KaDy - SoVo (3 - 9)

Aika: 9.3.2019 16:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


SoVo vei runkosarjan viimeisen matsin selkeästi

Futsal-Liiga, runkosarjan 22. eli viimeinen kierros

Monnari, Jyväskylä

KaDy – SoVo 3–9 (1–3)


KaDy kärsi Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierroksella murskatappion Someron Voimalle. KaDy oli lähestulkoon varmistanut runkosarjan voiton jo muutamaa kierrosta ennen sarjan päätöstä, kun lähimmät kilpailijat Leijona Futsal ja GFT olivat yli kymmenen pisteen päässä. Heikon pelin pelannut KaDy kärsi kuitenkin rökälemäisen 3–9-kotitappion vahvasti taistelleelle Someron Voimalle. Kyseessä on KaDyn liigahistorian päästettyjen maalien ennätys yhdessä ottelussa – hetkellä, jolloin joukkueen puolustuspelin pitäisi olla valmiina tiukkoihin playoffeihin.

Sovo näytti puolustusmentaliteettia ja hyökkäystaitojaan

Someron Voima oli tullut hyvällä jalalla Jyväskylään. Tämä oli havaittavissa heti alusta asti. KaDyn rosterissa olennainen puute oli Newton Jr., joka kärsi pelikieltoa korttitilin täyttymisen takia.

Pitkän pelikieltonsa kumottua saanut Arber Istrefi oli saanut paikan avausnelikossa ja pelinälkä huokui miehestä. Ensimmäinen tilanne miehelle siunaantuikin alkuminuuteilla hänen saadessaan KaDyn hyökkäyksestä karanneen pallon kuin lahjaksi ja päästen vastaantulleen Juha-Matti Savolaisen kanssa nokikkain. Tolppa pelasti KaDyn sijoituksen uppoamiselta maaliin.

Hetken päästä nopea kolmen sovolaisen vastahyökkäyksen pelasti vain "Juppis" Savolainen triplatorjunnoillaan.

KaDy-SoVo-9.3.2019-505px.jpg

KaDyn David Parenten ensimmäinen vaihto oli heti lupaava ja mies tehtaili itselleen vetopaikan laukauksen kuitenkin suhahtaessa alakulman ohi.

KaDy sai muutaman kerran hyvän pallonhallintapelin pyörimään. SoVon puolustuspeli oli kuitenkin tiukempaa ja kurinalaisempaa kuin muutamissa kauden aikana nähdyissä peleissä, jolloin somerolaiskoplan alakerta on vuotanut.

KaDylla sai aikaan potentiaalisia tilanteita: Kristijan Radin tykitti vihaisesti yläkulmaan ja Marko Laaksonen sai näppinsä väliin. Toisessa tilanteessa alakulmaa kohti ja näytti, että maskiin jäänyt Laaksonen ei voi edes nähdä laukausta, mutta sai kun saikin näppinsä väliin.

Joona Valkaman pivotpositiossa kääntymisen jälkeen lähtenyt kova laukaus taas meni päin SoVon veskari Laaksosta. Tämän jälkeen hyökännyt SoVo nosti tsippipallon maalia kohti ja David Parente torjui maalin vartalollaan pallon osuen kuitenkin käteen tämän jälkeen. Erotuomari Kirill Naishouler määräsi tästä rangaistuspotkun, josta Gesim Voca tykitti pallon maaliin ajassa 8:38.

SoVo pääsi myös 0-2 johtoon onnekkaalla maalilla, kun Valdrin Seferin laukaus kimposi KaDyn omasta pelaajasta maaliin.

Yksilötaitojaan väläytellyttä portugalilaisvahvistusta David Parentea rikkottiin pariin kertaan ja Sovon riketili karttui vauhdilla. SoVon 6. rike aiheutti 10 metrin vaparin KaDylle. Sergei Korsunov tykitti maata pitkin tolpan kautta maalin ajassa 10:30.

13. minuutilla David Parente tarjoili Jani Korpelalle tekopaikan, mutta "Bambin" sijoitus takatolppaa kohti hivelsi ohi.

Puoliajan lopulla KaDyn Radin kaadettiin hyökkäyksessä; tätä ei tulkittu rikkeeksi vaan SoVo sai puolivarkain ylivoimatilanteen ja maalasi itselleen pukukoppiosuman ja lukemat 1-3 ajassa 19:27.

Laatuvaikeuksia hyökkäyksessä sekä puolustuskatastrofi

KaDyn maalille toiselle puolikkaalle asteli Niila-Ville Laitinen. Kuutisen minuuttia mentiin KaDyn pyrkiessä rotaatiopelillä tekopaikoille, mutta jonkinlainen viimeinen naksaus tuntui puuttuvan rakentelun tai viimeistelyn laadusta. KaDy-SoVo-9.3.2019-maali-505px.jpg28. minuutti herätti kuitenkin toivoa, kun Arash Muridiyazd antoi sivurajan Segelle pohjalle ja mies pääsi tästä pommittamaan illan toisensa.KaDy-SoVo-9.3.2019-istrefi-valkama-505px.jpg

(Kuvat: Sami Virtanen)

Tätä seurasi kuitenkin varsin musta kolmeminuuttinen, kun SoVo nakutti kolme maalia. Jani Korpela toi illan viimeisen lohdun tykittäessään läheltä maalia riparista yläkulmaan. Turhautuminen näkyi jyväskyläläisten puolustusasenteessa ja SoVo pääsi vielä ripottelemaan kolmen maalin verran suolaa haavoille.

Vasko Vujovicin kommentit

"Katastrofipeli, emme yrittäneet ollenkaan. Huono asenne alusta saakka, en tiedä miksi pelasimme näin huonosti. Olen tosi pettynyt peliin tällä hetkellä. Meidän täytyy puolustaa hyvin aina, jokaista joukkuetta vastaan ja meistä jäi nyt tosi huono kuva. Ei sarjajohtaja voi yksinkertaisesti pelata näin. Viimeiset kolme peliä sujuivat huonosti ja analysoimme miksi näin on ja käymme tämän läpi joukkueen kanssa ja jokaisen pelaajan kanssa erikseen. Tästä on vain parannettavaa ja ensi viikonloppuna olemme valmiita taistelemaan pudotuspeleissä!"

Runkosarjan voitto

Päätössummerien soidessa eri pelipaikkakunnilla KaDyn maaliero oli kuitenkin yhä muutaman maalin Leijonaa ja GFT:tä edellä kaikkien kolmen kärkijoukkueen päädyttyä 51 pisteeseen. Näin KaDy aloittaa pudotuspelit paalupaikalta, Leijona tuli toiseksi ja GFT kolmanneksi.

Erikoista: dynamolaisittain synkän ottelun kohokohta nähtiin päätössummerin jälkeen palkitsemisissa, kun KaDyn toiminnanjohtaja Marko Laaksonen pääsi ojentamaan ansaitun parhaan pelaajan palkinnon SoVo:n maalivahti Marko "Makke" Laaksoselle. Näin täyskaimat kohtasivat toisensa.

Ottelun parhaat

Marko Laaksonen, SoVo

Sergei Korsunov, KaDy

Yleisömäärä: 261

Futsal-Liigan puolivälierät alkavat la 16.3. – su 17.3. ottelupareilla:

KaDy – Mad Max

Leijona Futsal – JoSePa

GFT – Ilves FS

Sievi FS – SoVo

TOP 5 -kadylaiset 2018-2019 Futsal-Liigan runkosarjan pistepörssissä:

3. sija Sergei Korsunov 21 maalia +18 syöttöä - 39 pistettä

5. sija Newton Jr. 24 + 10 = 34

7. sija Jani Korpela 18 + 15 = 33

10. sija Mikko Kytölä 10 + 19 = 29

15. sija Kristian Radin 14 + 11 =25

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 1 (rp)08:38Voca GesimEi syöttäjää
0 - 210:12Oma maaliEi syöttäjää
1 - 210:30Korsunov SergeiEi syöttäjää
1 - 319:27Bushi BergimVoca Gesim
2 - 327:34Korsunov SergeiMuridiyazd Arash
2 - 428:03Istrefi ArberPettersson Juho
2 - 528:48Bushi Mergim Voca Gesim
2 - 630:56Macedo Basilio Italo HenriqueIstrefi Arber
3 - 631:12Korpela JaniKorsunov Sergei
3 - 733:36Bushi MergimVoca Gesim
3 - 835:07Istrefi ArberSeferi Valdrin
3 - 937:29Macedo Basilio Italo HenriqueBushi Mergim
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
27:00Valkama JoonaKeltainen
30:00Korpela JaniKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Parente David
Kenttäpelaajat
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit