KaDy - Leijona Futsal (2 - 1)

Aika: 30.9.2018 16:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Pitkään ja hartaasti odotettu Futsal-kausi saatiin vihdoin käyntiin myös Jyväskylässä, kun viime ajoilta hyvinkin tutuksi tullut Leijona Futsal saapui jälleen vieraaksi Monnarille. Joukkueethan kohtasivat pari viikkoa takaperin Super Cupin finaaliottelussa, jonka Dynamo vei nimiinsä 5-2.

Tuossa pelissä kumpikaan joukkueista ei halunnut vielä paljastaa alkavan kauden todellisia kuvioitaan, mutta odotettavissa oli varmasti nälkäinen ja ärsytetty Leijonatiimi. Seitsemästä viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta kuusi voittoa Dynamolle, joten Leijona ei takuuvarmasti tullut ottamaan turkkiinsa Jyväskylään. Toisin kuitenkin kävi, sillä KaDy hallitsi hermonsa TV-kameroiden edessä maalin verran paremmin vieden tiukan ja kuumaksikin äityneen pelin nimiinsä 2-1.

KaDy-LeiF-Mestaruusviiri-30.9.2018.jpg

Mestaruusviirikin saatiin hilattua seremoniallisesti kattoon. Ave, Dynamo!

Ennakkoasetelmat

Molemmat joukkueet vahvistivat rivejään viime kaudesta muutamalla täsmähankinnalla. Leijonan puolelta kovimmat kiinnitykset olivat mm. maajoukkuevahti Kasper Kangas ja Ilveksestä kaapattu Juhana Jyrkiäinen. Muuten Leijonan ydintiimi on pysynyt hyvin kasassa, ja tästä osoituksena joukkue nappasi viikko sitten lauantaina pelatun Liittocupin finaalin nimiinsä Ilvestä vastaan lukemin 7-2. Maalintekovoimaa vierailta ei siis puutu, joten KaDy saa olla tarkkana mm. Jussi Nyströmin, Juhana Jyrkiäisen, Dusan Milojevićin sekä Jovan Stankovićin kaltaisten tykkien kanssa.

KaDy-LeiF-Kiki-30.9.2018-505px.jpgKristijan Radin haastaa. Mies tehoili ottelussa 1+1.

Dynamolla puolestaan on alla kasapäin pelejä, sillä KaDy on ehtinyt pelata niin Pohjoismaiden mestaruudesta, Mestareiden Liigan Preliminary roundia sekä pari harjoituspeliä. Lopputulokset puhunevat puolestaan, sillä Mestareiden Liigasta KaDy nappasi jatkopaikan maalierolla 15-1 ja harjoituspelit kotijoukkue kuittasi plakkariin vielä tyylikkäämmin 12-0. Tosiasiassa yksikään joukkue ennen Leijona Futsalia ja Supercupin finaalia ei ollut pölisyttänyt KaDyn maaliverkkoja, sillä Itävallassa pallo toimitettiin maaliin oman pelaajan toimesta. KaDya voi siis syystäkin pitää ennakkosuosikkina sarja-avauksessa,  ja jonka päänahan jokainen joukkue taatusti haluaa saalistaa kauden aikana. Paluun KaDyn paitaan tekivät viime pelistä poissa olleet Kristian Radin ja Sergei Korsunov.

Mikä ratkaisi

KaDyn hermokontrolli. Pelin toisella puoliskolla rikkeitä jäi puhaltamattaintala-2018-19.jpg varsinkin Leijona Futsalin osalta, mikä kuumensi tunteita puolin ja toisin. Leijona pelasi välillä kovaakin fyysistä peliä, kentän pinnassa kävivät vuorotellen haukkaamassa happea Mikko Takala ja Nikola Vidaković. Varsinkin Tero Intalaan (vas.) kohdistuneen selkeän virheen puhaltamatta jättäminen kuumensi tunteita Dynamon leirissä, sillä sen seurauksena Leijona pääsi 3-1-vastahyökkäykseen. Hyökkäys kuitenkin päättyi seinille. Seuraavasta vastaavasta tilanteesta Dynamon Sergei Korsunov hermostui keltaisen kortin arvoisesti. Päävalmentaja Vasko Vujović pyrkikin rauhoittamaan tilannetta ottamalla aikalisän.

KaDy-LeiF-Lintula-30.9.2018.jpg

Pelin alku oli siis hieman hermostunutta varsinkin Kadyn osalta. Syötöt eivät tahtoneet napsahdella omien pelaajien tossun kärkiin millään. Leijona haisteli varsinkin poikittaissyötöt varsin hyvin tai sitten pallo kimpoili ulos kentältä. Leijona pääsi kolisuttelemaan maalikehikoita jo ensimmäisten minuuttien aikana, mutta KaDyn onneksi vedot kimposivat puikoista tai Juha-Matti  Savolaisen torjunnoista takaisin kentälle. KaDy-leirissä kapteeni Mikko Kytölällä oli alkuminuuttien aikana muutama hyvä vetopaikka Leijona-maalilla, mutta vielä ei ollut avausmaalin aika.
KaDy-LeiF-Intala-30.9.2018-505px.jpgTero Intala sai kunnian latoa Futsal-liigakauden avausosuman.

Kauden avausmaalia päästiin tuulettamaan kuitenkin jo ensimmäisen erän puolessa välissä, kun Tero Intala katkaisi upeasti vastustajan syötön, nappasi pallon itselleen ja pommitti sen varmasti takayläkulmaan kaatuessaan. Intala pelasi muutenkin hienon pelin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Myös Jani Korpela napsi omassa päässä palloa pois vastustajalta ja käänsi niistä nopeita vastahyökkäyksiä. Nopeuttaan ja pallonhallintataitojaan  Bimbon lisäksi väläytteli Serbian maajoukkuekomennukselta takaisin saatu Kiki Radin. Kolmikko Radin-Kytölä-Korpela ihastuttikin kotiyleisöä hetkittäin upeilla sommitelmillaan, joka päättyi maaliin vasta toisen puoliajan loppuhetkillä Radinin toimesta.

KaDyn siirryttyä 2-0-johtoon Leijona nosti hyökkäystään selvästi. Kentälle ylimääräisenä pelaajana tullut Dusan Milojević järjestelikin hyviä tilanteita KaDyn päässä, jonka seurauksena kuparinen rikkoutui ajassa 38.16. Ensimmäisen vedon "Juppis" Savolainen vielä pelasti, mutta ensimmäistä liigaotteluaan Leijonan paidassa pelaavan Juhana Jyrkiäisen pommia hän ei enää pystynyt torjumaan. Näihin lukemiin kuitenkin jäätiin Leijonan hyvästä painostuksesta huolimatta, ja KaDy nappasi ansaitut kolme pistettä kauden avauspelistä. Savolainen hoiteli tonttinsa muuten jälleen kerran vakuuttavasti ottaen tärkeitä torjuntoja Leijonan painostuksen hetkillä, siitä osoituksena ansaitusti parhaan pelaajan palkinto. Leijona-leiristä parhaana pelaajana palkittiin myös maalivahti Juho Laine.

KaDy-LeiF-Stankovic-30.9.2018-505px.jpgTatu Ahonen rynnistää kohti Dynamon päätyä.

KaDylla on edessään melkoinen härkäviikko, sillä joukkue matkustaa tiistaina Kroatiaan Mestareiden Liigan Main Roundille. Neljän joukkueen lohkossa vastaan asettuvat  hallitsevat mestarit Kroatiasta ja Georgiasta sekä Kazakstanin huippukova hopeajoukkue Aktobe. Palkintona on paikka 16 parhaan joukossa.  

Seuraava peli on ensi viikon keskiviikkona 3.10. klo 21.30 (Suomen aikaa), vastaan asettuu kroatialainen Novo Vrijeme Makarska.  

Päävalmentaja Vasko Vujovićin kommentit

– Ei ollut hyvä peli. Pelimme oli hieman hämmentynyttä, emmekä osanneet rauhoittaa sitä. Puolustuspäässä osalla pelaajista oli huono päivä. Tärkeintä on kuitenkin, että voitimme ja saimme pisteet kotiin. Oli odotettavissa, että alussa on hankalia pelejä – ja viime kauden finalistit ovat tietenkin vaikea vastustaja.

– Leijona oli tänään valmiimpi kuin syyskuussa Super Cupissa, ja erona siihen mukana oli Juhana Jyrkiäinen. Leijona on suunnilleen sama joukkue kuin keväälläkin, ja mukaan tullut Jyrkiäinen on hyvä pelaaja. Meillä taas on ollut paljon muutoksia, joten tulokseen on tietenkin oltava tyytyväinen.

– Seuraavaksi pelaamme Kroatiassa Mestareiden liigan Main Round -turnauksessa. Menemme pelaamaan rohkeasti emmekä tietenkään häviämään. Hermoilemaan ja kiukkuilemaan sinne ei kannata mennä, vaikka tulisi tappioitakin, koska olemme joukkueena uusi. Mutta jos huomaamme tilaisuuden, käytämme sen.


Yleisöä: 252

Palkitut

KaDy: Juha-Matti Savolainen
Leijona: Juho Laine

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 009:48Intala TeroRadin Kristijan
2 - 035:51Radin KristijanKytölä Mikko
2 - 138:16Jyrkiäinen JuhanaMilojevic Dusan
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Korsunov SergeiKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
22Heikkilä Tuomas
Maalivahdit
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit