KaDy - SoVo (5 - 3)

Aika: 30.3.2019 16.00
Sarja: Pudotuspelit

Futsal-liigan välierät pyörähtivät käyntiin lauantaina Jyväskylässä Kampuksen Dynamon ja Someron Voiman kesken. KaDy oli selvittänyt tiensä välieriin jo viikko takaperin, kun Mad Maxit kaatuivat puhtaasti otteluvoitoin 3-0. SoVo puolestaan joutui Sievi FS:a vastaan tiukoille, sillä lippu välieräpaikkaan irtosi vasta menneen keskiviikon 5. osaottelussa Sievissä. Dynamo-leirissä oli siis levätty ja harjoiteltu rauhassa viikon verran, runkosarjan päätöskierroksen rökäletappio unohdettuna. Somerolaiset taasen olivat päässeet virittelemään voimavarastojaan hieman lyhyemmän aikaa.

Lepo tai rasitus ei ottelun ensimmäisellä jaksolla näyttänyt kummankaan kuvioita sekoittaneen. Molemmat aloittivat jakson tarkasti virheitä ja rikkeitä vältellen. KaDy pääsi pian kiinni tuttuun pallonhallintaan, ja keskittyi dominoimaan peliä. Parhaimmat paikat ottelun alkuhetkillä syntyivät mm. Jani Korpelalle, Newton Jr:lle ja tehot 2+1 ahnehtineelle David Parentelle, mutta SoVo-puolustus ja maalivahti Marko Laaksonen selvisivät tilanteista säikähdyksellä. SoVo keskittyikin puolustamaan oman maalin edustaa ja kyttäsi vastaiskupaikkoja dynamolaisten pallonmenetyksistä. Somerolaisten tehomiehet Arber Istrefin ja Gezim Vocan johdolla järjestelivät muutamia vaarallisia tilanteita Dynamo-maalille, mutta vedot suuntautuivat pääsääntöisesti ohi.

KaDy pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia ajassa 7.30, kun Newton Jr. tarjoili hyvän syötön maalin eteen David Parentelle. Miehellä oli helppo työ tökätä tossu eteen ja sijoittaa pallo maalin yläkulmaan. Kotijoukkue nappasi komennon käsiinsä maalin jälkeen, ja rakenteli kuvioitaan laajalla rintamalla. Dynamolaisten puolustus oli myös parantunut entisestään, ja se suojeli omaa maaliaan uhrautuvasti. Taukolukemat 2-0 syntyikin hyvän puolustamisen päätteeksi. Sergei Korsunovin volley löysi laidasta Newton Jr:n, joka pääsi tuikkaamaan pallon varmasti takakulmaan vajaa 2 minuuttia ennen summerin soittoa.

David Parente tehoili 2+1

Toiselle jaksolle somerolaiset tulivat selvästi kovempaa. Vieraat pelasivat fyysisesti ja hakivat ahneesti kavennusmaalia, kuumentaen samalla tunteita Dynamo-leirissä. KaDyn parhaana palkittu Juha-Matti Savolainen olikin välillä melkoisessa helteessä, kun SoVon tehomiehet pääsivät vetopaikoille vuorotahtiin. Pallot jäivät kuitenkin tiukasti Savolaisen näppeihin tai sujahtivat ohitse. Pitkän loukkaantumisen jäljiltä paluun pelikentille tehnyt Tero Intala kiitti peliajasta, ja kuittasi taululle 3-0 johtolukemat jakson puolivälin paikkeilla. Yksin maalinedustalle unohdettu Intala pääsi napauttamaan nimensä tilastoihin David Parenten hyvästä syötöstä. Heti perään David Parente haastoi SoVo-puolustuksen, mutta tolpat pelastivat vieraat lisäosumilta. Joona Valkama namutteli tilanteeksi jo ratkaisevan tuntuiset 4-0 lukemat Sergei Korsunovin syötöstä, ja kun David Parente pääsi laittamaan pallon verkon perukoille vielä kertaalleen SoVon 6. rikkeen päätteeksi 10 metrin viivalta, näytti KaDy marssivan helppoon voittoon.

Tero Intala palasi pelikentille pitkän tauon jälkeen

Toisella jaksolla nähtiin hieman erikoinen tilanne, kun tukevassa johtoasemassa pelannut kotijoukkue otti myös reikäpaidan käyttöön ennen SoVon kavennusmaaleja. KaDyn riskipeli olikin aiheuttaa ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, sillä SoVo iski ylivoimalla ja dynamolaisten virheistä peräti kolme maalia. Vieraiden maaleista vastasivat kahdesti Arber Istrefi ja kertaalleen Gezim Voca. SoVon kannalta aika pelikellossa loppui kuitenkin kesken, ja KaDy nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Huomiseen toiseen välierään lähdetään siis mielenkiintoisissa tunnelmissa.

Newton Jr. oli iloinen joukkueensa esitykseen:
- Tämä oli meiltä hyvä peli, olen onnellinen voitosta ja joukkueen pelistä. Meidän täytyy kuitenkin jaksaa tehdä huomenna kovasti töitä, koska mitään ei ole voitettu. Ajatukset täytyy keskittää tiukasti huomiseen toiseen välierään, ja mennä askel askeleelta eteenpäin. Kontrolloimme peliä hyvin tänään, sillä he eivät painostaneei ihan niin paljon kuin viime pelissä.
- Oli tosi kiva pelata kotiyleisön edessä, varsinkin kun saatiin hyvä kannustus tueksi tänään. Joka pallosta täytyy taistella tiukasti loppuun saakka, ja yleisöstä saamme voimaa siihen. Jatkamme huomenna samalla puolustusasenteella, niin eiköhän tästä jatketa voittojen tiellä.

Samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Vasko Vujovic՛:
- Ensimmäiseksi välieräksi tämä oli meiltä hyvä peli, olen onnellinen voitosta ja joukkuueen pelistä. Jokainen pelaaja esitti parastaan tänään. Halusimme voittaa ja kontrolloimme peliä, kuten sovimmekin. Voitto ei missään nimessä ollut helppo, ja teimme varsinkin lopussa muutamia virheitä joista vastustaja rankaisi, mutta osoitimme kuitenkin olevamme parempi joukkue. Huomenna yritämme toistaa saman.
- He taistelivat hyvin tänään ja iskivät terävästi vastaan kuten odotimmekin, mutta emme antaneet heille tilaa parantaa heidän omaa peliään. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen.