KaDy - Mad Max (6 - 0)

Aika: 17.3.2019 13.30
Sarja: Pudotuspelit

Sunnuntaina pelattiin toinen puolivälieräpeli Kampuksen Dynamon ja Mad Maxien kesken. Ensimmäinen kohtaaminen oli tiukkaa taistoa alusta loppuun saakka, ja voitto ratkesi lopulta kotijoukkueen hyväksi erikoistilanteiden seurauksena. Mad Maxit puolustivat tiukasti omalla alueellaan, ja pitivät dynamolaiset tehokkaasti poissa maalinedustalta. Eilisen tapaan Mad Maxit pelasivat ilman pelaajavalmentajaansa Alexia, muuten joukkueet jatkoivat samoilla kokoonpanoilla. Tästäkin pelistä oli siis odotettavissa sangen tiukka taisto, sillä Maxit eivät varmasti halunneet päästää kotijoukkuetta 2-0 johtoasemassa seuraavaan otteluun Valkeakoskelle.

Sergei Korsunov pääsi avaamaan dynamolaisten maalihanat toisessa puolivälierässä

KaDy lähti liikkeelle eilistä rivakammin rakennellen oivia maalintekopaikkoja heti ensi minuuteista alkaen. Newton Jr. volley sujahti vain vähän Maxien maalin yli, samoin kuin Mikko Kytölän ja Jani Korpelan tilanteet maalin kulmalla. Dynamolaisten pelitempo oli selvästi kovempi eiliseen verrattuna, ja Mad Maxit keskittyivät puolustamaan kurinalaisesti syvällä omalla alueellaan. Koirat pääsivät iskemään muutaman kerran vastaan mm. kapteeni Matti Jussilan ja aina vaarallisen Justus Kunnaksen toimesta. Juha-Matti Savolainen KaDy-maalilla poimi kuitenkin varmasti näppeihinsä tulisimmatkin kudit. Ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun 11. minuutilla Sergei Korsunovin toimesta, kun miehen veto pomppi verkon perukoille maalivahti Jan Holmin käsien kautta. Korsunov pääsi myös kokeilemaan vasuriaan lempipaikaltansa, mutta veto suuntautui vähän liiaksi maalin ohi. Mikko Kytölä ujutti Dynamo-johdon vielä 2-0 reilu minuutti ennen taukosummeria Jani Korpelan sivurajapotkusta.

Toisella jaksolla KaDy jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi ja rakenteli loistavia maalipaikkoja laajalla rintamalla. Newton Jr. pääsi kolisuttelemaan ylärimaa heti jakson ensimmäisillä sekunneilla, ja järjesti perään toisen vaarallisen tekopaikan 1 vs 1-tilanteen päätteeksi. Vieraat käyttivät harvat paikkansa hyväksi, ja iskivät vastaan välittömästi KaDyn pallonmenetyksistä. Vedot pysähtyivät kuitenkin varmasti Savolaiseen. Toiselle jaksolle kentälle tullut ja erityisen pirteästi pelannut Joona Valkama järjesteli ensin Kristijan Radinille vetopaikan kulmapotkun päätteeksi, josta Radin upottikin vastustamattomasti yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Jani Korpela viimeisteli vapaapotkusta 4-0, ja Valkama itse pääsi iskemään lopullisen niitin ottelulle vajaa 10 minuuttia ennen loppua. Miehellä oli saumat kaunistella maalitilastojaan vielä muutamaan kertaan, mutta onni ei ollut myötä tällä kertaa. Eilisen epäonnensoturi Arash Muridiyazd kaunisteli loppulukemat 6-0 tyhjään verkkoon hienon prässinsä päätteeksi. Toiselle jaksolle kentälle pääsivät pelaamaan arvokkaita minuutteja myös Mikko Takala ja Hermanni Hoppula.

Joona Valkama ja muut kadylaiset olivat iskussa toisella jaksolla

Mad Maxit yrittivät vielä kavennusta elisen tapaan ylimääräisen kenttäpelaajan voimin, ja varsinkin Justus Kunnas haki maalia ahneesti muutamalla yksittäisellä vastaiskulla. KaDy-puolustus ja Savolainen selvittivät kuitenkin melko helposti vieraiden yksittäiset tilanteet pitäen oman maalinsa puhtaana. Odotuksista huolimatta pelistä ei lopulta muodostunut niin tiukkaa kuin eilen, ja dynamolaiset marssivat lopulta selvään 6-0 voittoon.

KaDy lähtee siis 2-0 johtoasemassa seuraavaan otteluun, joka pelataan ensi viikon lauantaina 23.3.2019 klo 15 Mad Maxien kotiluolassa. Tarvittaessa pelit jatkuvat heti sunnuntaina klo 19 niin ikään Valkeakoskella.

Toisen jakson hahmo Joona Valkama arvioi joukkueensa otteita:
- Pelattiin selvästi paremmin tänään ja oltiin kärsivällisempiä maalipaikkojen suhteen. Puolustimme myös eilistä paremmin, eikä annettu niin montaa vastahyökkäystä vastustajalle. Tiedettiin kyllä vastustajan pelityyli, he puolustivat tiukasti omalla alueellaan eivätkä prässänneet juurikaan. Sen osalta ei siis tullut yllätyksiä vastustajan suunnalta.
- Toki omakin peli parani koska koko joukkue pelasi paremmin. Olen myös päässyt entistä paremmin mukaan peliin, koska peliaika on lisääntynyt ja olen myös entistä paremmassa kunnossa.
- Ensi lauantain pelistä tulee varmasti erilainen, koska heidän kotikenttänsä on pienempi. Parannamme tästä kuitenkin vielä, niin meillä ei pitäisi olla vaikeuksia voittaa Valkeakoskella. Laitetaan tästä jatkossa vielä vähän paremmalla prosentilla pallot sisään.

Päävalmentaja Vasko Vujovic՛ oli samoilla linjoilla:
- Oltiin tänään alusta saakka valmiimpia, vastustaja oli hieman jäljessä meitä koko ottelun ajan. Yllätyimme hieman eilen heidän tiukasta puolustamisestaan, se saattoi sekoittaa pakkaa alussa.
- Olen tosi tyytyväinen tämän päivän tulokseen ja joukkueen ilmeeseen. Erityisen tyytyväinen olen muutaman pelaajan tasonnostoon, teimme hyvää työtä joukkueena. Toki työ jatkuu heti huomenna kun treenit kutsuvat.
- Ensi lauantain peli tulee olemaan tyyliltään erilainen, sillä kenttä on pienempi. Se ei kuitenkaan haittaa meitä, teemme kovasti töitä sen eteen että voitamme myös kolmannen ottelun.