KaDy - GFT (6 - 1)

Aika: 18.2.2012 18.30

KaDy:lle ensimmäinen voitto GFT:stä liigan runkosarjassa

Dynamo pudotti viime kaudella GFT:n liigan välieräsarjassa, mutta runkosarjassa punamusta ei koskaan ole GFT:tä onnistunut kaatamaan. Nyt sekin nähtiin - ja vieläpä selkeällä marginaalilla. Lukemat 6-1 (1-0) jättävät vain vähän jossittelun sijaa maajoukkuemiehiä vilisevälle espoolaisryhmälle.

Maajoukkuemiehistä puheen ollen, KaDy:lta uupui perhesyistä pelin väliin jättänyt Tomi Lahtinen. Poissa oli myös iso joukko loukkaantuneita. GFT:n rivitkin tosin näyttivät hieman verottuneilta, sillä vieraat olivat matkassa vain seitsemällä kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla.

Olipa miespula pahempi kummalla tahansa on GFT:n ansioksi laskettava, että se kykeni etenkin ensimmäisellä jaksolla haastamaan punamustan pallollisessa pelissä, mitä voi jo sinällään pitää erinomaisena saavutuksena Monnarilla. KaDy:lla oli alkuminuuteilla vaikeuksia saada karuselliaan pyörimään, kun vieraat iskivät prässin päälle nopeammin kuin keskivertovastustaja liigassa. Lisäksi GFT kykeni painamaan omaa hyökkäyspeliään aika ajoin vaarallisen syvälle Dynamon päähän, kun kadylaiset valuivat liian alas.

nippe-pelaajakortti.jpgPahimmat tilanteet KaDy:n maalivahti Niila-Ville Laitinen (kuvassa hieman kakady-eläintä muistuttavassa ilmiasussa) hoiti kuitenkin jo tutuksi tulleella varmuudella. Laitinen palkittiin ottelun parhaana. "Nipsun" taakse pallon sai tänään vain GFT-target Timo Lumivaara, ja tuokin maali syntyi kuuden metrin rankista.

Ensimmäisellä jaksolla tolpat kolisivat vähintään kertaalleen molemmissa päissä, mutta maalin asti pallon sai vain kotijoukkue. Mikko Takala räjäytti kotiyleisön riemun kattoon ohjattuaan säärellä Arash Muridiyazdin syötön ohi GFT-vahti Matias Sareliuksen.

Toinen jakso KaDy:n heiniä

Melko tasaisen ja tarkan puolustamisen värittämän ensimmäisen jakson jälkeen Dynamon piti katsoa uudelleen mm. prässinpurkuaan ja vastata jotenkin vieraiden jatkuvaan seinäsyöttöjen hakemiseen. GFT oli KaDy:n johdosta huolimatta osoittanut vaarallisuutensa ensimmäisen jakson aikana.

(Kuva: Tänään osui! Jaroslaw Ojala ohjasi toisen maalinsa ulottuvilla nivusillaan ja taiteili toisen ohi Sareliuksen.)

Toinen jakso olikin niin taktisesti kuin fyysisesti KaDy:n heiniä. Kovakuntoinen punamusta iskuryhmä käytännössä juoksi GFT:n harvalukuisen rosterin kumoon ja puolusti huolellisesti GFT:n vahvuudet pimentoon. Maalinteossa onnistuivat kapteeni Mikko Kytölä ja Jarkko Ojala ennen kuin GFT otti reikäpaidan kehiin. Tämä tapahtui hyvissä ajoin, 11 minuuttia ennen loppua ja siis 3-0 -tilanteessa.

Vieraiden yv-mylly jauhoi pallovarmasti mutta tehottomasti. Ja kun KaDy sai pallon haltuunsa, onnistui se muutamaan kertaan kuluttamaan hyvin aikaa pois kellosta pitämällä palloa. Kävipä Ojala erään pallonhallintajakson tulemana tuikkaamassa illan toisensa mahtavan yksilösuoritteen päätteeksi.

Kun vielä Laitinen ja kahden maalin mies Takala rokottivat vuorollaan tyhjään nuottaan, olivat härskit loppulukemat valmiit. Takalan osuma syntyi komeasti ajassa 40:00. Menestykseen tottunut GFT saa varmasti selailla rekordejaan melko pitkään ennen kuin löytää yhtä suuren tappion tilikirjoistaan.

Dynamon hienoa voittoa varjostaa se, että viime peleissä huikeita otteita esittänyt Miika Hosio sai suoran punaisen kortin estettyään selvän maalin kädellään. Futsalin salat nopeasti omaksunut "Maagi" on näin ollen sivussa seuraavat kaksi ottelua.

KaDynastia jatkuu ensi lauantaina Monnarilla. Klo 14 alkavassa ottelussa vastaan asettuu sarjanelonen Sievi Futsal, joka on vastikään hankkinut riveihinsä vahvistuksen Espanjan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Myös viime vuodet liigaa dominoinut ja KaDy:lle erittäin tuttu Radik Akhmethkhanov nähtäneen Sievin paidassa taas kerran. Tervetuloa seuraamaan KaDy:n hybristä ja mahtavaa lajia nimeltä futsal!

Tänään nähtiin Dynamon runkosarjan ennätysyleisö - 176 katsojaa. Viikon päästä vielä enemmän!