Pelaajasopimuksia: Kristijan Radin ja Nikola Vidakovic punamustiin!

07.08.2018

Nyt on iso vaihde silmässä sopimushärdellissä: maajoukkuemiesten ja seuraikoneiden jälkeen on aika uutisoida kaksi ulkomaanvahvistusta! Serbialainen Kristijan Radin ja montenegrolainen Nikola Vidaković ovat solmineet pelaajasopimukset ”Dinamon” kanssa. Molemmat ovat jo liittyneet KaDyn treenivahvuuteen Nordic Futsal Championship -turnauksen lähetessä.

kristijan-radin-vanha-pelikuva.jpg

Kristijan Radin kuvassa oikealla. Serbian maajoukkuemies voitti tänä vuonna Bosnia-Hertsegovinan mestaruuden ja siirtyi Dynamoon uusien haasteiden pariin. 

Kristijan Radin (s. 1992) siirtyy KaDyyn FC Mostar SG:stä, jonka riveissä hän voitti Bosnia-Hertsegovinan mestaruuden vuosina 2018 ja 2017. Hänellä on tilillään myös Serbian mestaruus vuodelta 2012 KMF Ekonomacin paidassa sekä cup-mestaruudet molemmista maista (Serbia 2012, BiH 2017). Serbian maajoukkueessa Radin on edustanut yli 30 ottelussa.

Ave Kristijan! Millä mielellä liityit Dynamon riveihin?

– Minun oli helppo valita Suomi, koska tämä on hyvä maa kehittyä pelaajana ja olin kuullut paljon hyvää Vaskolta ja Suomessa pelaavilta muilta pelaajilta. Tiesin, että KaDy on hyvin organisoitu seura ja pelaa myös Mestareiden liigan Preliminary Roundilla.

– Ensimmäiset treenit olivat hankalia, koska muu joukkue oli aloittanut jo noin kuukautta aikaisemmin. Vie ehkä hetkisen päästä sisään ja tottua täkäläiseen elämään, mutta näiden pelikavereiden ja valmentajan kanssa se onnistuu varmasti hyvin.

Mitä tavoitteita sinulla on kaudelle?

– Odotan meidän pääsevän Mestareiden liigan Main Roundille, ja toki myös voittavan mestaruuden ja Final Four -turnauksen. Kaikki sen alle jäävä olisi alisuorittamista!

”Golden Coach” Vasko Vujović, tunsitko uudet pelaajat vanhastaan? Miten luonnehtisit Kristijania?

VASKO-rintakuva-2017-800px.jpg– Ennen elokuuta en ollut tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä. Nikolan olin nähnyt useita kertoja pelaavan, ja Kristijanista minulla oli myös hyvät tiedot.

– Tarvitsin pelaajaa, jolla on Kristijan Radinin ominaisuudet: hän on vasenjalkainen, nopea pallon kanssa ja ilman sitä, hyvä 1 vs. 1 -tilanteissa ja liikkumaan pallottomana, hänellä on hyvä laukaus ja hän on aggressiivinen ja vastuuntuntoinen puolustussuuntaan. Minusta Kristijanilla todellakin on kaikki nämä ominaisuudet, ja siksi hän on nyt joukkueessamme.

– Tietenkin hänet pitää saada sisään joukkueeseen ja liittää hänen henkilökohtainen laatunsa osaksi joukkueen peliä, ja siihen saattaa mennä kolmesta viiteen kuukautta.

***

Nikola Vidakovićin (s. 1994) edellinen seura on hänen kotimaansa Montenegron liigaa pelaava KMF Brskovo (Mojkovac). Viime vuonna seura saavutti hopeaa.

Tervetuloa, Nikola! Kerrotko hieman siitä, kuinka KaDy valikoitui seuraksesi? Ja mitä odotat kaudelta?

– Siirryin KaDyyn kehittyäkseni pelaajana ja tietenkin myös auttamaan seuraa voittamaan toisen mestaruutensa. Pelaajat ja koko joukkue tuntuvat hyviltä: treenaaminen vaatii paljon, mutta kaikki auttavat minua sopeutumaan joukkueeseen.

– Tavoitteenamme on tehdä parhaamme mestaruuden eteen, voittaa ”tupla” ja mennä jatkoon UEFA Champions Leaguen Preliminary Roundilta.

Vasko Vujović kommentoi myös Nikolaa:

– Mitä Nikola Vidakovićiin tulee, hänellä ei ole vielä ole ollut sopivaa tilaisuutta pelata kotimaansa ulkopuolella, joten alku tulee olemaan hänelle vaativa. Uuteen toimintatapaan adaptoituminen vie aikansa, samoin taktisen kypsyyden saavuttaminen, joten en edellytä häneltä liikaa alussa – tietenkin säännöllistä harjoittelua, kovaa työtä ja oppimista.

– Uskoisin kuitenkin, että parin seuraavan kuukauden aikana näemme todella hyvää edistymistä, jolloin Nikolasta tulee tärkeä osa joukkuettamme. Hänen urheilulliset lähtökohtansa, äärimmäisen vahva laukauksensa ja tahdonvoimansa takaavat paljon onnistumisia kauden mittaan.

Kiitokset ”Misterille” ja mitä lämpimimmät tervetuliaistoivotukset Nikolalle ja Kristijanille!

***

Kampuksen Dynamon pelaajasopimukset 7.8.2018 mennessä:

Juha-Matti Savolainen (mv)
Tero Intala
Jani Korpela
Sergei Korsunov
Mikko Kytölä
Arash Muridiyazd

Mikko Takala
Kristijan Radin
Nikola Vidaković

KaDy pelaa 10.–12.8. Tanskassa Nordic Futsal Championship -turnauksessa.

Uefa Futsal Champions Leaguen Preliminary Round -kierros pelataan 28.8–2.9.2018 Itävallassa.

Futsal-Liiga alkaa 29.9.2018.

08.06.2019KaDyn futsal-leiri tulee taas heinäkuussa - nyt ikäluokkia myös tytöille!
27.05.2019Streetgames Sepässä 15.-16.6.2019
05.05.2019Futsal-kausi 2018-19 upeaan päätökseen
26.04.2019MESTARUUSJUHLAT 4.5.2019
22.04.2019RAPORTTI: Kampuksen Dynamo on Suomen mestari 2018-2019
21.04.2019ENNAKKO: 3. finaali - kotivoitolla mestaruus!
19.04.2019RAPORTTI: KaDylle 2. finaalin voitto!
19.04.2019ENNAKKO: toinen finaali pitkäperjantaina Iittalassa
17.04.2019RAPORTTI: KaDy jatkoaikavoittoon 1. finaalissa - Leijona painosti hurjasti
15.04.2019ENNAKKO: Finaalisarja käyntiin Monnarilla!

Siirry arkistoon »