvassa oikealla: KaDy-tulokkaat Kristijan Radin ja Joona Valkama osuivat heti ensimmäisessä "chämppäri-pelissä".

KaDy sai kuudennen kumuloituvan joukkuevirheensä 17. minuutilla, mutta maalivahti Juha-Matti Savolainen liimasi tyylillä alati vaarallisen Nuhanovicin 10 metrin vaparin. Allstarsin tasoitus roikkui välillä ilmassa aivan yhtä paljon kuin Dynamonkin lisämaali. Punamustien onneksi Sergei Korsunov laukoi 1–3-johtomaalin Mikko Kytölän syötöstä nätin sommitelman päätteeksi ennen puoliaikasummeria.

Kun Segen pyssy laulaa, niin pitsiverhot Itävallassa paukkuu.

Toisella puoliajalla KaDy rauhoitti peliä viileän järkevästi ja kotijoukkueen kiri jäi torsoksi parhaimpien yritysten perustuessa 1 vs. 1 -haastoihin, jotka Dynamo puolusti viisaasti ja kärsivällisesti. Laukaustilaston ahnaasti haastanut Allstars sentään vei nimiinsä, mutta KaDyn pallollinen peli oli hallitumpaa ja johtoasemassa KaDy painoi pelin enimmäkseen riskittömälle sektorille. Viimeisen maalin niittasi puoliajan puolessa välissä KaDy-debytantti Joona Valkama Savolaisen ja Jani Korpelan hienosta esityöstä, joten 1–4 jäi ottelun lopputulokseksi.

Joona Valkama ja Jani Korpela juhlivat KaDyn neljättä maalia.

”Tämä ei ollut meille helppo peli eikä tällä tasolla ole olemassakaan helppoja pelejä. Olimme alussa hermostuneita ja napsimme rikkeitä nopeaan tahtiin. Tämä vaikeutti omaa pelaamistamme koko ensimmäisen puoliajan”, pohti KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović ottelun jälkeen.

”Pelin edetessä ja kahden maalin johdossa saimme pelin rullaamaan paremmin suunnitelmamme mukaan ja osoitimme lopulta olevamme parempi joukkue. Jo alle 24 tunnin sisällä kohtaamme fyysiset norjalaiset ja alammekin yksin tein valmistautua siihen otteluun”, Vujović päättää.

Lohkon aiemmassa ottelussa Norjan mestari Sandefjord Futsal voitti argentiinalaistähti Javier Saviolan vahvistaman Andorran mestarin FC Encampin 2–1. Dynamo kohtaa lohkon kärkiottelussa Sandefjordin torstaina klo 19.00 Suomen aikaa.

Torstain myöhäisillassa pelaavat FC Encamp ja Allstars Wiener Neustadt. Perjantai on välipäivä ja lauantai viimeinen ottelupäivä. Karsintalohkon voittaja etenee lokakuussa pelattavalle Mestarien Liigan Main Roundille (32 joukkuetta).

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivulla.