TUPLAENNAKKO: Mad Max kotona, Kemi vieraissa

12.10.2018

Kroatian-reissun jälkeen Dynamolla on tuplaviikonloppu. Luvassa on takuuvarmasti sähäkkää vääntöä, kun puolivälieriin viime kaudella vääntänyt Mad Max palaa Monnarille, missä joukkueen taival keväällä päättyi, ja kun KaDy seuraavana päivänä vierailee nuoren ja ärhäkän FC Kemin luona. Mestarit lienevät viikonlopun ennakkosuosikkeja, mutta pisteet voivat olla työn takana.

Riittääkö Mad Maxin hyvä tekeminen?

Futsal-Liigan runkosarjaa:
Kampuksen Dynamo – Mad Max
la 13.10. klo 13.30 Monnarilla
Liput 10/5 €
Liput myös Zupticketistä
Facebook-tapahtuma

KaDyn liigataival jatkuu Euroopan-syrjähypyn jälkeen, kun Monnarille saapuu nälkäinen koiralauma Valkeakoskelta. Espanjalaisen Alexin eli Alejandro Peris Moran (alla, keväisessä kuvassa mukana vielä myös "Maagi" Hosio ja "Rage" Rautiainen) luotsaama Mad Max on ennakoitu hyväksi haastajaksi pudotuspeleihin, ja joukkueella on mainio tekemisen meininki. Lauantaina selviää, onko europeleissä karaistunut Dynamo silti liian kova pala ”mäxeille”?

KaDy-MadMax-13.1.2018-Hosio-Peris-Mora.jpg

Dynamolla on alla vain yksi liigapeli, avausvoitto Leijona Futsalista. Kilpailullisia otteluita KaDy-hirviön katras on kuitenkin pelannut jo isomman nipun, ja poikkeuksellisen kovatasoisia. Voitetun Super Cupin ja kakkossijaan päättyneen Pohjoismaiden turnauksen ohella jyväskyläläiset klaarasivat Mestareiden liigan Preliminary Round -karsinnan puhtaalla pelillä. Main Roundilla Kroatiassa tuli sitten kylmempää kyytiä, ja Suomen mestarit jäivät lohkojumboksi Georgian, Kazakstanin ja Kroatian joukkueiden käsittelyssä. Mukaan tarttui kuitenkin säkkikaupalla tärkeää kokemusta.

Koskilaisten kausi alkoi voitolla PP-70:stä ja tappiolla GFT:tä vastaan. Alexin lisäksi joukkueen avainpelaajiin kuulunevat tässä kaudella Matti Jussila ja Somerolta siirtyneet kokeneet Mikko Matinaro ja maalivahti Jukka Saari, joka kuitenkin kärsii GFT-pelissä saamaansa pelikieltoa.

Dynamolla ei pelikieltoja ole, ei myöskään tiedossa olevia loukkaantumisia. Tuttujen huippunimien rinnalle on nopeasti noussut Kristijan Radin pelisilmineen ja isoine maaleineen, ilmeinen avainpelaaja. Radinin ja Suomen maajoukkuetähtien ohella peliaikaa on jyvittynyt KaDy-ikoneille Mikko Takala, Niila-Ville Laitinen ja Arash Muridiyazd sekä Tero Intalalle, Joona Valkamalle ja Nikola Vidakovićille. Preseasonilla paikkansa vakiinnuttaneiden Dynamo-sotureiden lisäksi arvokasta eurokokemusta haki Kroatiasta nuori Verneri Salpakari.

KaDy-MadMax-2POFF-18.32018-Bambi.jpg

Puolustussuuntaan KaDyn joukkue on ollut jo rakennusvaiheessa rautaa – Kroatiassa kärsittyjen tappioiden revenneissä maalieroissakin korostuvat takaa-ajossa tyhjiin otetut osumat. Mad Maxin puolustus sen sijaan on viipaloitu alkukauden kahdessa ottelussa jo kahdeksaan kertaan, joten KaDyn viimeistelyn tarkkuus saattaa olla tekijä, joka ratkaisee pelin.

Monnarin lauantaissa vastakkain ovat Suomi-futsalia tällä hetkellä hallitseva Dynamo ja edellisen vuosikymmenen menestyjä Mad Max. Kumpikin on kertaalleen napannut mestaruuspystin, ja selvää on, että vuonna 2018 ennakkosuosikki on hallitseva mestari. Valkeakoskella ei kuitenkaan muistella vuosikymmenen takaista menestystä tai pari vuotta sitten vaivannutta laskusuhdannetta, vaan mennään tasaisesti eteenpäin. Pystyykö Alex horjuttamaan Vasko Vujovićin projektia, vai jääkö Mad Max jälleen Dynamon jalkoihin, niin kuin kävi keväällä, kun Dynamo voitti puolivälierät suoraan voitoin 3–0?

KaDy – Mad Max kautta aikojen (Futsal-liiga, Futsal Cup)

18 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappiota (maaliero 99–48)

Sunnuntaiksi Kemiin

Futsal-Liigan runkosarjaa:
FC Kemi – Kampuksen Dynamo
su 14.10. klo 16.00, Kemin Tervahalli

Syksyllä 2017 kemiläiset saivat Monnarin yleisön hermot kireälle vääntämällä hyvin ja tarkasti ja pakottamalla KaDyn kasaamaan rikkeitä. Lopulta ottelu kääntyi jyväskyläläisten täpärimmäksi mahdolliseksi voitoksi. Kevään lukemin 0–3 päättynyt kohtaaminen Kemissä oli selkeämmin KaDyn show, vaikka kiukkuisesti prässäävät kemiläiset parhaansa tekivätkin. Kemi on menettänyt tärkeitä pelaajia, mutta maalivahti Lari Honkasen ja lajilegenda Keijo Huuskon tähdittämä joukkue tähtää tänäkin vuonna pudotuspeleihin.

KaDy-FCKemi-1.10.2017-komik.jpg

Mad Max -puhteen jälkeen KaDy-hirviön bussi starttaa Nelostietä pohjoiseen, kohteena Kemi. Perinteisen palloilukaupungin joukkue on pelannut liigaa vuodesta 2015, ja vuosisadan alussa Kemin ja Tornion yhteinen FTK oli maan kärkijoukkueita. Kemissä on aina panostettu juniorityöhön, ja ikäluokkajoukkueiden ja nuorisomaajoukkueosallisuuden lisäksi se näkyy myös FC Kemin edustuksessa.

Kahdella edelliskaudella Kemi on pudonnut hävittyään puolivälierissä Sieville. Sievi kuittasi pisteet myös joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa liigan toisella kierroksella, mutta kemiläisistä verkkoa heiluttivat Vesa Lilja, Henri Louste ja maajoukkueen portteja kolkutteleva Ville Uimaniemi. Kauden avausottelussa PJK:ta vastaan Kemi olikin pitänyt oman maalinsa puhtaana miltei läpi pelin, joka päättyi Kemin voittoon lukemin 1–4.

Myös Kemillä on tiedossa tuplaviikonloppu. Vieraisille saapuva GFT pehmittää kemiläisiä lauantaina; ”Geftin” kemiläislähtöinen Miika Hosio on ollut iskussa. Nähtäväksi jää, isännöikö Dynamoa ärsytetty ja nälkäinen vai voitonriemuinen ja itsevarma Kemi. Molemmissa otteluissa isännän roolissa pelaava Kemi välttyy matkanteolta, joten GFT tuskin ehtii kuluttaa Kemin nuorukaisilta jalkoja alta.

KaDyn kokemus ja taitotaso ovat valttia tässäkin pelissä, vaikka kemiläisillä onkin hyvin yhteen pelaava, ärhäkkä joukkue, jota vastaan pelaaminen ei ole leppoisaa hommaa, ja hyvin pätevät maalivahdit Honkanen ja Marko Pirnes. Kilometreistä huolimatta Dynamo lähtee matkaan ilmeisenä ennakkosuosikkina.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

6 voittoa, 1 tappio (maaliero 20–9)

19.04.2019RAPORTTI: KaDylle 2. finaalin voitto!
19.04.2019ENNAKKO: toinen finaali pitkäperjantaina Iittalassa
17.04.2019RAPORTTI: KaDy jatkoaikavoittoon 1. finaalissa - Leijona painosti hurjasti
15.04.2019ENNAKKO: Finaalisarja käyntiin Monnarilla!
14.04.2019MAAJOUKKUE: Suomi voitti Espanjan 1-0!
13.04.2019Maajoukkue: Suomi hävisi Espanjalle 1-2 Tampereella
12.04.2019Tarjolla kesätöitä nuorille!
12.04.2019Fanimatka 2. finaalipeliin Iittalaan perjantaina 19.4.2019
07.04.2019RAPORTTI: KaDy nujersi SoVon 1-7 ja jatkaa finaaliin!
06.04.2019RAPORTTI: KaDy hävisi Somerolla, SoVo venytti välieräsarjaa

Siirry arkistoon »