KaDy - Leijona Futsal (5 - 2)

Aika: 14.9.2018 19:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Supercup


Kotimainen kisakausi alkoi vihdoin, kun Monnarilla pelattiin Super Cup -finaali Dynamon ja kevään finaalivastustaja Leijona Futsalin välillä. Perinteisesti tittelistä kamppailevat hallitsevat Suomen mestari ja Cup-mestari (nykyään Final Four -turnauksen voittaja). KaDy kuitenkin nappasi keväällä molemmat voitot, joten haastajaksi tuli Futsal-Liigan hopeajoukkue.

Ja niinhän siinä kävi, että jyväskyläläisryhmä pokkasi ensimmäisen pokaalin heti kauden alkuun. Valmiimpi KaDy paineli matkoihinsa ja 3–0-johtoon ensimmäisellä jaksolla, eikä akaalaisten spurtti riittänyt, vaan ottelu päättyi lukemiin 5–2.

KADY-SuperCup-2018-19-ryhmakuva-505.jpgKaDylle Super Cupin pytty oli jo kolmas tänä kalenterivuonna, aiemmin naarattujen Final Four - ja Suomen mestaruuden jatkoksi.

Ennakkoasetelmat

LeiF tuli Monnarille hyvin tutulla miehistöllä. Finaalisarjan avainpelaajista Petri Grönholmin tiedettiin olevan poissa: akaalaisten kanssa jatkopestin sopinut pivotpelaaja on syksyn ulkomailla. Ilveksestä Leijonaan vaihtanut maajoukkuekasvo Juhana Jyrkiäinen ei Jyväskylään tullut, mutta maalivahtiosastolla LeiF peluutti Juho Laineen ohella PJK:sta siirtynyttä Kasper Kangasta.

Vieraiden kannalta Super Cup oli kauden avaus, mutta uudistuneella Dynamolla oli pohjalla jo isoja pelejä. Pohjoismaiden seurajoukkueiden mestaruututurnauksessa koko kalusto oli saanut pelituntumaa jo elokuun alkupuolella, ja kuun vaihteessa KaDy kairasi puhtaalla pelillä jatkopaikan Mestareiden Liigan Preliminary Round -turnauksesta. Niinpä isäntiä voitiin pitää ennakkosuosikkina, vaikka kesän aikana oli tapahtunut isojakin muutoksia – näkyvimpinä Miika Hosion ja Italian-ammattilaiseksi palanneen Jukka Kytölän jääminen pois ja balkanilaisvahvistusten, Nikola Vidakovićin ja Kristijan Radinin, liittyminen joukkueseen.

KADY-SuperCup-2018-19-JOONA-505.jpg

Leijonan Jussi Nyström ja KaDyn uusi tamperelaisvahvistus Joona Valkama.

Mikä ratkaisi

Valmiimpi joukkuehan KaDy oli. Ensimmäinen puolisko oli hyvin isäntien hallinnassa. Avausmaalia kuitenkin tehtiin lähes kymmenen minuuttia, ja Mikko ”Roisto” Takalan ja Arash Muridiyazdin hyvä peli, jossa pallo pelattiin oikeaan aikaan vauhdilla maalille viilettäneen ”Aran” jalkaan, oli ensimmäisiä kunnon paikkoja kumpaankaan suuntaan. Toinen osuma nähtiin nopeasti, kun pallon kanssa vakuuttavia otteita esittänyt Nikola Vidaković haastoi laidassa Leijona-puolustajan ja toimitti pallon yllättävän helpon näköisesti verkkoon.

Dynamonkaan peli ei ollut täysin valmista: omasta päädystä lähteminen tyssäsi välillä kommunikaatiokatkoksiin ja poikittaissyötöt lipsuivat rajoista yli, joku hyvä vastahyökkäys lopahti yhteen syöttöön liikaa. Mutta kun kapteeni Mikko ”Komik” Kytölän laatuhyökkäyksen päättäneen 3–0-maalin jälkeen pidettiin yllä korkeapainetta Laineen maalilla, Leijona näytti kesytetyltä, vaikka toinen jakso oli vielä pelaamatta.

KADY-SuperCup-2018-19-NIKOLA-505.jpg

Nikola Vidaković pallon kanssa.

Toinen puolisko kuitenkin alkoi hyvällä pyörityksellä vieraiden puolelta. Laineen tavoin Kangas nousi mielellään mukaan hyökkäyksiin, ja vaikka huippupaikoille ei päästy, KaDyn puolustusnelikolla oli välillä vaikeuksia peittää vetoja ajoissa, joskin ne lähtivät yleensä kaukaa. Pelaajavalmentaja Jovan Stankovićin veto kimposikin tilanteessa puolustajasta verkkoon, ja myös Dusan Milojevićin iskemä toinen kavennusmaali syntyi, kun puolustusmuodon sisälle jäi liikaa tilaa.

KaDyn johto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna. Ensin ”Kiki” Radin katkaisi YV-pyörityksen ja karkasi yksin maalintekoon, ja viimeisen niitin iskivät Sergei Korsunov ja ”Roisto” Takala korkean prässin päätteeksi LeiFin yrittäessä jälleen päästä reikäpaitahyökkäykseen. Loppulukemat siis vastasivat hyvin pelitapahtumia.

KADY-SuperCup-2018-19-PYTTY-505.jpg

Seuraavat ottelut

KaDyn Futsal-Liiga alkaa 30.9., kun Monnarille saapuu kukas muukaan kuin Leijona Futsal. Europelit jatkuvat Kroatian Makarskassa 3.–6.10.

Lisää ottelukuvia löydät KaDyn Facebook-sivujen kuva-albumista täältä.

Kaikki kuvat: Sami Virtanen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 009:31Muridiyazd ArashTakala Mikko
2 - 011:34Vidaković NikolaKorpela Jani
3 - 016:06Kytölä MikkoKorsunov Sergei
3 - 1 (om.)27:35oma maaliEi syöttäjää
4 - 133:37Radin KristijanEi syöttäjää
4 - 237:40Milojevic DusanNyström Jussi
5 - 239:40Korsunov SergeiTakala Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit